REAGERER: - Det er noen useriøse aktører, men de er ikke representativt for bransjen og ødelegger ryktet, sier Helene Rask. Her er hun sammen med Anja Dalen på et arrangement for Gatebil. Foto: SCANPIX
REAGERER: - Det er noen useriøse aktører, men de er ikke representativt for bransjen og ødelegger ryktet, sier Helene Rask. Her er hun sammen med Anja Dalen på et arrangement for Gatebil. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi er ikke luksusprostituerte

Aylar kaster stein i glasshus, mener glamourmodell-kolleger.

SEHER.NO:  Aylar legger ikke fingrene mellom i sin nye selvbiografi. Heller ikke i omtale av andre.

Særlig røff er hun i ordvalget når det gjelder sine tidligere kollegaer, glamourmodellene, og kaller de rett og slett luksusprostituerte.

"Kokainen fløt i frie strømmer, og tilbudene om ekstratjenester fikk jentene nærmest ukentlig.
Spesielt er mange av glamourmodellene flinke til å få innpass blant rike finansfolk. De er golddiggere og har en hemmelig drøm om å bli artister. De tenker at ”blir jeg bare med han finansmannen ut, får jeg penger til å spille inn min egen musikkvideo". Ja, noen er faktisk luksusprostituerte.",
skriver Aylar.

Ingen sympati
Og selv om Aylar selv har vært utsatt for flere grove overgrep, har hun ingen sympati for andre i bransjen som varsler om sexpress.

"Når jenter som bruker mer penger på kroppen enn på sjelen, står frem med tåredryppende erfaringer om sexpress på slike fester, så blir det litt hult. Misforstå meg rett. Ingen fortjener på noen som helst måte å bli trakassert eller satt i bås. Men kler du deg som en hore og oppfører deg som en hore, må du ikke bli overrasket over at du kanskje ikke blir behandlet som en lady."

- Vi er ikke luksusprostituerte
Anja Dalen har lang erfaring som modell og glamourmodell, og har jobbet med Aylar ved flere anledninger. Hun støtter overhodet ikke Aylars påstand.

- Nei, det er jeg uenig i. Vi er ikke luksusprostituerte, sier hun til Seher.no.

Linni Meister, som selv var medlem av Team Aylar, synes det er trist og uheldig at Aylar omtaler bransjen og modellene på den måten.

- Jeg ser ikke på meg selv på den måten. Jeg har gått den lange veien for karrieren, og kjenner meg ikke igjen i det hun sier. Hva man putter opp i nese og hvem man ligger med er ens eget valg, det har ikke noe med bransjen å gjøre. Jeg har aldri tatt noe dop eller ligget med noen fotografer. Jeg synes at neste gang hun skriver om seg selv, så burde hun la være å dra alle andre under samme kam.

- På seg selv kjenner man andre
Helene Rask, som fortsatt leder et team av modeller, blir sterkt provosert da slike assosiasjoner til glamourbransjen er noe hun jobber hardt for å endre, og for å bli tatt seriøst.

- I modellbyrået mitt er det 11 flotte jenter, flere av dem er mødre og har et vanlig familieliv og som driver med dette fordi de synes det er gøy å drive med, og de har de samme verdiene som meg.

Hun mener Aylars erfaringer ikke kan sammenlignes med andre glamourmodeller. 

- Jeg har ingenting imot Aylar, men på seg selv kjenner man andre best, for å si det sånn, og det sier vel mer enn tusen ord.

- Ødelegger ryktet
Når det gjelder rus mener hun glamourmodellene sine heller har et forbruk under gjennomsnittet.

- Vi har faktisk ikke tid til kjendisfester og slikt, vi jobber jo alle helger. Og jentene mine får ikke lov til å drikke et glass vin en gang. Det er noen useriøse aktører, men de er ikke representativt for bransjen og ødelegger ryktet, sier Rask.

- Nytt for meg
Kine Victoria Hagen (21) fra Ungkaren har selv trukket seg ut av glamourbransjen, og vil ikke lenger assosieres med bransjen. Men heller ikke hun støtter Aylars uttalelser om luksusprostitusjon.

- Dette var nytt for meg. Det er i hvert fall ikke slik i den kretsen jeg holdt til, og det er ikke noe jeg kjenner til. Men det kan jo hende at Aylar som har vært i bransjen lenger vet mer om dette enn meg.

Trivdes som glamourmodell 
Tidligere Big Brother Carina Jeanette Dahl stiller seg heller ikke bak Aylars påstand. Hun trivdes som glamourmodell, men ønsket å satse mer på musikken.

- Jeg hadde gjort karriere og gjort det meste, forside på FHM, Maxim og lignende. Jeg var liksom ferdig med den delen av livet.

- Ordnet opp med Aylar
Det har vært mye oppstyr i mediene rundt utgivelsen av den avslørende selvbiografien om eks-glamourmodell Aylar Lie.

Ifølge forlagssjef Einar Røhnebæk er det er det slett ingenting uoppgjort mellom Aylar og forlaget angående boka som nå er gitt ut.

- Det bråket som startet i forbindelse med boka er for lengst ordnet opp i, og vi har ingen uenigheter med Aylar. Alle anmerkninger hun har kommet med har vi tatt hensyn til og hun står 100 prosent for innholdet i biografien, forteller Røhnebæk til Seher.no.

Han forteller videre at han ikke forstår hvorfor det ble gjort så mye oppstuss av det rett før utgivelsen, siden alt var i orden da boka skulle gis ut.

Aylar forblir taus
- Jeg har jevnlig kontakt med Aylar og jeg kan forsikre om at det ikke er noen problemer oss imellom, legger han til.

Aylar ville ikke kommentere hverken bråket med forlaget eller uttalelsene om glamourbransjen overfor seher.no.

- Jeg har sagt det før, jeg vil ikke kommentere noe som har med den boken å gjøre, sier Aylar til Seher.no.

LES OGSÅ: Aylar har fikset mer enn pupper