- Vi er blitt en nasjon av slappfisker

Løpedronning Ingrid Kristiansen legger skylden på foreldregenerasjonen.

BEKYMRET: Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen, her avbildet under Bislett Games i fjor, mener at nordmenn må finne tilbake til en naturlig treningsglede med fokus på trivsel.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
BEKYMRET: Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen, her avbildet under Bislett Games i fjor, mener at nordmenn må finne tilbake til en naturlig treningsglede med fokus på trivsel. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Sammen med avdøde Grete Waitz er Ingrid Kristiansen (57) Norges mest meritterte langdistanseløper.

Men hun mener at nordmenn flest ikke er flinke nok til å ta vare på helsen sin.

- Vi er blitt en nasjon av slappfisker. Det rare er at vi fremdeles tror vi er en av de sprekeste nasjonene i Europa, men vi er langt nede på statistikkene.

- Vi er familier med to biler som kjører og henter og bringer hele tida, en nasjon som har det godt, der ungdommen forventer at alt skal legges til rette for dem, uttaler Kristiansen til Dagbladet Magasinet.

Den tidligere løpedronningen mener det er skremmende med livsstilssykdommene som følger med et for usunt kosthold og en for stillesittende hverdag. Men 57-åringen understreker at hun selv spiser noe usunt hver dag, og at det å kutte ut alt som «liksom er usunt» ikke nødvendigvis er løsningen.

I tillegg til å unne seg livets goder uten dårlig samvittighet, mener Kristiansen at dagens foreldregenerasjon bør være aktive sammen med barna sine fremfor å bare kjøre dem til og fra ulike trimtilbud.

- Når jeg som toppidrettsutøver kunne trimme med ungene mine, skjønner jeg ikke hvordan en pappa som skal ut og jogge ikke kan gjøre det med hele familien. Barna liker å være med foreldrene, påpeker hun overfor Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: Her kan du se Madeleine og Chris bryllupsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer