- Vi er fortsatt The BlackSheeps

Men nå saksøkes de for millioner av tidligere medlemmer.

TIL MGP: Mandag kunne NRK avsløre at tidligere MGP Junior-vinnere The BlackSheeps skal være med i neste års MGP-konkurranse. Gruppa består nå av de opprinnelige bandmedlemmene Agnete Johnsen og Emelie Nilsen, samt de nye bandmedlemmene Simon Pedersen Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
TIL MGP: Mandag kunne NRK avsløre at tidligere MGP Junior-vinnere The BlackSheeps skal være med i neste års MGP-konkurranse. Gruppa består nå av de opprinnelige bandmedlemmene Agnete Johnsen og Emelie Nilsen, samt de nye bandmedlemmene Simon Pedersen Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:   Mandag ble det kjent at tidligere MGP junior-vinnerne The BlackSheeps skal være med i neste års norske Melodi Grand Prix-konkurranse.

MGP-deltagelsen kommer i kjølvannet av den mye omtalte spliden innad i bandet, etter at det tidligere i år ble kjent at bandmedlemmene Alexander Touryguin (16) og Viktoria Eriksen (16) var ute av gruppa.

De to frontfigurene i bandet, Agnete Johnsen (16) og Emelie Nilsen (17) har lenge vært i konflikt med de tidligere kollegaene, og særlig foreldrene til Alexander og Viktoria har reagert på måten splittelsen foregikk på.

Ifølge foreldrene ble de ikke informert om bandbruddet. I juni kunne også Alexanders mor, Elena Touryguin, fortelle VG at de hadde tatt kontakt med en advokat for å forhindre at Agnete og Emelie kunne fortsette å bruke navnet The BlackSheeps, samt at de kan opptre med tidligere utgitt materiale.

At Agnete og Emelie, sammen med de nye bandmedlemmene Simon Pedersen (18) og Nikolaj Nordbakk Gloppen (18), skal delta i MGP, skal ha vært ukjent for Alexander og Viktoria og kan få implikasjoner for den rettslige prosessen bandet er inne i, skriver Dagbladet.

Meklingen i saken har ikke ført fram, og nå avventer partene hovedforhandlingene. Ifølge advokat Arnor B. Ilstad, som representerer de tidligere bandmedlemmene, jobber de nå med et stort søksmål.

- Vi jobber med et stort søksmål i millionklassen. Vi vil stoppe motparten i å misbruke navnet i egen vinning uten å ta med mine klienter, sier Ilstad til avisen.

Ifølge Dagbladet ser ikke Agnete og Emelie noen problemer med at de går videre med det originale navnet, og da Seher.no snakket med gruppa mandag, hevdet de at de «fortsatt er The BlackSheeps».

- Vi er fortsatt The BlackSheeps, bare med en litt annen og mer voksen «sound» kanskje. Vi gleder oss masse til å delta i MGP med den nye låten, sier Agnete og Emelie til Seher.no.

Hvordan har fansen reagert på splittelsen og de nye medlemmene?

- Vi har ikke hørt så mye egentlig. Men vi tror de nye har blitt godt mottat. Vi spilte jo med de i hele sommer, sier jentene, mens Simon og Nikolaj nikker ved siden av:

- Vi er jo to andre musikere enn de som var før. Så derfor låter det litt annerledes. Men nå gleder vi oss bare til å delta i MGP.

Johnsen og Nilsens advokat, Kjell Heggvoll,  tar søksmålet med «stor ro», og sier til Dagbladet at han mener det er juridisk grunnlag for å fortsette å bruke navnet, basert på rettspraksis fra andre saker. Han mener også at de tidligere bandmedlemmene har trukket seg ut, og delvis spiller i andre band.

- Det er Agnete og Emelie som er kontinuiteten i dette bandet, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Jeg får lyst til å være 17 år igjen