Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg:

- Vi er litteraturens gynekologer

Sammen analyserer de upløyd mark i erotikkens verden.

PROGRAMLEDERE: Både Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg er kjente fjes fra tv-skjermen. Foto: TV2
PROGRAMLEDERE: Både Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg er kjente fjes fra tv-skjermen. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Solveig Kloppen (51) og Gunhild Dahlberg (47) er sammen podkastverter for podkasten «Erotisk lesesirkel» på Podimo. Begge har erfaring som programledere fra kjente og kjære tv-programmer som «Norske Talenter» og «Jakten på kjærligheten».

Sammen har de lest og analysert over 60 erotiske noveller, med andre kjente fjes som ekspertkommentatorer.

- Vi hadde med Einar Tørnquist i en episode hvor vi analyserte en novelle fra Italia, fordi han har vært på språkkurs der i to uker. Så listen for å bli ekspert hos oss er veldig mye lavere enn i andre podkaster, forteller Dahlberg til Se og Hør.

Etter over ett års erfaring fra studioet tar duoen erotikken til nye høyder med liveshow. Så langt har de hatt show i både Stavanger og Oslo.

Stor overgang

- Man blir overraskende fort vant til å få en pikk i trynet, litterært sett selvfølgelig, sier Kloppen lattermildt.

Kloppen forteller videre at hun gruet seg til å spille inn den første episoden av podkasten, siden hun selv ikke hadde noen erfaring med erotiske noveller. Hun var usikker på hvordan hun ville reagere på det hele.

Det tok imidlertid ikke lang tid før både hun og Dahlberg ble vant til litteraturen, og til det ikke lenger var flaut å spille inn episodene.

De sammenligner det med en gynekolog, som ser mange forskjellige skritt i løpet av en arbeidsdag.

- Så på en måte er vi litteraturens gynekologer, påpeker Kloppen.

INSPEKSJON: Vi ba Solveig Kloppen og Tuva Fellman vise oss villaen der jentene bor under innspillingen av «Love IRL». Det ble gøy. Video: Rød Løper Vis mer

Dahlberg sammenligner også podkasten med hennes rolle som programleder i «Jakten på kjærligheten».

- Der følger jeg de opp mot det første kysset, mens i den erotiske litteraturen går det jo ganske mye lenger enn som så.

Får brukt kreativiteten

- Het hun Fransesca eller Fransesci, er kjolen rød eller er den blå, det kan endres litt gjennom teksten, forteller Dahlberg.

Forskjellen mellom de erotiske novellene duoen analyserer og annen litteratur, er at forfatterne av litteraturen har brukt årevis på å lage forskjellige verk. Det samme kan imidlertid ikke sies om erotikken.

- Jeg ser ofte for meg en ball av folk, for det er så vanskelig å forestille seg hva som skjer gjennom sexbeskrivelsene, humrer Dahlberg.

GJESTER: Ingrid Gjessing Linhave (45) og Siri Kristiansen (44) gjestet «Erotisk Lesesirkel Live» på Kulturhuset i Oslo forrige uke. Foto: Silje Berge
GJESTER: Ingrid Gjessing Linhave (45) og Siri Kristiansen (44) gjestet «Erotisk Lesesirkel Live» på Kulturhuset i Oslo forrige uke. Foto: Silje Berge Vis mer

Hvor realistisk beskrivelsene i novellen er, får de også testet ut ved hjelp av de forskjellige ekspertkommentatorene.

- Vi hadde en erotisk «snekker-novelle» da Jon Almås var gjest, siden han kan veldig mye om håndverk. Dermed kunne han etterprøve det som sto i teksten. Kunne de brukt stikksag her eller er det mer naturlig med en helt vanlig sag?, beskriver Dahlberg.

Senest torsdag forrige uke hadde de liveshow i Oslo, og de håper det blir flere i fremtiden.

- Vi fikk høre fra liveshowet i Stavanger at folk synes det var litt flaut å kjøpe billett til en «Erotisk lesesirkel», men det er jo bare humor.

LES OGSÅ: - Kvalm og rasende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer