Merete Mørk Lingjærde og ektemannen:

- Vi er like forelsket

To år etter bryllupet kjenner «Skal vi danse»-dommeren fortsatt sterkt på at hun har funnet «den rette».

MERETE MØRK LINGJÆRDE: og mannen Anders Lingjærde Mørk deler fra forholdet i intervju med KK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MERETE MØRK LINGJÆRDE: og mannen Anders Lingjærde Mørk deler fra forholdet i intervju med KK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når «Skal vi danse» ruller over skjermene, er det i kjent stil masse oppmerksomhet rundt deltakerne.

KK har tidligere skrevet om Trude Vasstrand (59) som fikk så mange frierbrev at hun ikke rakk å åpne alle sammen, og da hun røk ut i program tre, var det etter en samlet poenggivning fra publikum og dommere.

DETALJ: Oppmerksomme «Skal vi danse»-seere kan få øye dette hver lørdag denne høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

En av de mer kritiske var Merete Mørk Lingjærde (61), mangeårig dommer i programmet, og av mange regnet som den strenge av dommertroikaen.

Hver lørdag utover høsten er Merete å finne i dommerpanelet, med fryktede toere klare til kastes i været. Og ute i publikum sitter hennes mann, Anders Lingjærde Mørk. Hver eneste lørdag følger han nøye med, både på dansen og på konas poenggivning.

Voksen førstegangsbrud

Merete og Anders giftet seg i 2021, og da KK intervjuet paret før bryllupet, fortalte Merete at hun ikke hadde noen betenkeligheter med å stå hvit brud, selv om hun allerede var tobarnsmor, og dermed langt fra så uskyldig som den hvite fargen i gamle dager tilsa.

«Jakten på kjærligheten»-paret giftet seg lørdag 17.06.2023. Video: Svend Åge Madsen Vis mer

For det var noe med det å finne den rette. Å gå all inn når man først vet at alt stemmer. Så da Merete gikk opp kirkegulvet som førstegangsbrud i en alder av 59 år, sparte hun ikke på noe. Kjole, prest, gjester, tale.

- Det går an å ha full rulle som hvit brud, selv i voksen alder, sa Merete Lingjærde Mørk (60).

Farens død endret alt

La oss ta et steg tilbake, til desember 2019. Merete hadde vært singel i seks år, etter et langt samboerskap som hadde gitt henne to barn. Ikke en eneste gang hadde hun tenkt at ekteskap var for henne.

Men noe hadde endret seg i livet hennes. Faren hadde blitt syk, og mens han lå på det siste satt Meretes mor og holdt ham i hånden.

«UNNSKYLD!»: Det ble delt ut en beklagelse etter lørdagens «Skal vi danse»-sending. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

- Hver gang han åpnet øynene lette han med blikket rundt i rommet etter mamma og ropte etter henne. Jeg tenkte på tosomheten de delte, og spurte meg selv: «Skal jeg leve alene? Skal jeg dø alene?». Nyttårsforsettet mitt ble å lage meg en datingprofil.

Et sveip hit og et sveip dit. Ikke lenge etter at hun laget seg en profil, fikk Merete og Anders match, ifølge Merete gjennom et hendig «feilsveip», som hun aldri har angret. Ikke lenge etter forflyttet de seg ut av chatten, møttes på kafé og slettet appen.

I august 2023 feiret paret to års bryllupsdag og delte en romantisk oppdatering på Instagram, med bilde og kjærlighetserklæringer.

KK tar kontakt med Merete og Anders og spør hva slags erfaringer de har gjort seg, etter to år som mann og kone. Paret nøler ikke med å svare:

KRITIKK: Ikke alle dommerene var like begeistret for dansen til Hadia Tajik under fjerde episode av «Skal vi danse». Reporter: Jonas Hammer. Video: Celina Morken/Rød Løper Vis mer

- Kraften vår er først og fremst at vi har funnet «den rette». Vi har fortsatt løpet med å være kjærester, og er egentlig der vi var da vi traff hverandre: Like forelsket!

PAR I HJERTER: Merete Mørk Lingjærde og Anders Lingjærde Mørk fant hverandre som godt voksne - og har aldri angret. Foto: Astrid Waller
PAR I HJERTER: Merete Mørk Lingjærde og Anders Lingjærde Mørk fant hverandre som godt voksne - og har aldri angret. Foto: Astrid Waller Vis mer

Merete mener de har det så fint sammen, at enkelte kanskje kan synes det kan bli litt mye. Likevel:

- Alle forhold trenger noe justering og vi har tilpasset oss hverandre. Mange som blir sammen i voksen alder har laget seg en ufravikelig «sjekkliste» på den nye partneren, det har ikke vi.

Hun utdyper:

- Vi gjør nye ting sammen, for begge to. Det blir en del danseforestillinger som Anders ellers aldri ville gått for å se, og jeg får uvante opplevelser på både ski og MC.

Fallgruver i forholdet

To år er kanskje ikke det lengste løpet for å høste de store erfaringene. Men langt nok til at den første berusende forelskelsen kanskje har rukket å roe seg en smule.

Er det noen parmessige fallgruver de bevisst har unngått?

RAKNER: Her mister Christer Rødseth buksen under en direktesendt episode av «Skal vi danse». Video: TV 2, Celina Morken/Rød Løper Vis mer

- Vi har tatt valget om å være sammen og gjøre ting sammen, og har ikke behov for å henge på bar hver for oss lenger. Det er vi ferdige med, sier paret.

– Vi jobber mye og med svært ulike ting, og Anders er tidvis en del ute og reiser, derfor verner vi om mye av fritiden sammen. Livet er jo sårbart og vi vil utnytte den tiden vi har.

LEVENDE: Merete og Anders tror på å holde flørten levende, og dyrker en aktiv livsstil sammen. Foto: Privat
LEVENDE: Merete og Anders tror på å holde flørten levende, og dyrker en aktiv livsstil sammen. Foto: Privat Vis mer

Merete er dosent i dans på Kunsthøgskolen i Oslo. Anders er konsulent for næringslivet, med mange reisedøgn, og har både motorsykkel og båt. Hvordan er det, har de mye egentid, eller bruker de fritiden mest i lag?

- Vi tilbringer mer eller mindre all tid utenom jobb sammen. Vi elsker rett og slett å gjøre de samme tingene, seier Anders - og utdyper:

STIKK: Proffdanseren Amalie Aune var å se på «Skal vi danse» med dansepartner Lavrans Solli denne høsten. Men det er en helt annen dansevideo på Tiktok som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden. Reporter: Jonas Hammer. Video: Klaus Fjellro/ Rød Løper Vis mer

- Men det blir også tid til vennetreff hver for oss, og så synes vi det er superhyggelig å invitere venner på middag. Vi traff jo hverandre i godt voksen alder, og har begge et liv bak oss, og nå har vi tatt valget å satse på oss to.

Begge har gjort seg sine erfaringer gjennom voksenlivet. Hva tenker de er hemmeligheten for å holde gløden i forholdet?

- Rett og slett å dele livet, og å dele opplevelser, sier Metete.

- Og vi er flinke til å flørte med hverandre, gi hverandre oppmerksomhet med en hyggelig sms eller telefon når vi er fra hverandre. Og så har vi noen rutiner som er ufravikelige: Vi starter hver morgen med kaffe på sengen og leser aviser.

Sophie Elise gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og deler detaljer fra «Skal vi danse». Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

- Mange meninger om meg

Paret forteller at de kan leve lenge på en impulsiv båttur i solnedgang, skitur med innlagt bålpause, eller en fantastisk danseforestilling som setter spor:

- Og så er det utrolig stas at Anders ønsker å være med meg på sending hver lørdag! sier Merete.

SKAL VI DANSE?: Anders sitter i publikum hver gang kona Merete er dommer i «Skal vi danse». Foto: Privat
SKAL VI DANSE?: Anders sitter i publikum hver gang kona Merete er dommer i «Skal vi danse». Foto: Privat Vis mer

– Det er svært intenst, med mange meninger om alt fra hva jeg sier til hvordan jeg ser ut, og da er det alltid godt at jeg kan dele en utladning med Anders og mine kollegaer etterpå.

Oppmerksomheten og livet i offentligheten har ikke gjort noen av dem skuggredd, og paret forteller at de sysler med planer om å gjøre noe sammen, kanskje foredrag eller lignende.

– Vi tror vi har noe å bidra med sammen, innen mestring, motivasjon og prestasjon. Iblandet litt humor og masse kjærlighet!

LYKKE: For Merete og Anders har livet som gift innfridd. Foto: Astrid Waller
LYKKE: For Merete og Anders har livet som gift innfridd. Foto: Astrid Waller Vis mer

Sist KK møtte Merete var hun forelsket som en 22-åring, og kunne ikke vente med å gifte seg. I dag, to år senere, har livet som gift blitt slik hun hadde sett det for seg?

- Jeg hadde ikke sett det for meg … for jeg skulle jo aldri gifte meg! sier Merete med en latter.

- Men fra spøk til alvor, så er det helt fantastisk. Å være to og hverandres støtte gir styrke. Dette var et riktig valg!

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Märthas skjebnetid: - Kan bli vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer