- Vi demonterte hele hotellrommet

Atle Antonsen kom med i P3-programmet ”XL” gjennom bandet DDR. Under en turné i 1999 demonterte gjengen et hotellrom i Bodø til minste skrue.

DEMONSTRATIVT DEMONTERT: Slik så det ut på rom 216 ved
 Central Hotell i Bodø etter at Atle Antonsen og XL-gjengen hadde demontert alt som kunne tas fra hverandre. Foto: NRK
DEMONSTRATIVT DEMONTERT: Slik så det ut på rom 216 ved Central Hotell i Bodø etter at Atle Antonsen og XL-gjengen hadde demontert alt som kunne tas fra hverandre. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Dette er historien, med den nå 44 år gamle Atle Antonsens egne ord:

- XL hadde liveshow flere steder i landet, og mens vi var i Bodø kom Espen (Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha, red.) og jeg på at det hadde vært interessant å bedrive høflig hærverk på hotellrommet. Vi ville lage vår egen vri på hvordan rockestjerner var kjent for å utøve hotell-hærverk.

- Så vi tok med en mengde verktøy og annet utstyr inn på rom 216 på Central Hotell i Bodø, hvor vi bodde, og begynte å demontere ALT. Hver eneste skrue og spiker ble lagt i små poser og sirlig merket hvor de var tilhørende. Det var ikke en eneste liten del det var mulig å demontere, som ikke ble løsnet og lagt pent på gulvet.

- Kristopher (Schau, red.) gikk så grundig til verks at han rev av hvert tørk fra dorullen og stablet arkene oppå hverandre. Det hele var en voldsom jobb, egentlig det nærmeste vi kom et ærlig dags arbeid på den tiden.

Selv om vi var 5-6 stykker i sving, tok arbeidet en hel natt. Vi sjekket ut og dro neste morgen. Det ble selvsagt oppslag i avisene da hotellet oppdaget det hele. Først i lokalpressen, så i Dagbladet og VG. Det var selvsagt ikke vår intensjon eller plan, vi gjorde det mest for vår egen del som vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer