Isabel Raad og Pierre Louis:

- Vi brant ikke nok for det

Forteller nærmere om avgjørelsen om å legge ned nettbutikken.

NEDLAGT: Influenser Isabel Raad la nylig ned nettbutikken Trendy Things. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NEDLAGT: Influenser Isabel Raad la nylig ned nettbutikken Trendy Things. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Isabel Raad (28) har de seneste årene kastet seg inn i flere prosjekter, og har nå blant annet startet sitt eget klesmerke. I fjor høst lanserte hun også nettbutikken Trendy Things, sammen med ekskjæreste og kompis Pierre Louis (28). Der solgte de blant annet smykker.

Kort tid etter lanseringen kom det imidlertid en storm av kritikk, etter at flere oppdaget at man kunne finne identiske smykker på internasjonale nettsider - som solgte masseproduserte smykker.

VISER FREM: Isabel Raad var aktuell med en ny sesong av «Isabel». I den nye sesongen ble vi også bedre kjent med kjæresten Jack. Video: TV 2 Vis mer

Forrige uke kom det frem, i et brev fra Klagenemnda for miljøinformasjon, at Trendy Things hadde blitt lagt ned.

I en ny video på YouTube, med overskriften «Vi har avsluttet det», forteller Raad denne uken mer om avgjørelsen om å legge ned nettbutikken.

- Kjipt

- Som dere ser i overskrifter her har jeg og Pierre valgt å avslutte Trendy Things. Det er egentlig av flere grunner, forteller hun innledningsvis.

28-åringen forklarer at de startet nettbutikken mens det fremdeles var pandemi, dels fordi de hadde lite å gjøre og kjedet seg, men også fordi de tenkte det kunne være en gøy ting å kaste seg ut i.

TREKKE SEG: Isabel Raad ville trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» Vis mer

- Det har vært mye mer å sette seg inn i enn det vi var innforstått med. Den krevde mye mer jobb og energi, og at man måtte gå inn helhjertet - det må man med alle prosjekter man starter. Men verken jeg eller han brant nok for Trendy Things, sier hun videre i videoen, og fortsetter:

- Det er noe vi brenner mye mer for enn Trendy Things, og ingen av oss ville gjøre noe halvhjertet. Det er ikke helt tiden for å drive med Trendy Things, selv om det er kjempekjipt. Det var gøy så lenge det varte, og så har vi fått teste å ha business sammen.

Isabel Raad har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

REAKSJONENE HAGLET: Isabel Raads blogglesere var svært observante da hun delte et helt vanlig antrekksbilde på bloggen. Video: Rød Løper Vis mer

Så mye tjente de

28-åringen forteller også at verken hun eller Louis satt igjen med noen penger - fordi de skal ha gått i null.

Bedriften leverte inn godkjent mellombalanse til Brønnøysundregistrene for fjoråret. Regnskapet strekker seg fra januar til oktober i fjor, og viser at Trendy Things dro inn 426 593 kroner i løpet av sin første måned.

For oktober alene viste regnskapet av de to influenserne satt igjen med 138 716 kroner i profitt.

ÅPNER OPP: Pierre Louis åpner seg om forholdet med eksen, Isabel Raad, og om singellivet. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Å kjøpe inn produktene kostet bedriften 172 153 kroner.

Etter at bedriften mottok krass kritikk, vekket også saken interessen til Miljødirektoratet, som i slutten av november var på produkttilsyn hos influenseren.

Rapporten ble etter det Se og Hør kjenner til sendt til Isabel Raad AS i desember, og i midten av desember fikk Se og Hør innsyn i den.

Der står det blant annet at Miljødirektoratet avdekket flere avvik, blant annet manglende internkontroll. Dette betegnet de som alvorlig.

HJEMME HOS: Tone Damli gir en sniktitt på huset på Blommenholm i Oslo. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Influenser slaktes for «slankekorsett» av lege

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer