DEMONSTRATIVT DEMONTERT: Slik så det ut på rom 216 ved
 Central Hotell i Bodø etter at Atle Antonsen og XL-gjengen hadde demontert alt som kunne tas fra hverandre. Foto: NRK
DEMONSTRATIVT DEMONTERT: Slik så det ut på rom 216 ved Central Hotell i Bodø etter at Atle Antonsen og XL-gjengen hadde demontert alt som kunne tas fra hverandre. Foto: NRKVis mer

- Vi demonterte hele hotellrommet

Atle Antonsen kom med i P3-programmet ”XL” gjennom bandet DDR. Under en turné i 1999 demonterte gjengen et hotellrom i Bodø til minste skrue.

SEOGHØR.NO: Dette er historien, med den nå 44 år gamle Atle Antonsens egne ord:

- XL hadde liveshow flere steder i landet, og mens vi var i Bodø kom Espen (Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha, red.) og jeg på at det hadde vært interessant å bedrive høflig hærverk på hotellrommet. Vi ville lage vår egen vri på hvordan rockestjerner var kjent for å utøve hotell-hærverk.

- Så vi tok med en mengde verktøy og annet utstyr inn på rom 216 på Central Hotell i Bodø, hvor vi bodde, og begynte å demontere ALT. Hver eneste skrue og spiker ble lagt i små poser og sirlig merket hvor de var tilhørende. Det var ikke en eneste liten del det var mulig å demontere, som ikke ble løsnet og lagt pent på gulvet.

- Kristopher (Schau, red.) gikk så grundig til verks at han rev av hvert tørk fra dorullen og stablet arkene oppå hverandre. Det hele var en voldsom jobb, egentlig det nærmeste vi kom et ærlig dags arbeid på den tiden.

 ATLE ANNO 2013: Atle fotografert sammen med sin gamle kumpan Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha på 20-årsfesten til P3. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør
ATLE ANNO 2013: Atle fotografert sammen med sin gamle kumpan Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha på 20-årsfesten til P3. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør Vis mer

Selv om vi var 5-6 stykker i sving, tok arbeidet en hel natt. Vi sjekket ut og dro neste morgen. Det ble selvsagt oppslag i avisene da hotellet oppdaget det hele. Først i lokalpressen, så i Dagbladet og VG. Det var selvsagt ikke vår intensjon eller plan, vi gjorde det mest for vår egen del som vanlig.

- Ifølge media erklærte hotellet oss uønsket som gjester. Men da vi snakket med dem en uke senere, syntes de det hadde vært mest moro og ønsket oss hjertelig velkommen tilbake en annen gang.

- XL-tiden var i det hele tatt en spesielt morsom periode for min del. Det å møte Schau, Golden, Thoresen og Øystein Karlsen – det var som å komme hjem. XL var en fantastisk arena. En manesje hvor vi kunne prøve ut en mengde ville ideer som ikke hadde passet noe annet sted.

SE VIDEO AV DEMONTERINGEN HER! (ekstern lenke).

NRK P3 feirer i høst 20 årsjubileum. I denne serien deler tidligere og nåværende programledere sine sterkeste P3-minner med Seoghør.no.

LES OGSÅ: Radioresepsjonens P3-minner