Liva og Henrik Ingebrigtsen:

- Vi diskuterer stadig familieforøkelse

Til Se og Hør forteller Liva Ingebrigtsen om livet med to små barn, studier og ekteskapet med en av verdens beste løpere, Henrik Ingebrigtsen.

TRAVELT LIV: Liva Ingebrigtsen er gift med en av verdens beste løpere, Henrik Ingebrigtsen. Det gjør at hverdagen ser annerledes ut enn for de fleste. Her er paret avbildet i bryllupet til lillebror Filip Ingebrigtsen. Foto: Privat
TRAVELT LIV: Liva Ingebrigtsen er gift med en av verdens beste løpere, Henrik Ingebrigtsen. Det gjør at hverdagen ser annerledes ut enn for de fleste. Her er paret avbildet i bryllupet til lillebror Filip Ingebrigtsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liva Ingebrigtsen (24) har de siste årene blitt et kjent navn for mange. Når hun ikke er å se på sosiale medier, der hun jevnlig oppdaterer følgerne sine gjennom Instagram og Snapchat, har det norske folk fått følge en liten del av hverdagen hennes i suksesserien «Team Ingebrigtsen».

Hun er nemlig for de aller fleste kanskje best kjent som «løpefrue». I 2018 giftet hun seg med den eldste av Ingebrigtsen-brødrene, Henrik (29), som er å regne som en av verdens beste løpere.

Det er noe som naturligvis preger hverdagen til familien på fire, med Henriks strenge treningsopplegg, tydelige restitusjonsrutiner i hverdagen og 200 reisedøgn i året.

HELE FAMILIEN: Familien på fire består av Henrik og Liva, samt døtrene Olivia og Charlotte. Foto: Privat
HELE FAMILIEN: Familien på fire består av Henrik og Liva, samt døtrene Olivia og Charlotte. Foto: Privat Vis mer

Når Se og Hør tar en prat med 24-åringen er det midt mellom sjonglering av små barn, helgeplanlegging og tannlegebesøk. Hverdagen går hun imidlertid, for en gangs skyld, ikke gjennom alene. Den siste tiden har nemlig ektemannen fått ta en større del i hverdagskabalen, som følge av coronapandemien.

- Den siste tiden har for oss vært ganske deilig. Vi har fått tilbragt mer tid sammen enn på lenge, og Henrik har fått være en større del av hverdagen enn det han vanligvis er, forteller hun til Se og Hør.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

Kvalitetstid med familien

Da store deler av landet stengte ned, var Liva usikker på hvordan de skulle få hverdagen til å gå rundt uten å bli totalt utslitte. Familien har hatt nok å henge fingrene i, med hjemmebarnehage, studier, eksamener og trening.

- Men det viste seg å gå veldig bra. Jeg følte faktisk at vi koste oss mer sammen som familie enn det vi ellers gjør, selv om ting var mer travelt enn normalt.

På hjemmebane legger 24-åringen til vanlig ned en stor innsats mens ektemannen er bortreist. Sammen har de døtrene Olivia (3) og Charlotte (1), som naturligvis krever sitt. I tillegg går Liva lærerstudiet, der hun har engelsk som hovedfag, og nå har ekteparet nylig kjøpt seg hus.

AKTIVE: Liva bruker mye av tiden sammen med døtrene Olivia og Charlotte. Foto: Privat
AKTIVE: Liva bruker mye av tiden sammen med døtrene Olivia og Charlotte. Foto: Privat Vis mer

Hun legger ikke skjul på at valg av yrke er tatt delvis med tanke på ektemannens timeplan, der jobbingen passer godt inn med Henriks reising. 24-åringen påpeker imidlertid at hun alltid har vært skoleflink, og at hun liker godt å hjelpe andre.

GODT GIFT: Henrik og Liva giftet seg i 2018, og har nå to barn sammen. Foto: Privat
GODT GIFT: Henrik og Liva giftet seg i 2018, og har nå to barn sammen. Foto: Privat Vis mer

Når paret endelig får tid for seg selv, noe som er sjelden vare, prøver Liva og Henrik å slappe av med en god film. Førstnevnte har i tillegg plukket opp en av ektemannens hobbyer.

- Jeg har begynt å ta motorsykkellappen etter mye mas fra Henrik, sånn at vi kan kjøre sykkel sammen. Det gleder jeg meg veldig til, forteller 24-åringen.

REAGERER: Dennis Poppe Thorsen går i tottene på samboeren Kristin Gjelsvik i «Kjendismødre». Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Utelukker ikke familieforøkelse

En typisk dag for tobarnsmoren inneholder egentlig det meste, kan man trygt si. Matlaging, levering og henting i barnehage, studier, lufting av familiens hund Bowie, trening, jobbing, flytting til det nye huset, leking, oppvask og klesvask.

- Hverdagen for meg var veldig overveldende på et tidspunkt, og jeg måtte trappe ned veldig og lære meg å senke skuldrene for å få alt til å gå rundt, sier hun, og forteller samtidig at hun har begynt med både yoga og surfing for å roe ned etter en hektisk dag.

Til tross for at paret tilsynelatende allerede har nok å gjøre, utelukker ikke Liva en familieforøkelse i fremtiden.

YOGA: 24-åringen har begynt med både yoga og sufring for å roe ned etter hektiske dager. Foto: Privat
YOGA: 24-åringen har begynt med både yoga og sufring for å roe ned etter hektiske dager. Foto: Privat Vis mer

- Vi diskuterer dette stadig, da Henrik har et ønske om en stor familie. Selv kan jeg godt tenke meg flere unger, men jeg synes selv at jeg har hatt litt uflaks med graviditetene, og vil helst slippe å måtte gjøre det igjen. Vi får nesten bare vente og se hva som skjer, forteller hun.

FAMILIELIV: Programleder Marianne Jemtegård sier at hun er svært fornøyd med å være småbarnsmor, men at det også byr på en og annen utfordring. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

- Det klaffet veldig kjapt

Liva og Henrik møttes helt tilfeldig i Stavanger lørdag 27. september 2014, da hun var ute med en venninnegjeng og han spiste middag med en kompis.

- Han gikk forbi meg og to venninner, da hun ene ropte: «Der er Henrik Ingebrigtsen!». Han snudde seg og sa det ikke var pent å baksnakke.

MØTTES UTE: Paret møttes for første gang i Stavanger i 2014. Nå er de godt gift. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MØTTES UTE: Paret møttes for første gang i Stavanger i 2014. Nå er de godt gift. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

De begynte å snakke og la hverandre til på Snapchat, og det tok ikke lang tid før de traff hverandre igjen. Et par måneder seinere var de kjærester.

- Det klaffet veldig kjapt. Allerede ved første møte var det en interesse der fra begges side, minnes 24-åringen.

Nå, seks år senere, er hun blitt en del av den store Ingebrigtsen-familien. Svigerforeldrene Tone (50) og Gjert Ingebrigtsen (54) har nemlig syv barn, der flere allerede har stiftet sine egen familier - eller er på god vei til å gjøre det.

- Det er jo litt annerledes enn den familien jeg er vant med. Jeg har bare en storesøster, utenom mor og far. Så det er klart det er noe annet med så mange svogere og svigerinner. Men det er jo også veldig hyggelig med så mange en kan snakke med, sier 24-åringen.

HOPPER: Dette barnet ble inspirert da han så moren sin, den russiske instagramstjernen Sveta Ananas, hoppe mot ektemannen Bonoe Andrei. Video: @svetasidananas. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Bortreist annenhver måned

Storfamiliens egen NRK-serie, «Team Ingebrigtsen», har rettet mye oppmerksomhet mot løpebrødrene Henrik, Filip (27) og Jakob (19), samt pappa og trener Gjert. Der får seerne blant annet følge guttene når de er på trenings- og konkurranseturer til utlandet. Denne reisingen kan være krevende for Henriks kone.

- Det er spesielt sammenlignet med «normale» par, men samtidig så kjenner jeg ikke til noe annet med Henrik. Fra jeg traff Henrik så har han reist bort omtrent annenhver måned, og sånn er det bare. Jeg gleder meg jo så klart til å ha ham hjemme hver kveld, men så lenge han har noe å gjøre på friidrettsbanen så skal han få holde på. Det er tross alt drømmen hans, sier hun, og legger til:

- Men jeg er vant med det, og har lært meg å sette pris på den tiden vi har sammen. Jeg utnytter heller tiden han er borte til å tilbringe ekstra tid med de andre viktige personene i livet mitt, som for eksempel venninner.

Gjennom serien har man også fått følge familiens oppturer og nedturer, og titt og ofte får man et innblikk i familiens diskusjoner - der spesielt Henrik og pappa Gjert ryker i tottene på hverandre. Det er ikke helt tilfeldig, skal vi tro Liva. En av ektemannens få uvaner er nemlig at han er en kverulant.

KVERULANT: Ifølge Liva er en av Henriks uvaner at han ofte kverulerer på små ting. Foto: Privat
KVERULANT: Ifølge Liva er en av Henriks uvaner at han ofte kverulerer på små ting. Foto: Privat Vis mer

- Han kverulerer utrolig mye på små ting. Jeg tror faktisk han fikk navnet «Kverulanten» i russetiden.

SMÅBARNSPAPPA: - Trodde jeg skulle være streng, men jeg er alt for myk. VIDEO: Julie Easter Christiansen / Rød løper Vis mer

Sommerferie til Sveits

At ektemannen trolig skal holde på med løping i mange år til, og dermed vil være mye borte også de neste årene, mener Liva egentlig er et godt tegn.

- Hvis Henrik får fortsette med løping i flere år til, så betyr det at han er skadefri og presterer bra, og da unner jeg ham å gjøre det så lenge han har noe å komme med.

I sommer er planen å nyte roen i de sveitsiske alpene, der Liva, Olivia og Charlotte skal være med Henrik og brødrene på treningsleir til St. Moritz. Der skal de nyte tid med familien i ti dager, mens Henrik skal være der en måned.

- Det er en veldig idyllisk og behagelig plass å reise med barn, synes jeg. Det blir Charlotte sin første tur utenlands, så det blir spennende å se hva hun synes om en så lang flytur, avslutter hun.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Vis mer

LES OGSÅ: - Du er ofte forbannet på Gjert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer