Alexander Rybak:

- Vi er gode venner

I år ser det ut til at årets julekonserter kan gjennomføres med fulle kirkerom. Alexander Rybak er blant dem som skal ut på juleturné - sammen med eksen som gjorde han verdenskjent: Ingrid Berg Mehus.

JULEKONSERT: Alexander Rybak studerer i dag filmmusikk i Chicago. I desember skal han hjem til Norge for å holde julekonserter, sammen med blant andre eksen Ingrid Berg Mehus. Bildet er fra 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
JULEKONSERT: Alexander Rybak studerer i dag filmmusikk i Chicago. I desember skal han hjem til Norge for å holde julekonserter, sammen med blant andre eksen Ingrid Berg Mehus. Bildet er fra 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alexander Rybak (35) sang seg inn i alles hjerter med låten «Fairytale» under Melodi Grand Prix og Eurovision i 2009. I tiden etter Grand Prix-seieren undret flere seg over hvilket «eventyr» Rybak sang om.

Dagbladet var den første avisen til å melde om at jenta han sang om var musiker Ingrid Berg Mehus. De to ble sammen da de begge var fiolinelever på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Forholdet varte ett år før det tok slutt. Rybak har tidligere omtalt Mehus som «den beste ungdomsforelskelsen».

12 år etter «Fairytale» kom ut, skal de to opptre på scenen sammen igjen. I desember skal de ut på juleturneen «Stille natt, hellige natt».

TABBER SEG UT: Det blir et pinlig øyeblikk i «Ex on the Beach» da Emad Nayab ikke kjenner igjen eksen som kommer nedover strandlinja. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

- Vi er gode venner

Mehus deltok i Melodi Grand Prix i 2019 med låten «Feel», og har i flere år jobbet som nattklubbfiolinist. Under deltakelsen spurte hun Rybak om råd.

Sammen med Rune Larsen (73), Maria Haukaas Mittet (42) og Hans Marius Hoff Mittet (44), skal hun og Rybak på juleturné rundt om i landets kirkerom.

GLEDER SEG: Ingrid Berg Mehus skal sammen med, blant annet, eksen Alexander Rybak holder julekonserter i år. Her fra framføringen under Melodi Grand Prix i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
GLEDER SEG: Ingrid Berg Mehus skal sammen med, blant annet, eksen Alexander Rybak holder julekonserter i år. Her fra framføringen under Melodi Grand Prix i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Mehus ser svært frem til å kunne bringe publikummerne i julestemning.

- Det gleder jeg meg masse til. Jeg håper det kommer mange mennesker. Det er en drøm nå at det kan være fullsatt kirke når det begynner, sier Mehus til Se og Hør.

På spørsmål om hva hun tenker om å opptre med Rybak under julekonsertene, svarer hun:

- Det synes jeg er kjempekoselig. Han er en fin fyr å jobbe med. Vi er gode venner, sier Mehus.

De to skal også ha en duett sammen under julekonsertene.

- Vi skal ha duetten. Jeg kan ikke si noe annet enn at det blir en duett med krutt.

Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer

Deltar ikke i starten

Det blir likevel ikke alle julekonsertene der de to skal fremføre duetten. Rybak står nemlig ikke på scenen før 8. desember.

Dette er fordi han studerer filmmusikk i Chicago, forteller produsent Tor Arne Ranghus til Se og Hør.

- Det blir litt i ensom majestet i første delen, sier Mehus.

Hun gleder seg også til å stå på scenen med både ekteparet Mittet, og Rune Larsen.

- Det er fantastiske folk. Det er tredje året jeg er på turné med dem. De er megaflinke, og det er så hyggelig gjeng. Vi ler og har det kjempekoselig og koser oss på scenen. Det håper jeg folk i salen også kan merke, sier Mehus.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Alexander Rybak, men har foreløpig ikke lykkes.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Førte dem sammen

Det var produsent Tor Arne Ranghus som ville at Rybak og Mehus skulle opptre sammen. Han gir stor ros til Mehus.

- Hun er en fabelaktig fiolinist hun også. Hun er en fantastisk jente å ha med seg på turneen. Det er alltid deilig å ha positive, glade mennesker rundt seg, sier Ranghus til Se og Hør.

Etter lang tid med coronarestriksjoner ser det ut som at kirkerommet kan bli fylt opp. Ranghus sier at det likevel ser ut som enkelte av publikummerne holder litt igjen for å kjøpe billetter.

- Store deler av vårt publikum er 55 år pluss. Det ser veldig bra ut i år, men det virker som noen holder igjen litt. Det er litt reservasjon mot å kjøpe billetter, men jeg håper det ordner seg, sier Ranghus.

LES OGSÅ: Lurte pressen trill rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer