Hele Skarsgård-klanen feirer jul sammen:

- Vi er veldig ureligiøse

Til tross for at halve familien kan skilte med Hollywood-suksess, samles de alle under høytiden.

INGEN KRISTEN JUL: Stellan Skarsgård reiser bort for å feire jula med hele familien, dog uten kristne tradisjoner. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix
INGEN KRISTEN JUL: Stellan Skarsgård reiser bort for å feire jula med hele familien, dog uten kristne tradisjoner. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix Vis mer

Det finnes rekke store Hollywood-produksjoner med navnet Skarsgård på rollelisten. Halvparten av Stellan Skarsgårds åtte barn har fulgt i farens fotspor.

Eldstesønnen Alexander (43) gjorde stor suksess som vampyr i «True Blood», Gustaf (39) har bemerket seg i «Vikings», og Bill (29) har skremt fletta av folk i de to «IT»-filmene.

Sam (37), som nå jobber som lege, og Valter (24), har også flere skuespillerjobber bak seg. Eija (27) har på en annen side valgt seg utelivsbransjen som karriere.

Pappa Stellan har også to barn med sin nåværende kone, Megan Everett, Ossian (10) og Kolbjörn (7).

Feirer med ekskona

De er med andre ord en stor familie med en hektisk timeplan. De tar seg imidlertid tid til å samle hele hurven i jula.

NÆRE BRØDRE: Alexander Skarsgård (43), Bill Skarsgård (27) og Gustaf Skarsgård (39) har alle gjort det stort i Hollywood. Foto: NTB Scanpix.
NÆRE BRØDRE: Alexander Skarsgård (43), Bill Skarsgård (27) og Gustaf Skarsgård (39) har alle gjort det stort i Hollywood. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Vi skal reise bort alle sammen, jeg, mine åtte barn, min kone og ekskone, dem som følger med og deres barn. Det blir en stor familie som reiser bort ja, sa Skarsgård til Se og Hør på den røde løperen i forkant av premieren på den norske filmen «Håp», som han har den ene hovedrollen i.

Skarsgård ble i fjor bestefar for tredje gang, da sønnen Bill fikk sitt første barn med kjæresten Alida Mordberg.

Hvor familien skal feire jula, avslører han ikke. I 2016 feiret familien på Bali, fortalte han i et intervju gjengitt av Expressen. Året etter ble feiringen lagt hjemme på Ljusterö.

Ingen kristen jul

Skarsgård fortalte også at ingen av barna over 18 år får julegaver lenger. Han forteller at familien er viktig, og at de ser hverandre ofte, til tross for internasjonale karrierer. Skarsgård-familien har imidlertid ingen spesielle juletradisjoner.

- Vi er veldig ureligiøse, men vi spiser svensk julebord med skinke og sild, forteller han til Se og Hør.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

68-åringen er vokst opp som ateist og har tidligere uttalt seg i sterke ordelag om religion. Han leste både bibelen og koranen etter angrepene 11. september 2001.

- Det er skremmende. Alle sier at alle idealene for godhet i verden kommer fra bibelen. Det er fullstendig drittprat, har han uttalt i et intervju med The Guardian.

«Bergprekenen» er et fint stykke om det å være god, men mesteparten av bibelen handler om en veldig hevngjerrig, barnslig og brutal Gud. Det er fantastiske historier, men ingen rasjonell grunn til å tro på noe av det.

Stellan Skarsgård har også hovedrollen den norske, kritikerroste filmen «Ut og stjæle hester». Den var Norges Oscar-kandidat, men nådde ikke opp til kortlisten i forkant av prisutelingen.

LES OGSÅ: Kritiseres for heftig julespons