- Vi bor vanligvis i en leilighet under slottet

Tidligere sandvolleyball-proff Bjørn Maaseide letter på sløret om forholdet til fyrsteparet av Monaco.

ROJALT VERTSKAP: Tidligere sandvolley-prof Bjørn Maaseide har flere ganger vært gjest hos fyrstinne Charlene og fyrst Albert av Monaco (t.h). Nå er Maaseide aktuell i NRK-programmet «Mesternes mester», som for øvrig også er spilt inn i Monaco.  Foto: Roy Darvik/Rubicon/ NTB Scanpix
ROJALT VERTSKAP: Tidligere sandvolley-prof Bjørn Maaseide har flere ganger vært gjest hos fyrstinne Charlene og fyrst Albert av Monaco (t.h). Nå er Maaseide aktuell i NRK-programmet «Mesternes mester», som for øvrig også er spilt inn i Monaco. Foto: Roy Darvik/Rubicon/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: På 1990-tallet hadde Bjørn Maaseide (47) og sandvolleyball-makker Jan Kvalheim (52) eventyrlig suksess.

I 2004 la Maaseide opp, og de siste årene har han tjent seg rik på treningssentre. Våren 2015 ble den nysingle 47-åringen norgessjef for treningskjeden Sats Elixia.

Til tross for en hektisk arbeidshverdag, finner Maaseide fortsatt tid til å leke seg litt med sandvolleyballen. Da Jan Kvalheim feiret 50-årsdag med sandvolleyball-turnering i 2013 var Maaseide en selvskreven gjest - sammen med fyrsteparet av Monaco.

- Det er vidunderlig å være sammen med venner, i slike flotte omgivelser, uttalte fyrst Albert til Seoghør.no den gang.

Saken fortsetter under bildene.

NÆRT FORHOLD: Fyrsteparet var gjester i Jan Kvalheims (midten t.v) 50-årslag i Kragerø i august 2013. Noen måneder tidligere ble Bjørn Maaseide, sammen med blant andre Aksel Lund Svindal (begge bak t.h), annonsert som en av ambassadørene for The Princess Charlene Foundation.  Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Fyrsteparet var gjester i Jan Kvalheims (midten t.v) 50-årslag i Kragerø i august 2013. Noen måneder tidligere ble Bjørn Maaseide, sammen med blant andre Aksel Lund Svindal (begge bak t.h), annonsert som en av ambassadørene for The Princess Charlene Foundation. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Celebert beachvolley-spill

De siste årene er både Kvalheim og Maaseide blitt gode venner av fyrsten - som er en ivrig sandvolleyballspiller på fritiden - og hans kone, fyrstinne Charlene (37).

I et portrettintervju med Dagbladet Magasinet letter Bjørn Maaseide på sløret om forholdet til fyrsteparet, som ble tvillingforeldre før jul i 2014.

- Vi bor vanligvis i en leilighet under slottet. Det har mest vært min og Jans greie - Linda (Maaseide, journ.anm.) traff Albert og Charlene første gang i vinterferien.

Saken fortsetter under bildene.

SPORTY STJERNER: Ifølge Bjørn Maaseide har U2-vokalist Bono (midten) vært dommer under en av beachvolley-turneringene hos fyrst Albert i Monaco. Her er de sammen med Bonos kone, Ali Hewson, på en galla i Monte Carlo i 2006.  Foto: REUTERS
SPORTY STJERNER: Ifølge Bjørn Maaseide har U2-vokalist Bono (midten) vært dommer under en av beachvolley-turneringene hos fyrst Albert i Monaco. Her er de sammen med Bonos kone, Ali Hewson, på en galla i Monte Carlo i 2006. Foto: REUTERS Vis mer

Etter at fyrsteparets barn, prinsesse Gabriella (1) og kronprins Jacques (1) ble døpt i mai 2015, ble Maaseide invitert til en markering. Men ofte er det løsere i snippen hos Monacos fyrstepar, røper han videre.

- Vi bruker å spille beachvolley-turnering på hytta til Albert på toppen av Monaco. Da inviterer han «gode og ikke så gode venner», som han kaller det. Bono var dommer et år, sier Maaseide til Dagbladet Magasinet.

TV-aktuell

Den sporty 47-åringen tok også turen til Monaco for innspillingen av reality-konkurransen «Mesternes mester», som har premiere på NRK1 klokken 20.25 lørdag kveld.

I NRK-programmet kjemper Bjørn Maaseide mot idrettskolleger som Thor Hushovd (37), Vibeke Skofterud (35) og Jan Åge Fjørtoft (48). Sistnevnte røpet nylig overfor Seoghør.no at han nesten hadde glemt hele «Mesternes mester»-deltakelsen.

- Det var en fantastisk opplevelse. Vi var tre uker i en boble. Jeg hadde egentlig ingen forventninger om å dra dit, det var liksom noe jeg takket ja til for lenge siden. Når det nærmet seg dagen så tenkte jeg: «Åja, på onsdag så skal vi til Monaco! Det hadde jeg nesten glemt», sa Fjørtoft til Seoghør.no før jul.

Se intervju med flere av årets «Mesternes mester»-deltakere nedenfor!

«Mesternes mester» har premiere på NRK1 2. januar klokken 20.25.

LES OGSÅ: Disse videoene ble mest sett i 2015

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer