PROFESJONELT PAR: Håndballspiller Nora Mørk og kjæresten, fotballspiller Stefan Strandberg, satser for fullt på karrierene sine i hvert sitt land. Likevel får paret avstandsforholdet til å fungere.  Foto: NTB Scanpix
PROFESJONELT PAR: Håndballspiller Nora Mørk og kjæresten, fotballspiller Stefan Strandberg, satser for fullt på karrierene sine i hvert sitt land. Likevel får paret avstandsforholdet til å fungere. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vi får det til å fungere uansett

Men fotballspiller Stefan Strandberg skulle ønske at han og kjæresten Nora Mørk kunne spilt i samme by.

SEOGHØR.NO: Før jul i 2013 kunne Se og Hør melde at håndballstjernen Nora Mørk (25) hadde funnet lykken med daværende Rosenborg-spiller Stefan Strandberg (25).

Siden den gang har paret spilt for klubber i hver sin by, og i 2015 skrev Strandberg en fireårskontrakt med den russiske proffklubben FK Krasnodar. Før jul ble det også kjent at kjæresten hans går fra Larvik HK til proffklubben Györ i Ungarn.

I et intervju med Dagbladet forteller Stefan Strandberg hvordan det er å spille i et annet land enn Nora Mørk, som først vurderte russiske Rostov for at de to kunne bo nærmere hverandre.

- Jeg legger meg ikke borti hva hun skal gjøre. Selvfølgelig snakker vi sammen i forhold til oss to. Men karrieren må hun styre selv. I mine øyne er hun verdens desidert beste håndballspiller. Nå kommer hun til det beste laget. Det passer henne som hånd i hanske, sier Strandberg til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

PROFFSPILLER: Siden 2015 har Stefan Strandberg spilt fotball i en russisk toppklubb. Her er han imidlertid i aksjon under en treningskamp mot Portugal for landslaget nylig.  Foto: NTB scanpix
PROFFSPILLER: Siden 2015 har Stefan Strandberg spilt fotball i en russisk toppklubb. Her er han imidlertid i aksjon under en treningskamp mot Portugal for landslaget nylig. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Får det til å fungere

I proffklubben Györ kan Mørk finne selskap i landslagvenninnene Heidi Løke (33), Linn Jørum Sulland (31), Ida Alstad (30) og Kari Aaalvik Grimsbø (31). Kjæresten hennes innrømmer imidlertid at også han kan tenke seg mer tid med håndballesset:

- Det ideelle hadde vært om det var et fotball- og håndballag i samme by som vi ville til. Når det ikke går, får Nora og jeg forholdet til å fungere uansett, understreker Strandberg til avisen.

At Nora Mørk bytter klubb fra Larvik til Györ betyr imidlertid at reiseveien til kjæresten i Russland blir mindre kronglete.

- Klart det betyr noe, men det er ikke det dette har stått på. Men det er en hyggelig bonus. Men Györ spiller mange kamper. Jeg får ikke mer fritid, men det er kortere reisevei. Nå har jeg sett ham annenhver måned, men jeg tror det kan bli bedre etter OL, sa Mørk til VG Sporten i mai.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR LAGVENNINNER IGJEN: Nora Mørk har spilt med Heidi Løke (t.v) i både Larvik HK og på landslaget. Løke har tidligere uttalt at hun bli i Györ ett år til fordi Mørk har signert med klubben.  Foto: NTB scanpix
BLIR LAGVENNINNER IGJEN: Nora Mørk har spilt med Heidi Løke (t.v) i både Larvik HK og på landslaget. Løke har tidligere uttalt at hun bli i Györ ett år til fordi Mørk har signert med klubben. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Prioriterer håndballen

I samme intervju fortalte den populære 25-åringen at hun akkurat nå synes det går greit å se Strandberg såpass sjelden, fordi hun ikke kan spille håndball for alltid.

- Akkurat nå er det de prioriteringene jeg velger. Jeg er veldig trygg på at dette er det riktige for meg som 25-åring. Håndball kan jeg ikke spille senere i livet, forklarte Nora Mørk til avisen.

Etter at forholdet ble kjent i 2013, lettet Strandberg også på sløret om sin profilerte håndballkjæreste:

- Jeg tror vi er ganske like. Har den samme selvtilliten. Vi er litt gale i hodet begge to. Vi har begge slitt tungt med skader og kommet ut av det igjen. Det er kanskje derfor vi fungerer så godt sammen også, sa fotballspilleren til VG i desember 2013.

POPULÆR: Nora Mørk regnes som en av Norges beste håndballspillere, og i sin første sesong i Larvik HK i 2009/2010 kom hun på andre plass på toppscorerlisten i klubben. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Nora Mørk regnes som en av Norges beste håndballspillere, og i sin første sesong i Larvik HK i 2009/2010 kom hun på andre plass på toppscorerlisten i klubben. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Toppbloggeren avslørte termindatoen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.