Kjetil Jansrud:

- Vi er flinke til å pleie kjærligheten

OL-helten avslører hemmeligheten bak suksessen i skibakken.

LYKKELIGE: Kjetil Jansrud og Benedicte Isabel Mortensen har vært et par i snart ett år. Den lille fritiden de har sammen, lever de som kjærester flest. Her ankommer de Arne Fredlys sommerfest. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
LYKKELIGE: Kjetil Jansrud og Benedicte Isabel Mortensen har vært et par i snart ett år. Den lille fritiden de har sammen, lever de som kjærester flest. Her ankommer de Arne Fredlys sommerfest. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpinist Kjetil Jansrud (32) var bare 24 år da han tok sin første OL-medalje. De siste ukene har gullvinne- ren fra Sotsji vært i Sør- Korea, for å representere Norge i sitt tredje OL.

Hans aller største fan og støtte er kjæresten Benedicte Isabel Mortensen (28). Jansrud er store deler av året på reisefot, men paret lever godt med avstandsforholdet.

- Det går veldig bra, vi er flinke til å pleie kjærligheten.

- Det var ikke noen overraskelse for Benedicte at jeg er mye ute og reiser. Jeg var tidlig ute med å si at «sånn er det». Hun fikk oppleve litt av det sist vinter, og det blir det samme i år. Det er gått veldig bra til nå, forteller Kjetil da Se og Hør møter ham under lanseringen av Dale of Norways OL-genser.

Normale kjærester

Hemmeligheten bak å holde kjærligheten varm, er at de prioriterer hverandre når Kjetil først har fri.

Da legges dietter og hviletid til side for et vanlig kjæresteliv. Før sesongen startet, var de både i vennebryllup i Firenze i Italia og på Oktoberfest hjemme i Oslo.

- Først av alt kommer idretten, jeg må jo trene. Det er vanskelig å hvile seg i form. Men vi koser oss som alle andre. Egentlig er det ikke rom for festing i hverdagen min, men det er veldig gøy med Oktoberfest. Å gjøre noe sosialt og koble litt av, det går en gang iblant, smiler Kjetil.

Bendicte eier og driver Ultima Helse i Oslo, et lite firma som blant annet jobber med undervisning innen idrett og rekreasjon.

Saken fortsetter nedenfor.

Avgjørende

Pappa Jan (64) og mamma Inger Helen Jansrud (60) er også viktige personer i Kjetils private støtteapparat. Uten foreldrenes oppfølging og støtte hadde han ikke kunne hevde seg i toppen av en av verdens tøffeste idretter.

- Mamma har vært avgjørende for suksessen. Hun har betydd veldig mye for meg. Uten henne hadde det ikke vært mulig i det hele tatt, forteller han til Se og Hør.

At de har en tett sammensveiset familie, kom også til syne i julen. Da reiste hele gjengen utenlands for å feire med Kjetil, som skulle kjøre renn i romjulen.

Både foreldre, søsken, nevøer, nieser – og kjæresten – dro til Østerrike, så alpinstjernen skulle slippe å reise hjem til jul mellom de viktige rennene.

Saken fortsetter nedenfor.

STØTTEAPPARATET:
Mamma Inger og pappa Jan har alltid vært der for Kjetil Jansrud. Her feirer de sønnens seier i super-G i Kvitfjell i 2012. Foto: Geir Olsen / Scanpix
STØTTEAPPARATET: Mamma Inger og pappa Jan har alltid vært der for Kjetil Jansrud. Her feirer de sønnens seier i super-G i Kvitfjell i 2012. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer

Takknemlig

Jansrud vokste opp på Vinstra i Gudbrandsdalen, i en søskenflokk på fire.

- Hos oss har begge foreldre vært veldig involvert i min idrettskarriere. Pappa har fulgt meg i bakken, mens mamma har vært den som har sørget for at alt det andre fungerer. Det er ingen liten jobb, det heller, forteller han til Se og Hør, og legger til:

- Vi er veldig opptatt av alt som skjer i bakken når jeg trener, men så glemmer vi kanskje de på hjemmebane som må passe på mine andre tre søsken, lage mat, og sørge for at hjemmet holder seg oppe, avslutter 32-åringen.

​​LES OGSÅ: Marius kom med stikk mot kronprins Haakon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer