<strong>GNISNINGER:</strong> Etter at den omdiskuterte «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) røyk at av programmet i helga, har han fått inntrykk av at flere av hans meddeltakere har noe uoppgjort med ham. De gjenværende deltakerne (på bildet) er helt uenige. Foto: Alex Iversen / TV 2
GNISNINGER: Etter at den omdiskuterte «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) røyk at av programmet i helga, har han fått inntrykk av at flere av hans meddeltakere har noe uoppgjort med ham. De gjenværende deltakerne (på bildet) er helt uenige. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen»:

- Vi er castet for å lage bråk

Utslåtte Geir Magne Haukås (47) tar et oppgjør med oppførselen til de gjenværende deltakere. Og han får svar.

Publisert

(Se og Hør): At konflikter og intrigemakeri hører hjemme i et tv-konsept som «Farmen», har det aldri vært tvil om.

Og selv om tv-lampene på årets innspillingsgård ble slukket i begynnelsen av oktober, spinner diverse uoverensstemmelser gjerne videre når resultatet møter tv-ruta og offentligheten.

Både i forkant og etter at Geir Magne Haukås (47) forlot programmet i helga, på noe spektakulært vis, har nordlendingen gitt uttrykk for at han, mot slutten av oppholdet, sleit med å passe inn i gruppa.

Føler seg utstøtt

Dagen etter tv-exiten tok han opp røret til Se og Hør for å bemerke følgende:

- Jeg ser på sosiale medier at mange mener jeg er mobbet ut av «Farmen». Jeg har aldri brukt ordet «mobbing» om meg selv, men mener fullt og helt at jeg ble utstøtt. Før jeg forlot 1917 ba jeg om tilgivelse fra de andre deltakerne, selv om jeg egentlig ikke vet hva jeg har gjort mot dem. Tilbake i 2017 opplever jeg at den tilgivelsen ikke var verdt noe, sier Haukås.

47-åringen, som på bakgrunn av sin kristne tro og noe kontroversielle væremåte har seilt opp som en av årets mest omtalte «Farmen»-deltakere, refererer spesielt til et tv-intervju meddeltakeren Karianne Amlie Wahlstrøm (26) gjorde med TV 2 mandag ettermiddag.

Jeg reagerer på at de legger alt ansvar over på meg Geir Magne Haukås (47)

- Hun får spørsmål om sitt forhold til meg, og forteller at hun har snakket med et knippe av de andre gjenværende deltakerne. Sammen har de konkludert at jeg rett og slett bare er en komplisert person, og at jeg tok avstand fra gruppa helt på egen hånd. Jeg reagerer på at de legger alt ansvar over på meg, også etter innspillingen.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

- Jeg bomma

Gjennom sitt åtte uker lange «Farmen»-opphold havnet Haukås stadig i konfrontasjoner og høylytte diskusjoner med de andre deltakere. 47-åringen meldte seg på «Farmen» for å spre diverse filosofier og skape blest rundt egen livscoach-virksomhet, men ble ikke alltid møtt med vennlige smil.

Overfor Se og Hør understreker 47-åringen at han har forståelse for hvorfor de andre deltakere, i enkelte situasjoner under innspillingsperioden, trakk seg unna ham.

- Jeg hadde et håp om at de andre skulle ta imot min filosofi, men bomma «big time». Det var uforsiktig bruk av ord, og det tar jeg selvkritikk på. Poenget mitt er at jeg sitter igjen med en følelse av at de andre har en agenda mot meg. Jeg kan ikke ta ansvar for andres følelser, men det uansett ikke noe hyggelig, sier han.

<strong>UENIG:</strong> Karianne Amlie Wahlstrøm (26) slår kraftig tilbake mot meddeltakerens påstander. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UENIG: Karianne Amlie Wahlstrøm (26) slår kraftig tilbake mot meddeltakerens påstander. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Karianne Amlie Wahlstrøm kjenner seg ikke igjen i Haukås' synspunkter.

- «Farmen» er et tv-program, et spill, der jeg fikk muligheten til å utpeke en førstekjempe to ganger. Jeg valgte Geir begge gangene, rett og slett fordi jeg følte at han trakk i for mange tråder - og bidro til å skape usikkerhet. Ja, jeg hadde problemer med ham inne på gården, men hadde ikke, eller har onde hensikter, sier Wahlstrøm, og legger til:

- Jeg føler heller at det er han som hauser opp dette nå, og jeg begynner å bli ganske lei. Det provoserer meg at han forsøker å framstille seg selv som et offer.

- Ble upopulær

Hedmarkingen Halvor Sveen (47) gir uttrykk for at han blir «i dårlig humør» av å snakke om ovennevnte tema.

- Jeg og Geir Magne har aldri vært på samme planet, og vi hadde diverse oppgjør inne på gården. Jeg synes han er litt for flink til å dra ting ut av kontekst, og forstår lite av hva han ønsker å oppnå akkurat nå, sier Sveen.

«Farmen»-kjendisen avviser på det sterkeste at han har bidratt til å fryse Haukås ut av gruppa, verken under innspillingen eller etterpå.

MÅ VELGE: «Farmen»-deltaker Halvor Sveen kommer med noen friske avsløringer om sitt eget privatliv. Video: Thomas Rasmus Skaug Dagbladet Vis mer

- Det har ingen av oss gjort, mener jeg. Han valgte å kjøre et høyt spill inne på gården, satte folk opp mot hverandre, og ble upopulær. Det er ikke det samme som utfrysing. En må huske på at vi er plukket ut til dette tv-programmet for en grunn, sier 47-åringen, og legger til:

- Vi er faktisk castet for å lage bråk.

Camilla Cox Barfot (31) deler Sveens oppfatning.

- Vi er der for å lage tv. Selv kom jeg aldri spesielt tett på Geir, nettopp fordi jeg aldri visste hvor jeg hadde ham. Han sa én ting i det ene øyeblikket, og noe helt annet i det neste. I mitt hode blir det bare tull og rør. Geir virker i utgangspunktet å være en kul fyr, men jeg kommer nok aldri til å forstå meg på ham. Dessverre.

Sammenlikner «Farmen» med såpeopera

- I likhet med «Paradise Hotel» og «Robinson» er konflikter veldig vanlig i denne type konkurransedrevne realityprogram. I «Farmen» handler det også om posisjonering av makt, som fort kan skape gnisninger mellom deltakerne, sier medieforsker Gry Rustad til Se og Hør.

Hun mener programmer som «Farmen» kan sammenliknes med såpeopera.

- Det handler om å skape relasjoner og allianser, og selv om det ikke er manus, skal det klippes ned og skape en spenningskurve. Produksjonsselskapene leter etter ulike mennesker når de skal velge hvem som skal delta, og mange blir tildelt, eller trer inn i «roller» i tv-ruta. Konfliktene kan derfor blusse opp igjen etterpå, spesielt hvis deltakerne ønsker å være synlige i offentligheten, sier medieforskeren.

Vil sette strek

Det var amper stemning mellom Haukås og tvekampmotstander Kristian Krubel Djupnes (21) da førstnevnte forlot tv-gården i søndagens episode. Som nevnt tidligere ba fembarnsfaren om tilgivelse for «det han eventuelt hadde gjort» mot de andre deltakere, men Djupnes nektet å tilgi.

- Jeg ser fortsatt ikke poenget i det. Tilgivelse er bare et ord, og jeg mener at det misbrukes i denne sammenheng. Han lager styr ut av ingenting, og lar det gå utover oss, sier Djupnes, som får støtte av Eunike Hoksrød (39):

- Det eneste kortet Geir kan bruke er å sette seg selv på utsida, fordi det passer hans image. Det er forskjell på å ta opp ting og baksnakke, men jeg opplevde at Geir ikke tålte at noen gikk mot ham. Jeg er ganske lei av hele opplegget, det hadde vært fint å sette strek, sier Hoksrød, som var på krigsstien med Haukås flere ganger under innspillingen.

- Når det er sagt synes jeg ikke noe om at folk er stygge med Geir på sosiale medier. Det gjelder også Karianne og Kristian, der jeg har sett en del oppgulp de siste dagene. Disse nettrollene kan ta seg en bolle.

- Ikke et offer

Geir Magne Haukås presiserer at han ikke lar tv-bråket påvirke ham i spesielt stor grad.

- Det er viktig å understreke at jeg aldri har framstilt meg selv som et offer. Jeg må ta ansvar for mine egne handlinger, ord og uttalelser, og det mener jeg at jeg har gjort. Hvorfor de andre har noe imot meg, har jeg fremdeles ikke noe godt svar på, men det kan jeg ikke tenke på.

- Jeg har for øvrig fått masse hyggelige tilbakemeldinger fra tv-seere den siste tida, så det er åpenbart at bølgen har snudd.

- Om tre uker er det finalefest. Hvordan blir det å dra på det?

- Jeg tror det blir en skikkelig bra fest, sier han.

Se og Hør har vært i kontakt med presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, som ikke har noe å tilføye i saken. Se og Hør har ikke lyktes i å få en kommentar fra deltakeren Amalie Snøløs (21).

LES OGSÅ: - Det er helt uvirkelig

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer