Jennifer Aniston om flydramaet:

- Vi drakk oss ganske drita

Hollywood-stjernen forteller endelig om den skremmende opplevelsen.

GODE VENNER: Friends-stjernene Courteney Cox og Jennifer Aniston opplevde det store flyemarerittet under en venninnetur i fjor høst. Her er de sammen i Los Angeles i juni 2018. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Friends-stjernene Courteney Cox og Jennifer Aniston opplevde det store flyemarerittet under en venninnetur i fjor høst. Her er de sammen i Los Angeles i juni 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er alles store mareritt. Tenk deg at du sitter på flyet, med kurs mot enten drømmeferien eller et viktig møte. Så får du beskjed om at det er noe feil med flyet.

Akkurat hvordan det føles vet «Friends»-kollegene Jennifer Aniston (50) og Courteney Cox (54) alt om. Fox News skriver at de to venninnene egentlig skulle fly mot Mexico i midten av februar, men på grunn av en feil med flyet måtte de nødlande.

Hele 12 kvinner var om bord på flyet, som var chartret som en overraskelse i forbindelse med Anistons 50-årsdag. Sammen med venninnene skulle de til Mexico, men på grunn av en feil fikk de ikke tillatelse til å lande.

Alt gikk heldigvis fint, men i lufta hersket det lenge usikkerhet rundt hva problemet faktisk var. Det forteller Aniston nå i et nytt intervju, der hun beskriver kaotiske tilstander på privatflyet.

KAOTISK: Da Jennifer Aniston gjestet «The Ellen Show» med Ellen DeGeneres, fortalte hun om flyturen til Mexico som ikke gikk helt som planlagt. Vis mer

Tok til flaska

- Alle på flyet fikk panikk, forteller «Friends»-stjernen på besøk hos den populære talkshowverten Ellen DeGeneres, ifølge Fox.

- De jeg pleier å se på for å få bli beroliget eller for å få trøst hadde tårer rennende nedover ansiktene sine. De sendte tekstmeldinger til barna og foreldrene sine, sier stjernen.

Det er derimot med noe humor hun nå forteller historien om nødlandingen. For mens hennes venner sendte meldinger til barn og ektemenn, valgte Aniston å sende melding til noen andre. Hun bestemte seg nemlig for å sende melding til talkshowverten hun altså sitter overfor i intervjuet. Meldingen ble heldigvis raskt besvart, og fungerte beroligende.

OVERRASKELSE: Courteney Cox og venninnene bestemte seg for å overraske Jennifer Aniston med en tur til Mexico. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB scanpix
OVERRASKELSE: Courteney Cox og venninnene bestemte seg for å overraske Jennifer Aniston med en tur til Mexico. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var merkelig at jeg var så rolig mens de andre ikke var det. Vi måtte fly rundt i seks timer for å miste drivstoff, og det gikk ikke opp for meg da at vi måtte gjøre det fordi flyet kunne eksplodere om vi landet, forteller hun.

Under en nødlanding er det ideelt å ha lite drivstoff i flyet, i tilfelle noe går galt. Flydrivstoff er svært brannfarlig, og kan sørge for en eksplosjon om det blir antent. Derfor fløy kjendisdamenes fly rundt i sirkler i flere timer før de bestemte seg for å lande.

Seks timer i lufta kan være kjedelig, spesielt om man sitter med varierende mengder dødsangst. Det var da venninnegjengen på 12 bestemte seg for å finne fram flaska.

DRAMA: De 12 kvinnene måtte nødlande i februar, etter at en feil med flyet gjorde det utrygt å lande i Mexico. Her er de fotografert på vei inn i sitt nye fly. Foto: NTB scanpix
DRAMA: De 12 kvinnene måtte nødlande i februar, etter at en feil med flyet gjorde det utrygt å lande i Mexico. Her er de fotografert på vei inn i sitt nye fly. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi drakk oss ganske drita, for hvem visste hva enden på denne visa ville være. Da kan vi like gjerne dø med tequila innabords, fleipet hun.

Nødlandingen gikk heldigvis som smurt. Det var lenge heller usikkert om de kommer seg fram. TMZ skrev at damene lenge satt inne i flyet, i påvente av at et nytt fly skal dukke opp og avlaste dem. Alle i flyet var trygge, og ingen hadde kommet til fysisk skade.

Et nytt fly ankom heldigvis etter hvert, og damene ankom Cabo San Lucas i Mexico samme dag - klare for late dager.

Barnløs og lykkelig

Siden «Friends»-debuten i 1994 har 50-åringen vært en av de mest ettertraktede skuespillerne på markedet. Berømmelsen har derimot ikke alltid vært like enkel å håndtere for stjernen, som har erfart at kjærlighetslivet hennes og hennes frivillige barnløshet ofte blir et tema.

Filmstjernen tok et oppgjør med de amerikanske journalistene i et leserinnlegg hos Huffington Post i 2016. Hun startet det hele med å påpeke at hun aldri har brukt energi på å diskutere dette før, men at hun nå må snakke ut.

Jennifer Aniston filmes på rød løper og på gata Video licensed from Splash Vis mer

Hun gikk blant annet hardt ut mot rykter som har versert i amerikansk presse flere ganger tidligere.

- Jeg er ikke gravid, jeg er drittlei. Jeg er lei den nærmest sportslige granskningen og nedrakkingen av kropper som skjer hver dag, forkledd som journalistikk, ytringsfrihet eller kjendis-nytt, skrev Aniston i innlegget.

Aniston skrev at hun tror hun er et symbol på hvordan samfunnet ser på kvinner, og mener objektivering har gått for langt.

Vis mer

- Kvinner granskes så mye at det er absurd og kvalmt. Måten media portretterer meg på reflekteres av hvordan vi ser kvinner, målt opp mot en rar skjønnhetsstandard, mente skuespilleren.

Hun skrev at beskjeden mange medier sender, er at kvinner må være tynne og se ut som supermodeller. Aniston tror også at kvinners sivilstatus og om de har barn eller ikke, er noe man ofte definerer etter. Det er hun lei.

- Vi er hele uten en partner, med eller uten barn. Vi bestemmer for oss selv hva som er vakkert når det gjelder kroppene våre, forklarte hun den gang.

LES OGSÅ: Slår tilbake etter ubehagelig møte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer