- Vi dro aldri på sommerferie

Tore Strømøy er blitt en bereist mann både privat og med «Tore på sporet», men i barndommen var det andre boller.

VAR ALLTID HJEMME: Tore Strømøy reiser langs norskekysten med «Sommeråpent» i år, mens i barndommen ble somrene tilbrakt hjemme på Frøya. Her er han på Ingierstrand bad i slutten av mai, i anledning lanseringen av årets programlederpar.  Foto: NTB scanpix
VAR ALLTID HJEMME: Tore Strømøy reiser langs norskekysten med «Sommeråpent» i år, mens i barndommen ble somrene tilbrakt hjemme på Frøya. Her er han på Ingierstrand bad i slutten av mai, i anledning lanseringen av årets programlederpar. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: En uke av sommeren skal Tore Strømøy (55) reise med «Sommeråpent»-båten M/S Sjøkurs fra Utsira til Farsund sammen med Haddy N’Jie (35).

De siste årene har programlederen gjerne lagt sommerferien til sydligere strøk. Og både med «Tore på sporet» og ellers er Strømøy blitt en bereist mann - med blant annet Hawaii og Fiji som særlig flotte opplevelser, ifølge Norsk Ukeblad.

I barndommen holdt trønderen seg derimot på ett sted når det var ferietid.

- Jeg har ikke noe spesielt sommerminne fra den gang, siden vi aldri var på noen feire. Når vi kom hjem fra skolen siste skoledag så ble vi sluppet ut, og så kom mora mi på trappa og plystra oss inn til høsten. Så det var det, minnes Tore Strømøy overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

Fri barndom

55-åringen, som har avslørt at han har en sommerflørt i kikkerten, beskriver somrene på øya Frøya som veldig fine og preget av stor frihet.

- Så skal vi snakke om minner, så må det være sommeren hjemme på Frøya, der vi hadde det rimelig fritt og sprang rundt, hele sommeren, sier han med en smil.

Årets sommer blir temmelig travel for den populære TV-profilen, som i tillegg til «Sommeråpent» jobber med en ny sesong av «Tore på sporet». Dermed har han foreløpig ikke fått planlagt noen utenlandsferie, men noen av feriedagene er helt klart spikret.

BARNDOMSPARADIS: Tore Strømøy minnes mang en fin sommer på barndomsøya Frøya i Sør-Trøndelag, men i fjor vinter fryktet han det verste da den flotte øya ble rammet av en massiv brann. Foto: NTB scanpix
BARNDOMSPARADIS: Tore Strømøy minnes mang en fin sommer på barndomsøya Frøya i Sør-Trøndelag, men i fjor vinter fryktet han det verste da den flotte øya ble rammet av en massiv brann. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg tipper at i juli så blir det i hvert fall en uke eller to eller tre på Frøya. Det blir det alltid. Det er fint å springe rundt der, eller sykle eller ro, forteller Tore Strømøy til Seoghør.no.

Frøya står altså fortsatt Strømøys hjerte svært nært, og i januar i fjor fryktet han for barndomshjemmet da en massiv gress- og lyngbrann herjet på øya.

- Det har ikke blitt mye jobbing i dag. Jeg har sittet bekymret og fulgt med på nyhetssendingene. Jeg kjenner selvfølgelig mange av de berørte og tenker på dem, så dette er virkelig guffent, sa han til Seoghør.no dengang.

«Sommeråpent» startet 21. juni - med Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh som programledere.

Disse leder «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo)

LES OGSÅ: - Jeg liker å kombinere dem med gifteringen