- Vi er veldig forskjellige mennesker

Jonas Gahr Støre skjermer bevisst kona fra sitt offentlige liv.

- FORSKJELLIGE PERSONER: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han bevisst har skjermet kona Mona Slagsvold fra sitt offentlige liv. Her er de sammen i forbindelse med et statsbesøk fra Finlands presiden i 2012. Foto: Svein Brimi
- FORSKJELLIGE PERSONER: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han bevisst har skjermet kona Mona Slagsvold fra sitt offentlige liv. Her er de sammen i forbindelse med et statsbesøk fra Finlands presiden i 2012. Foto: Svein Brimi Vis mer

SEOGHØR.NO: I sin nye bok «I bevegelse», som ble lansert tirsdag skryter Jonas Gahr Støre (54) av sin kone Mona Slagsvold.

– Hun betyr selvfølgelig veldig mye. Vi møter hverandre om hverdagen, en hverdag som er veldig forskjellig fordi vi er veldig forskjellige mennesker, sier Støre ifølge VG.

Til avisa utdyper han at ulikhetene fører med seg både fordeler og ulemper.

– Hehe. En fin blanding tenker jeg vi sier. Forskjeller skaper jo debatt og friksjon, men også innsikt. Det gjør at man får øye på andre perspektiver enn de man har selv. Det ville vært fryktelig kjedelig om jeg var sammen med en som var helt lik meg, sier Støre.

Støre sier også at det er bevisst at han og kona - som har tre barn sammen - sjeldent har vist seg sammen i offentlige sammenhenger.

– Det er ganske bevisst at vi gjør det slik. Det ligger jo i ordet privatliv at det er privat, så for oss har det vært viktigst å holde oss samlet om det som er «hjemmesfæren». Det kan hende vi vil vise oss noe mer sammen nå som jeg er partileder.

- En del ting er jo naturlig å være sammen om. Hun var forresten med meg på Utøya i sommer, det var med meg på Utøya i sommer, det var flott gjort og viktig for meg, sier han til VG.

LES OGSÅ: - Jeg hadde en litt ensom periode i livet