Prinsesse Marie om sammenligningen:

- Vi er utvilsomt like

Flere har bitt seg merke i at svigerinnene har en rekke slående likheter.

SAMMENLIGNES: Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie er slående like. Her med ektemennene kronprins Fredrik og prins Joachim. Foto: NTB scanpix
SAMMENLIGNES: Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie er slående like. Her med ektemennene kronprins Fredrik og prins Joachim. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer flyttet prins Joachim (50), kona prinsesse Marie (43) og deres to barn, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7), til Frankrike. Årsaken er at prinsen skal ta landets høyest rangerte militære lederutdannelse.

I den forbindelse stiller paret opp i et intervju med den franske avisen Paris Match, hvor de forteller om alt fra sin nye hverdag, til barneoppdragelse.

I intervjuet uttaler også franskfødte Marie seg om likheten med kronprinsesse Mary (47), som mange har bitt seg merke i, også internasjonalt.

Synes det er greit

Det er ikke bare utseendemessig de to prinsessene er lik hverandre. De kom begge fra reklamebransjen da de forelsket seg i hver sin danske prins. De har også vist seg å ha en temmelig lik smak hva gjelder mote.

- Vi er utvilsomt like. Og for å gjøre det hele vanskeligere, er har vi bursdag samme måned, med bare én dag fra hverandre. Så lenge arbeidet vi gjør er ulikt og anerkjent, er det greit, forteller 43-åringen.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Prins Joachim og prinsesse Marie giftet seg i 2008. Fra tidligere har prinsen to barn med grevinne Alexandra (55), Nikolai (20) og Felix (17).

Til tross for likhetene har det vært en rekke rykter om isfront prinsessene imellom. Det har de imidlertid aldri uttalt seg om offentlig.

Utfordring med fransk hverdag

Den danske familien forteller at de trives i den franske hovedstaden, til tross for at det er en utfordring for prinsen å lære seg fransk. For barna er det ikke bare bare å ha en skolehverdag som foregår på fransk, til tross for at de begge snakker flytende fransk.

- I Danmark er skoledagene kortere. Ettermiddagen der er mer viet til fysisk aktivitet og kreativitet. Men jeg har aldri hørt dem klage. Og de får veldige gode resultater. Her snakker de fransk til meg, noe som gjør meg veldig glad, sier prinsessen.

Har fått kritikk

Flyttingen til Frankrike har ikke vært uten kontroverser.

Prinsen fikk tidligere i år kritikk for at han og familien fortsatt får apanasje, til tross for at de ikke lenger befinner seg på dansk jord, noe som strider mot grunnloven.

De mottar 393 017 norske kroner hver måned.

Det fikk prins Joachim til å reagere da han ble konfrontert av dansk presse.

- Vet du hva, jeg er her på vegne av Danmark. Jeg har mye å gjøre her. Og så skylder jeg også å si at jeg ble sterkt oppfordret til dette av dronningen, svarte han i oktober, angivelig tydelig irritert.

Også Marie har sett seg lei på kritikken, og uttalte kort tid senere hun synes den var urimelig.

Usikkert om de flytter tilbake

Familien skal etter planen flytte tilbake til Danmark til sommeren, når årsstudiet til prinsen er over. Det er imidlertid knyttet usikkerhet rundt om dette faktisk blir tilfelle.

HILSEN TIL BARNA; Denne rørende julehilsenen lagde prins Harry til barn som har mistet foreldre i militærtjeneste. Video: Scotty’s Little Soldiers Vis mer

Tidligere har det nemlig vært hevdet at prins Joachim nærmest ble fryst ut av kongehuset etter hans far prins Henriks dødsfall i februar i fjor.

Videre har danske Se og Hør påstått at Joachim og familiens valg om å flytte til Frankrike kom i kjølvannet av en lengre tids maktkamp innad i familien. Ifølge prinsen selv var det dronningens oppfordring å gripe muligheten, men han har ikke utdypet dette ytterligere.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer