- Vi er i lykkerus

Norges håp i Eurovision kunne strekke hendene i triumf etter torsdagens semifinale.

GA ALT FOR NORGE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett ga alt på scenen i Wien i kampen om en finalebilett under årets Eurovision-semfinale. Bildet er fra generalprøven. Foto: Ap
GA ALT FOR NORGE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett ga alt på scenen i Wien i kampen om en finalebilett under årets Eurovision-semfinale. Bildet er fra generalprøven. Foto: Ap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett ga alt på scenen i Wien i kampen om en finalebilett under årets Eurovision-semfinale og deres ønsker ble bønnhørt.

- Vi har det så bra. Vi er i lykkerus. Før vi gikk på scenen hadde vi en stund hvor vi sa til hverandre hva vi skulle gjøre og måtte huske på. Det var nesten som en bønn, sa duoen til NRK etter at resultatet var klart.

Mange hadde på forhånd tippet det norske bidraget «A Monster Like Me» som en av favorittene til å gå videre, og den amerikanske nyhetskanalen tippet tidligere denne uken Norge som en av de heteste kandidatene til å vinne hele konkurransen.

Svenskenes Måns Zelmerlöw var også regnet som en av de største forhåndsfavorittene med sin sang «Heroes».

SVENSK HÅP: Måns Zelmerlöw har fått mange nye fans på grunn av sin nye Eurovision-låt «Heroes». Foto: Aftonbladet/Scanpix
SVENSK HÅP: Måns Zelmerlöw har fått mange nye fans på grunn av sin nye Eurovision-låt «Heroes». Foto: Aftonbladet/Scanpix Vis mer

Og også den sympatiske svensken kunne juble over finalebillett.

Disse landene gikk videre torsdag: Norge, Sverige, Litauen, Polen, Slovenia, Montenegro, Kypros, Aserbajdsjan, Latvia og Israel.

Tidligere har Albania, Armenia, Russland, Romania, Ungarn, Hellas, Estland, Georgia, Serbia og Belgia kvalifisert seg fra den første semifinalen.

I tillegg er Storbritannia, Spania, Tyskland, Frankrike, Italia og spesialinviterte Australia direkte kvalifisert til finalen.

Se intervju med de norske MGP-håpene etter at de vant den norske finalen i Oslo Spektrum:

LES OGSÅ: Debrah Scarlett flyttet fra moren som ti-åring

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer