- Vi er som søstre for hverandre

Elisabeth Andreassen var onsdag tilbake på scenen for første gang etter ektemannens bortgang.

TILBAKE PÅ SCENEN: Elisabeth Andreassen var torsdag for første gang tilbake på scenen etter ektemannens bortgang. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TILBAKE PÅ SCENEN: Elisabeth Andreassen var torsdag for første gang tilbake på scenen etter ektemannens bortgang. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld hadde Hanne Krogh (60) og Elisabeth Andreassen (58) premiere på sitt nye show «La det Swinge!» på Oseberg kulturhus i Tønsberg.

De to venninnene og MGP-ikonene var i storform på scenen, men showet ble utvilsomt litt ekstra følelsesladet på premierekvelden.

Dette var nemlig første gang Elisabeth Andreassen stod på scenen etter at hun brått mistet ektemannen sin, Tor Andreassen, i midten av juni.

Hanne Krogh åpnet forestillingen med følgende ord:
 
- Året har vært et sammensatt år. 2016 har også vært et dramatisk år, verden har fått en mørkere farge og glede er viktigere enn noensinne. Det gjør at vi kan hente styrke i alvoret som en gang kommer til oss alle.
 
De hyllet vennskapet med å synge låta «Sisters».
 
- Vi er som søstre for hverandre, fortalte duoen publikum. 
 
Bettan fikk deretter trampeklapp etter å ha sunget «Danse mot vår».
 
- Jeg lover dere det varmer så fint. Det er godt å være her, sa hun tydelig rørt fra scenen.

På scenen i kjærlighet

I et intervju med VG tidligere denne uken fortalte Bettan at hun har valgt å gjennomføre Tønsberg-showene fordi hun vet at Tor ville ønsket det.

- Dette ville Tor, og dette er helt i hans ånd. Det er selvfølgelig slik at sorgen i perioder ikke er til å bære, men det gjør det litt lettere å ha følt - og føle - i arbeidet jeg nå gjør, en så sterk kjærlighet fra alle rundt meg og nær meg, sa hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

GAMLE VENNER: Elisabeth Andreassen har funnet støtte hos gode venner som Hanne Krogh (t.h) etter ektemannen Tors brå død. Her er venninnene og artistkollegene avbildet sammen i 1986. Foto: NTB scanpix
GAMLE VENNER: Elisabeth Andreassen har funnet støtte hos gode venner som Hanne Krogh (t.h) etter ektemannen Tors brå død. Her er venninnene og artistkollegene avbildet sammen i 1986. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun og Hanne Krogh gjestet TV 2-programmet «God sommer Norge» tirsdag, understreket Bettan at hun ikke vil la sorgen knekke henne.

- Det må bare gå for å si det sånn. Jeg ringte Hanne og sa at showet skal vi gjøre. Det var noe av det første jeg bestemte. Det er i hans ånd at vi gjør det, og det går veldig bra, sa Bettan i programmet.

Bobbysocks-duoen har med seg flere profilerte artister i showet, som har fått undertittelen «.. With a Little Help From My Friends..». Blant dem er soulartisten Marianne Antonsen, rocker Eirikur Hauksson og tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan.

Saken fortsetter under bildet.

MGP-LEGENDER: I fjor var det 30 år siden Bobbysocks-duoen Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh gikk til topps i Eurovision Song Contes med låta «La det swinge». I den anledning stod duoen på scenen i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MGP-LEGENDER: I fjor var det 30 år siden Bobbysocks-duoen Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh gikk til topps i Eurovision Song Contes med låta «La det swinge». I den anledning stod duoen på scenen i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Tok farvel med Tor

For halvannen uke siden tok Bettan et siste farvel med ektemannen, da han ble bisatt i Ullern kirke i Oslo.

En rekke profilerte navn fra norsk kultur- og underholdningsliv var også til stede for å ta farvel. Ole Paus, Eva Weel Skram og Thomas Stenersen, samt trompetist Ole Edvard Antonsen var blant dem som bidro musikalsk i kirken.

Se video fra den vakre bisettelsen nedenfor:

I bisettelsen holdt dessuten Elisabeth Andreassen en varm og rørende tale for ektemannen, der hun understreket humoren og kjærligheten i samlivet deres.

Her kan du lese hele den rørende minnetalen fra Bettan i Tor Andreassens bisettelse.

Parets to døtre, Anna (21) og Nora (19), fikk frem tårene hos forsamlingen med sin fremføring av «Ikke sov». De to delte også noen ord om faren sin og sorgen over ham i bisettelsen.

- Jeg skjønner ikke at du er borte, jeg skjønner ikke at du ikke skal være en del av livene våre lenger, og jeg skjønner ikke hvordan livet funker uten deg. Takket være deg er vi en uslåelig trio. Du vil alltid være mannen i mitt liv. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten deg, sa Anna.

Se video av døtrenes duett i kirken nedenfor:

Gikk bort på hytta

Tor Andreassen døde brått og uventet etter å ha fått et hjerteinfarkt på Brønnøya i Asker, der familien har hytte.

Det fremgikk av dødsannonsen som stod på trykk i Aftenposten for to uker siden:

«Min kjæreste Tor, ektemann og kamerat, verdens beste pappa, vår helt, vår kjære bror, svoger, onkel og vår kjære svigersønn Tor Andreassen født 13. april 1952, døde brått fra oss på Brønnøya, vårt paradis».

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIENS PARADIS: Elisabeth og Tor Andreassen fotografert på familiehytta på Brønnøya sammen med døtrene Anna og Nora i 2012.  Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
FAMILIENS PARADIS: Elisabeth og Tor Andreassen fotografert på familiehytta på Brønnøya sammen med døtrene Anna og Nora i 2012. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer

Elisabeth Andreassens kjære ektemann ble bare 64 år gammel. I løpet av årene de to fikk sammen, tilbrakte de mange vakre sommerdager på familiens hytte.

- Det var bare helt fantastisk at jeg fant dette stedet. Rett ved sjøen. For meg som har vokst opp ved vannet, vekker det mange gode følelser, sa Bettan - som er oppvokst i Gøteborgs skjærgård - til Se og Hør i 2012.

I samme intervju fortalte den folkekjære artisten at familien, inkludert døtrene Anna og Nora, pleier å bruke hytta som fast base hver sommer, og bare reiser til og fra byen når det kreves.

- I og med at Brønnøya ligger så nære byen, er det veldig praktisk. Vi får brukt hytta mye, og det er ikke noe problem å invitere gjester, sa hun til Se og Hør sommeren for fire år siden.

VED BETTANS SIDE: Tor Andreassen sammen med kona Elisabeth «Bettan» Andreassen og hennes makker Tor Endresen i forbindelse med «Tor og Bettan for swingende»-turnéen i 2014. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VED BETTANS SIDE: Tor Andreassen sammen med kona Elisabeth «Bettan» Andreassen og hennes makker Tor Endresen i forbindelse med «Tor og Bettan for swingende»-turnéen i 2014. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg håper vi får flere barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer