DEN STORE LYKKEFØLELSEN: Stoltenberg har vært sammen med kjæresten Christian Grønvold i over 28 år. Han beskriver forelskelsen som en av de store lykkefølelsene i livet. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør
DEN STORE LYKKEFØLELSEN: Stoltenberg har vært sammen med kjæresten Christian Grønvold i over 28 år. Han beskriver forelskelsen som en av de store lykkefølelsene i livet. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør Vis mer

Robert Stoltenberg

- Vi er tette, men har aldri giftet oss

Robert Stoltenberg åpner opp om kjærligheten i nytt intervju.

(Se og Hør): Hele Norges Robert Stoltenberg (52) har de siste månedene vært fullt opptatt med både det ene og det andre. Hans folkekjære og gretne karakter Narvestad dukker snart opp på skjermen igjen, filmet mens han reiser verden rundt.

Robert har dessuten også laget flere virale Facebook-snutter for NRK, der han og kollega Herman Flesvig (25) har skapt et helt hav av forskjellige humorkarakterer.

Fabian Stang og Robert Stoltenberg er med i NRK-programmet "Solgt", der de skal gjette pris på boligen i konkurranse med eiendomsmeglere. Vis mer

Når den prisbelønte komikeren ikke er på jobb, er han hjemme med samboeren Christian Grønvold (54). I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet, der Christian for øvrig jobber som art director, forteller Robert åpent om forholdet deres.

- Magisk

Han beveger seg også innom hvordan det var å gå med hemmeligheten om sin egen legning i alle år, som han først avslørte på «Skavlan» i 2011. Christian har han likevel vært sammen med i over 28 år.

- Det var helt magisk. Å oppleve en sånn slik lykke skjer kanskje to-tre ganger i livet. Vi hadde dårlig råd og bodde på kjipe hoteller, vi satt på kafeer og han tegnet og ... Alle klisjeene, sier Robert til magasinet.

Han beskriver gangen kjæresten kom på besøk i Stockholm, der Robert bodde for å gå på privat filmskole. Der ble han imidlertid ikke lenge, for da amors piler først hadde truffet, førte livets landevei ham tilbake til Oslo.

UT AV SKAPET: Det var på besøk hos Fredrik Skavlan i 2011 at Robert valgte å åpne seg om legningen sin. Foto: NRK
UT AV SKAPET: Det var på besøk hos Fredrik Skavlan i 2011 at Robert valgte å åpne seg om legningen sin. Foto: NRK Vis mer

Paret er ikke ofte å se på røde løpere eller andre arrangementer sammen. Det var først for seks år siden at «hele» Norge fikk vite at Robert Stoltenberg bodde med en mann. Han oppdaget imidlertid allerede i tenårene at han var homofil.

Som 14-åring synes han det var vanskelig, med det hjalp at tvillingbroren hans Harald også gikk med de samme følelsene.

- Noen ganger går jeg tilbake til da jeg var 14-15 år, den gutten jeg var da, holder rundt ham og sier: «Robert, det kommer til å gå bra. Du kommer til å få det så fint». Det prøver jeg å si til unge mennesker som synes det er tøft å vokse opp. At ok, det er litt røft nå, men det kan gå kjempebra. Kos deg, forteller han til Dagbladets helgebilag.

Det gikk bra for Robert. Siden 1990-tallet har han jobbet med flere populære prosjekter for NRK, vunnet flere priser og skutt gullfuglen. Stoltenberg sier han har et behov for rammer i livet sitt.

- Men ikke så tighte at det føles klamt. Jeg har aldri hatt fast jobb, men trenger trygghet. Det gjelder i forhold til samboeren min Christian også. Vi er veldig tette, men har aldri giftet oss. Vi er samstemte og er mye sammen, men jeg må ha et åpent forhold, sier han og retter seg:

- Det kom ut feil! Vi er veldig monogame, altså.

Ivaretar kroppen

I 2015 fylte Stoltenberg hele 50 år. I den forbindelse ga han et intervju til VG.

Der fortalte Robert at han trives med å holde seg i form, men at han ikke overdriver når det kommer til treningen.

- Jeg trener sirkeltrening og jogging to-tre ganger i uken, men jeg er ikke treningsnarkoman. Jeg lever helt alminnelig sunt, tror jeg. Men jeg bekymrer meg mye, og du blir ikke noe yngre av det, sa han til avisen.

50-årsdagen skulle likevel feires, selv om Stoltenberg holdt detaljene rundt feiringen for seg selv. Men sannsynligheten var stor for at kjæresten skulle være med på moroa.

- Jeg ble sammen med kjæresten min for snart 26 år siden. Det var en stor ting. Jeg tror man bare opplever den store lykkefølelsen noen få ganger i livet, og det var en av de gangene jeg virkelig har opplevd stor lykke, sa han.