Henrik Mestad:

- Vi brukte god tid på å bli kjent før vi ble kjærester

«Okkupert»-stjernen Henrik Mestad falt for sin 16 år yngre kone på jobben.

GIFT: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad brukte lang tid på å bli kjent før de bli et par. Foto: Andreas Fadum
GIFT: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad brukte lang tid på å bli kjent før de bli et par. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den norske skuespilleren Henrik Mestad (53) er for tiden aktuell med thrillerserien «Okkupert 2» på Viaplay.

Gjennom en lang karriere har 53-åringen utmerket seg stort innenfor skuespilleryrket, og privat er han gift med sin 16 år yngre kone, Adele Matheson Mestad (37).

Tidligere har Henrik innrømmet til Dagbladet at paret brukte lang tid på å venne seg til aldersforskjellen mellom dem, og den skal ikke ha vært noe de klarte å svelge umiddelbart.

I et nytt intervju med VG Helg forklarer skuespilleren at han og kjæresten brukte lang tid på å bli kjent før de ble et par.

- Vi brukte god tid på å bli kjent før vi ble kjærester. Hun var rundt 20, student og produksjonsassistent under en film jeg var med i. På kveldene sto jeg på scenen. Dermed ble det til at hun måtte kjøre meg fra filmsettet til teateret hver dag. I begynnelsen satt jeg bak og leste manus, men det tok ikke så veldig lang tid før jeg satt foran og pratet med henne om helt andre ting, sier han til avisen.

SKUESPILLER: Henrik og kona Adele sammen under den Norske Filmfestivalen i Haugesund i 2015. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Henrik og kona Adele sammen under den Norske Filmfestivalen i Haugesund i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ville tilbringe tid med barna

Henrik og Adele fikk sin første datter, Vilja for åtte år siden, og fire år senere kom Iben til verden.

Overfor VG forklarer 53-åringen at det ikke har vært noe negativt med å få barn sent.

- For meg har det vært helt perfekt å starte familielivet så sent. Jeg har surra mye rundt, vært på nok nachspiel, reist dit jeg vil, flyttet hit og dit, tilbake til mor og ut igjen. Nå er det bare her jeg vil være, sier han.

I tillegg til å være en svært ettertraktet skuespiller, har Henrik gjennom tiden blitt kjent for sin aktive livsstil, som blant annet innebar både sykling og klatring.

Likevel valgte han å legge treningen litt til side for et par år siden, da han ønsket å tilbringe mest mulig tid med døtrene. Den gang avslørte han at det gikk utover formen.

- I tillegg til alt det positive, må jeg innrømme at jeg er i mitt livs dårligste form. Det viser seg jo at når man har sånne fine småunger, så sover man ikke så mye. Det blir for korte strekk om natten, og lite soving egner seg dårlig i kombinasjon med hard trening. Så nå har prioriteringen vært humør foran trening.

- Jeg ser for meg et treningsgap på fem år nå. Det å være i god form har faktisk alltid vært en stor del av min identitet, la han til.

Saken fortsetter under bildet.

VANT PRIS: Henrik har vunnet en rekke priser for sitt arbeid som skuespiller. Blant annet her da han mottok pris for beste mannlige birolle for sin rolle i «Børning». Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VANT PRIS: Henrik har vunnet en rekke priser for sitt arbeid som skuespiller. Blant annet her da han mottok pris for beste mannlige birolle for sin rolle i «Børning». Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Måtte avbryte innspillingen

Da innspillingen av sesong to av «Okkupert» foregikk, gikk det ikke helt knirkefritt for Mestad. Han måtte nemlig avbryte innspillingen etter at han opplevde å få plutselig få synsforstyrrelser.

- Jeg begynte å få en mørk skygge på øyet, som ble større og større, sa han til «God kveld Norge» i mars.

I reportasjen, som ble sendt i sin helhet på TV 2, besøkte programleder Dorthe Skappel innspillingssettet til «Okkupert». Der fortalte Mestad at han drøyde med å kontakte lege, ettersom han ikke ønsket å forsinke tv-produksjonen.

Saken fortsetter nedenfor.

Skuespiller Henrik Mestad fikk en mørk flekk på øyet, men somlet med å oppsøke lege på grunn av «Okkupert»-innspillingen. Dermed måtte han opereres i all hast for netthinneløsning, sier han til «God kveld Norge». Vis mer

Men da han med ett oppdaget at en stor del av synsfeltet hans var borte, ble han skremt.

- Da kjente jeg: «Nå går jeg rundt og er redd, jeg!» Så ble det ringt til et øyelegekontor, og hun i resepsjonen sa bare: 'Han må til lege med én gang', sa Henrik Mestad i tv-intervjuet.

Det som hadde hendt, var at 52-åringen var blitt rammet av netthinneløsning, en tilstand som må behandles om man ikke skal bli blind.

Heldigvis ble skuespilleren behandlet i tide, men Mestad innrømmer at opplevelsen satte en støkk i ham.

LES OGSÅ: - Kourtney er også gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer