- Vi er veldig skeptiske hver gang vi ser noe slikt

Dyrebeskyttelsen reagerer kraftig på dyresex-scene i «Tomme Tønner 2».

SAUESEX: I denne, svært mørklagte, scenen, fra «Tomme Tønner 2», oppdager tre av hovedrollekarakterene (spilt av Jeppe Beck Laursen, Farack Abbas og Kristoffer Joner) en sauebonde (ikke i bildet - spilt av Ivar Lykke) som driver utuktig omgang med sa Foto: Tomme Tønner 2: Det Brune Gullet/Euforia Film
SAUESEX: I denne, svært mørklagte, scenen, fra «Tomme Tønner 2», oppdager tre av hovedrollekarakterene (spilt av Jeppe Beck Laursen, Farack Abbas og Kristoffer Joner) en sauebonde (ikke i bildet - spilt av Ivar Lykke) som driver utuktig omgang med sa Foto: Tomme Tønner 2: Det Brune Gullet/Euforia Film Vis mer
SEHER.NO: Fredag har oppfølgeren til den norske suksesskomedien «Tomme Tønner» - «Tommer Tønner 2: Det Brune Gullet» premiere på norske kinoer.

Regissørene Leon Bashir og Sebastian Dalén har fått med seg store deler av stjernelaget fra forrige film i den nye produksjonen, deriblant Jeppe Beck Laursen, Farack Abbas, Helge Jordal, Kim Bodnia, Zahid Ali, Vegard Hoel, Kristoffer Joner, Stig Frode Henriksen, Kyrre Hellum og Jenny Skavlan.

Se trailer til filmen nederst i saken!

Filmen har allerede fått mye oppmerksomhet, blant annet som følge av det økonomiske rotet i kjølvannet av «Tomme Tønner», og det spørs om ikke den vil få enda mer oppmerksomhet som følge av én bestemt scene.

Underveis i handlingen skal nemlig karakterene Nico, Bobby og Finish (Laursen, Abbas og Joner) stjele en hest fra en gård ute på landet. Mens de vandrer på jordene i mørket, oppdager de plutselig bonden Stein (Ivar Lykke), som driver utuktig omgang med sauene sine.


Scenen er mørklagt og ikke spesielt detaljert, likevel er det umulig å ikke skjønne hva sauebonden holder på med.

Ifølge Kjetil Omberg, produsent for filmen, som er kinodistributør av filmen, er de forberedt på at dyresex-scenen kan vekke reaksjoner. 

- Jeg skjønner at noen vil reagere, og vi visste at dette var en scene vi sannsynligvis ville få noen reaksjoner på. Men vi som lager film bør provosere litt, og få folk til å reagere, og bare så det er klart så har filmen fått 15 års aldersgrense fra Medietilsynet. De har gått gjennom den, så det er ikke noe her som bryter straffeloven, sier Omberg til Seher.no.

Carl-Egil Mastad, daglig leder i Dyrebeskyttelsen, reagerer imidlertid sterkt når Seher.no forteller ham om «sex-scenen».

- Vi liker aldri latterliggjøring av dyr, for det er med på å senke respekten vi har for dyrene. Vi er veldig skeptiske hver gang vi ser noe slikt, og når det gjelder sex med dyr så har det også blitt ulovliggjort, så det er veldig rart å bruke sånt i en komedie. Vårt standpunkt er veldig klart - vi liker ikke latterliggjøring av dyr. De har ikke mulighet til å fleipe eller svare tilbake, sier Mastad til Seher.no.


Etter å ha observert bonden en stund, begynner Nico, Bobby og Finish deretter å krangle om saken. Og mens Nico og Bobby mener de bør stanse «overgrepet», mener Finish at besudlingen er helt grei og at dyrene ikke lider, noe som også får Dyrebeskyttelsen til å «se rødt»

- Det er jo helt idiotisk. Det synes vi bare er ren idioti. Nå skal det sies at jeg hverken har sett filmen eller hørt noe om dette, så for meg blir det egentlig bare å svare at vi ikke liker denne typen latterliggjøring. Jo mer man latterliggjør dyr på denne måten, jo verre er det, sier Mastad.

- Synes du det er greit at slikt brukes i forbindelse med noe som skal være morsomt?

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg synes det er veldig dumt å bruke dyr som ikke kan ta igjen i komedier på denne måten. Jeg synes man skal unngå å bruke den typen humor, hvis man kan kalle det humor. Jeg ler aldri av slikt. Det er helt unødvendig å bruke sånt og det finnes mange andre måter å være morsom på, sier han.

Omberg på sin side tror imidlertid ikke kinopublikummerne vil misforstå eller reagere så sterkt på scenen.

- Vi har laget en komedie, og jeg tror ingen klarer å misforstå det her. Hvis det støter noen, er det selvfølgelig leit, men denne filmen er så langt unna realisme at jeg ikke kan skjønne at noen lar seg provosere av det. Det er en tullekomedie, og de som tar dette seriøst må ha et kjedelig liv, sier han, og avviser samtidig at de på noen som helst måte støtter dyresex med denne scenen:


- Selvfølgelig gjør vi ikke det. Vi støtter ikke dyresex. Det tror jeg hverken de som ser filmen eller kjenner oss gjør. Det er en komedie, og vi latterliggjør vel mer de som støtter det. Men det er viktig å få frem at ingen dyr kom til skade under innspillingen av vår film. Ingen dyr ble forgrepet, eller hadde det vondt.

«Tomme Tønner 2: Det Brune Gullet» har Norgespremiere fredag 7. januar!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Det tøffeste jeg gjorde var å male barnerommet


Se trailer til filmen nedenfor: