- Vi burde kanskje blitt redde

NRK-profilene ble stanset og fikk beslaglagt plastposen på grensen til Rwanda.

I KONGO: Her er Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen på innspillingen av «Anne & Ronny møter 8 med vilje». På vei ut av landet ble de stanset av grensevakter fordi Grosvold hadde «mistet» visumet sitt.  Foto: Anne & Ronny/NRK
I KONGO: Her er Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen på innspillingen av «Anne & Ronny møter 8 med vilje». På vei ut av landet ble de stanset av grensevakter fordi Grosvold hadde «mistet» visumet sitt. Foto: Anne & Ronny/NRK Vis mer
SEHER.NO: Rett før nyttår hadde tidligere talkshowdronning Anne Grosvold (60) og «Nils & Ronny»-stjernen Ronny Kristoffersen (43) premiere på sitt nye program «Anne & Ronny møter 8 med vilje» på NRK1. 

De norske tv-stjernene har reist over hele verden, deriblant til Zanzibar, Shanghai, Liberia, New York og Kongo, for å møte en rekke spesielle personer og lære mer om deres liv, arbeid og hverdag.

Og overfor Seher.no innrømmer NRK-profilene at turene deres ikke har vært helt problemfrie, og at særlig Rwanda og Kongo var utfordrende når det gjaldt sikkerhet. Likevel avviser tv-makkerne at de noen gang var redde under reisene.

-  Nei, vi var ikke redde, men vi burde kanskje blitt det? Den eneste gangen jeg var litt bekymret, var da jeg hadde «mistet» visumet mitt og ikke kom inn i Rwanda igjen. Det var en pussig opplevelse, forteller Anne til Seher.no.


I episode seks av programmet reiser nemlig de to til Kongo, for å besøke Denis Mukwege, en anerkjent kirurg og kvinneforkjemper.

Ifølge Anne måtte de ha visum både for å komme inn i Kongo fra Rwanda, og for å komme inn igjen i Rwanda etter besøket i Kongo. Og det var i forbindelse med utreisen at «uhellet» skjedde.

- Jeg hadde dessverre klart å levere begge visumene da vi reiste inn i Kongo, så da vi skulle reise ut igjen ble det trøbbel. Damen på grensestasjonen ville ikke slippe meg videre, og det var ubehagelig. Heldigvis klarte vi å overtale henne til å la meg gå gjennom, for alle skjønte at jeg ikke hadde lyst til å bli der, forteller hun.

Ifølge programlederen endte imidlertid ikke historien der...

- Grensevakten skulle plutselig være vanskelig igjen, og krevde å få se gjennom deler av bagasjen. Da ble selvfølgelig min bag plukket ut og der fant hun en plastpose som jeg hadde de skitne joggeskoene mine i. Plastposer er forbudt i Rwanda fordi man ikke skal forsøple landet. Jeg forsøkte å forklare henne at plastposen ikke skulle «bo» i Rwanda, men bli med meg til Norge, men det var  ikke greit. Så da måtte jeg bare gi fra meg den plastposen da, og så ble vi venner igjen, humrer hun.

Tross vanskelighetene underveis, var turen til Kongo verdt anstrengelsene, og ifølge Anne var møtet med Mukwege noe av det sterkeste hun har opplevd i løpet av innspillingen.

- Det som var aller sterkest for meg var møtet med Denis Mukwege i Kongo. Han er en kongolesisk lege som har viet sitt liv til å hjelpe voldtatte kvinner. Han jobber som kirurg og opererer kvinner som er ødelagt i underlivet etter voldtekter man ikke har lyst til å forestille seg en gang. Så det var utrolig - å se hans engasjement, humor og generøsitet oppi all den tragedien, sier hun. 

TV-profilene har kjent hverandre i mange år, og jobbet blant annet sammen da Anne var NRK-korrespondent og kom til Asia, hvor Ronny jobbet.

Vennskapet og engasjementet deres dannet også grunnlaget for den nye tv-serien, og ifølge tv-profilene var det nære arbeidsforholdet mellom dem til stor hjelp i vanskelige situasjoner.

-  Det er en fordel at Ronny og jeg har samarbeidet mye før og er ganske erfarne med å reise i områder som er rammet av fattigdom og katastrofer. Det var ikke vår første utenlandsreise, og det tror jeg hjalp oss veldig med å takle det. Og når det bare var oss to som laget serien så hadde vi også mulighet til å snakke sammen om det vi hadde opplevd. Vi kjenner hverandre så godt at vi tør å gi uttrykk for hvordan det har vært, sier Anne.

Hvordan har det vært å samarbeide så tett? Ble det mye konflikter og krangling?

- Det har vært et rent helvete! humrer Anne, mens Ronny rister på hodet:

- Fordi vi er et lite team og har mye erfaring fra å jobbe sammen, så går det veldig bra. Vi trives svært godt i hverandres selskap, og har en type humor som tydelig kommer frem i programmene, forteller Ronny. 

Anne på sin side tror det er nettopp ulikhetene som gjør at de fungerer så godt som team.

- Vi er veldig ulike som typer, men etterhvert har vi klart å gjøre det til en styrke i produksjonene. Jeg er mye latere og reddere enn Ronny, og så er jeg en sånn person som ikke vil mase. Ronny er mye mer «på», og har på den måten fått meg til å gjøre ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle tørre. Han er imidlertid den som aldri gir seg, og noen ganger må jeg si stopp. Men akkurat det har vi klart å gjøre til en styrke. Og så synes vi det er kjempegøy å jobbe sammen, smiler hun.

«Anne & Ronny møter 8 med vilje» vises på NRK1 torsdager kl. 20.15!
Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Nå gjør hun tv-comeback