- Vi er alle helter!

Svenskenes Måns Zelmerlöw slapp jubelen løs etter at han vant Eurovision Song Contest-finalen med låten «Heroes».

TIL TOPPS: Måns Zelmerlöw kunne glede seg over å gå til topps i Eurovision Song Contest med låten «Hero». Foto: All Over Press
TIL TOPPS: Måns Zelmerlöw kunne glede seg over å gå til topps i Eurovision Song Contest med låten «Hero». Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter at alle stemmene var talt opp, ble det lørdag klart at Sverige er årets vinner av slagerkonkurransen Eurovision Song Contest.

- Jeg har så mye jeg vil si. Jeg er ekstremt glad. Takk til alle som har stemt på meg, og teamet mitt.

- Jeg vil også si at vi er alle helter uansett hva vi tror på, sa han fra Eurovision-scenen etter å ha blitt tildelt det ettertraktete troféet.

Norge på åttende plass

De norske håpene Kjetil Mørland og Debrah Scarlett nådde aldri helt opp i kampen om seieren, men endte på en åttende plass.

De deppet likevel ikke etter sending.

- Det er en seier i seg selv bare å være her.

- Nå skal vi feire med familie og venner, jublet Mørland og Debrah Scarlett til Se og Hør etter at resultatet var klart.

NÅDDE IKKE OPP: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett var godt fornøyd med egen innsats, men nådde ikke opp til topplandene i avstemningen. Foto: Epa
NÅDDE IKKE OPP: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett var godt fornøyd med egen innsats, men nådde ikke opp til topplandene i avstemningen. Foto: Epa Vis mer

Etter å ha fremført sangen «A Monster Like Me» var de imidlertid godt fornøyd med egen innsats.

- Vi er sykt fornøyd. Det kunne ikke gått bedre, sa duoen umiddelbart etter å ha gått av scenen i Wien lørdag.

Kjetil sa det var mange følelser i sving da det gjaldt som mest.

- Det var et hav av følelser og jeg tror aldri jeg har vært så langt inne i denne låten. Nå er jeg bare lettet og klar for å være med på resten av festen!

- Det var en dramatisk opplevelse. Jeg var så inne i rollen og jeg sang som om det var siste gang jeg fikk synge den på denne jord!, la Debrah Scarlett til etter finalesangen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Se bilder fra lørdagens finale her:

Sverige, hadde på forhånd, sammen med Russland og Italia blitt utpekt som de største favorittene av flere eksperter.

- Måns Zelmerlöw og «Heroes» er liksom i en litt egen klasse i år. I en MGP-finale som faktisk er litt fattig på show, skiller han seg positivt ut med både animasjoner på scenen og ei låt som svinger skikkelig. Svenskene selv anser seiersmulighetene som større i år enn da Laureen vant med «Euforia» i 2012, så det sier jo sitt, sa tidligere MGP-general Per Sundnes fredag til Seoghør.no.

Saken oppdateres!

LES OGSÅ: - Vi er sykt fornøyd!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer