Jowst - Norges håp i ESC 2017:

- Vi er litt som et gammelt ektepar

Joakim With Steen og Aleksander Walmann har bare kjent hverandre i fire måneder, men det skulle man ikke ha trodd.

MGP-VINNERE: Aleksander Walmann og Joakim With Steen blir grillet i kunnskapsquiz om hverandre. Video: Bjørn Langsem / Ingrid Cogorno Vis mer
Publisert

AKER BRYGGE/OSLO (Seoghør.no): Etter at Joakim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31) ble utropt til årets vinnere av Melodi Grand Prix med «Grab The Moment», har de reist rundt i Europa for å promotere låta for Eurovision Song Contest-fansen.

Duoen, som går under With Steens artistnavn Jowst, ble først kjent i januar i år. Da fant With Steen ut at det var Walmann som var rett vokalist til å framføre låta i MGP-finalen.

Nå, drøye fire måneder senere, er de to på plass i Kiev for å kjempe for en plass i årets ESC-finale. Og i ukene før avreise til Kiev, har de altså blitt godt kjent som både makkere på scenen og reisekamerater.

  • Hvor godt kjenner Jowst-gutta hverandre? Se Seoghør.nos uhøytidelige quiz med duoen øverst i saken!

- Delte seng mot vår vilje

Da Seoghør.no møtte Jowst to uker før avreise til den ukrainske hovedstaden, kunne de fortelle om hvordan de utfyller hverandre - på både godt og vondt.

GODE VENNER: Aleksander Walmann og Joakim With Steen (t.h.) er blitt godt kjent før Eurovision Song Contest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE VENNER: Aleksander Walmann og Joakim With Steen (t.h.) er blitt godt kjent før Eurovision Song Contest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

With Steen og Walmann har en veldig avslappet og naturlig tone mens de spiser hver sin sandwich på Aker Brygge i Oslo, og rett som det er fortsetter de på - eller avslutter - hverandres setninger.

- Nå har vi jo fått en turboinnføring i vennskapsinngåelse. Og nå har vi jo reist sammen og sovet på samme hotellrom og … begynner Walmann.

- Delt samme seng. Mot vår vilje, da. Vi fikk bare én seng. Men det var en svær seng, fortsetter With Steen.

Walmann, som tidligere stod aktivt på snowboard, protesterer høylytt når makkeren ytrer ordene «mot vår vilje»:

- Nei! Nei, nei, jeg syns jo det er så koselig! Men på snowboarden også har vi jo bodd oppå hverandre og i en bag og sånn, så jeg syns jo det er helt topp. Og du blir jo kjent veldig fort, på en veldig god måte, bedyrer vokalisten.

Går i dusjen fire minutter før avreise

Selv om Norges håp i ESC er blitt gode venner i løpet av noen få måneder, betyr ikke det at de er spesielt like. With Steen er nybakt pappa sammen med samboeren Rita Rybakova og driver studio på fulltid, mens Walmann er vant til en noe annen livsstil.

OPPVARMING: Norges håp i årets Eurovision Song Contest, Joakim With Steen og Aleksander Walmann, reiste til Riga, Tel-Aviv, Amsterdam og London etter MGP-seieren for å promotere låta «Grab the moment». Video: Felix Winther Bryngell og Asbjørn Buarøy Vis mer

- Vi er jo ganske forskjellige. Det går bra, men han er for eksempel vant til å sove til klokka 12, mens jeg har vært vant til å sove til sånn 06.40, forteller With Steen.

- Men vi har samme type holdning når vi er i møter og intervjuer, så det har gått fint, altså. Begge to drikker kaffe, begge to tar tre øl en kveld. Det har ikke vært sånn at han har vært dritings og jeg har måttet passe på! Eller… jeg har kanskje måttet banke på litt ekstra på hotellrommet hans om morgenen og sånt, fortsetter han.

Aleksander Walmann, som kom til finalen i «The Voice» i 2012, forklarer at han er «født uten stressgen», og at det innimellom kan gå Joakim på nervene.

- Altså, jeg blir jo ikke stressa. Så når vi skal være i bussen utenfor hotellet klokka ett, så går jeg i dusjen ti på.

- Nei, fire på, skyter With Steen inn.

LIKE OG ULIKE: Joakim With Steen (t.v.) og Aleksander Walmann, som representerer Norge i ESC under førstnevntes artistnavn Jowst, er like glade i kaffe og musikk. Ellers er de temmelig ulike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LIKE OG ULIKE: Joakim With Steen (t.v.) og Aleksander Walmann, som representerer Norge i ESC under førstnevntes artistnavn Jowst, er like glade i kaffe og musikk. Ellers er de temmelig ulike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Okei, fire på. Jeg veit at jeg har gjort klart alt, men så hører jeg at han står utenfor og banker på. Så det er veldig fint, he-he. Og vi har ikke kommet for seint til noen ting, understreker Walmann.

Som et gammelt ektepar

Det er lett å se Jowst-gutta for seg ute på tur i Europa: Walmann, som ifølge seg selv fort mister fokus og bare går rundt og ser på ting, mens en litt mer stressa With Steen forsøker å holde ham i ørene.

De høres nesten ut som et gammelt ektepar, som er vant til hverandres særtrekk og dermed holder samme takt, selv om de egentlig er ganske forskjellige. Og duoen innrømmer at de kjenner seg igjen i «gammelt ektepar»-sammenligningen:

- Vi er ganske ulike, og det merker vi på tur. Samtidig er vi også veldig like, bare på forskjellige måter, he-he. Men kontraster er kult, og det er kanskje det som gjør oss til et så godt team, sier With Steen.

JOWST VANT: Joakim With Steen og Aleksander Walmann ble favoritt i Europa med låta «Grab The Moment». Nå er de klare for gullfesten og gir oss et realt seiersrop. Video: John T. Pedersen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Og én ting er de i hvert fall like på. Og den tingen er til gjengjeld en veldig viktig ting, ifølge musikkprodusent og låtskriver With Steen:

- Da vi skulle finne vokalist til låta hadde vi både Aleksander og en til inne i studio for å spille inn låta. Og begge to var veldig bra, men én av tingene som påvirka meg mest, var at jeg elsker kaffe. Ikke spesialkaffe eller noe sånt, jeg liker bare å drikke masse kaffe. Og Aleksander liker også kaffe!

Saken fortsetter under bildet.

TOPP STEMNING: Joakim With Steen og Aleksander Walmann har kost seg på promotur i Europa mellom MGP-seieren og ESC. Her er de sammen i Israel. Foto: Felix Winther Bryngell/ Privat
TOPP STEMNING: Joakim With Steen og Aleksander Walmann har kost seg på promotur i Europa mellom MGP-seieren og ESC. Her er de sammen i Israel. Foto: Felix Winther Bryngell/ Privat Vis mer

Kaffe-kamerater

Det er kanskje ikke så uvanlig at en voksen mann kan sette pris på en kopp oppkvikkende kaffe i ny og ne. With Steen ble imidlertid «overbevist» da det viste seg at den andre vokalist-kandidaten foretrakk te framfor kaffe.

- Da vant Aleksander, liksom, he-he! Neida, det var ikke det. Men det er viktig at to personer som skal være sammen hele tida, har litt like verdier, på en måte, sier 27-åringen fra Trondheim muntert.

Kaffedrikking er åpenbart et tema som engasjerer låtskriveren, som står bak «Grab The Moment» - sammen med Jonas McDonnell. Han fortsetter med en nesten filosofisk redegjørelse om hvordan han og Aleksander Walmann «bonder» over drikken.

- Kaffe er en stor greie. Altså, hadde du vært en sånn som måtte ha melk i kaffen hele tida, så hadde det vært slitsomt å være sammen med deg. For da måtte vi alltid ha fått tak i melk til den kaffen. Og da hadde vi ikke kunnet nyte kaffen sammen og sånt, for da måtte de ha brukt lenger tid på din. Og så kunne vi ikke ha betalt annenhver, for da hadde din kosta mer enn min, he-he. Så kaffe har vært viktig gjennom denne reisen, sier With Steen, henvendt til Walmann.

- Ja, jeg skjønner det nå! Den har vært viktigere enn jeg har tenkt på, sier Walmann med et smil.

LES OGSÅ: Her går det galt for Dag Otto

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer