POP DAME: Den slagferdige blondinen synes ikke det er nok å bare løfte genseren for å bli populær.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
POP DAME: Den slagferdige blondinen synes ikke det er nok å bare løfte genseren for å bli populær. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

- Vi elsker Anne-Kat.

Norske kvinner har talt. TV-kjendisen Anne-Kat. Hærland (34) er norske kvinners store ideal.

Poppis blant damene!

Den frittalende og herlig frekke komiker-blondinen ble nylig utropt som norske kvinners store ideal i magasinet HENNE. Med stor suksess på både TV og som stand up-komiker har hun tydeligvis satt tiltrekkende spor etter seg i sjela til de spurte kvinnene i den omfattende spørreundersøkelsen.

1027 kvinner i alderen 15 til 50 + kunne velge blant 258 kjente personer innen kategoriene næringsliv, kongehus, musikk, forfatter, komiker, TV-kjendis, sport, skuespiller politikk og andre. Og til topps: Anne-Kat, som nå kan skilte med å være et større ideal blant norske damer enn turbo-sjarmøren Petter Stordalen!

- Det er veldig hyggelig å være på toppen. Jeg blir nemlig aldri kåret til "best kledd", sier Anne-Kat, som er forundret over at så mange ønsker seg en plass i rampelyset.

- Folk blir dummere og latere. De vil gjerne bli kjent, men orker ikke annet enn å ta av seg genseren, sier hun ifølge en pressemelding fra HENNE.

Her et knippe andre personer som norske kvinner ser opp til: Petter Stordalen, kronprins Haakon, Sissel Kyrkjebø, Anne Holt, Marit Bjørgen, Wenche Foss, Trond-Viggo Torgersen, Nelson Mandela og Rosemarie Köhn.