GJEST: Wenche Foss er blant intervjuobjektene i søndagenes utgave av "Gudene Vet".  Foto: Faksimile: TV 2
GJEST: Wenche Foss er blant intervjuobjektene i søndagenes utgave av "Gudene Vet". Foto: Faksimile: TV 2Vis mer

- Vi bør være mer tilbakeholdne

Wenche Foss snakker ut om kvinnerollen i "Gudene Vet".

SEHER.NO: I søndagens utgave av TV 2-programmet "Gudene Vet" møter programleder Monica Øien (37) hele Norges scenediva Wenche Foss til prat om kvinnefrigjøring og kvinnerollen.

Se intervjuet lenger ned

For som datter, mor, kone og yrkesaktiv i mange mange år, har Foss opplevd både litt av hvert på kvinnefronten, og vært aktiv innen kvinnefrigjøring.

Likevel er hun ikke redd for å innrømme at det er forskjeller mellom kvinner og menn, og at kvinner av og til må la menn få komme litt til orde.

- Jeg synes at det har gått litt vel langt med hvor kjekke kvinner skal være. Jeg tror det er litt dumt. Jeg tror du skal være litt mer tilbakeholden og la mannen ta offensiven. Jeg synes det. Det har jeg alltid synes, sier Foss.

Og på spørsmål om hvilke egenskaper hun setter pris på hos kvinner, sier scenelegenden humrende: "at vi kan lage barn...og at vi kan styre, hvis vi er kloke".

"Gudene Vet" er for tiden i sin andre sesong med Øien i førersetet, og programlederen var mektig imponert etter møtet med Wenche Foss.

- Hun er en veldig klok dame som har levd lenge og vært samfunnsengasjert og yrkesaktiv lenge. Så hun hadde mye klokt å si om kvinnerollen, om alt fra annen verdenskrig og frem til idag, sier Øien og legger til: 

- det som er så kult med henne er at hun klarer å bevare femininiteten i seg selv og at hun er klar på forskjellene mellom kvinner og menn. I tillegg beunderer jeg henne. Hun er en flott kvinne som vet å ta vare på seg selv.

I tillegg til kvinnefrigjøring tar søndagens episode av "Gudene Vet" opp temaet om dagens kvinnerolle og spørsmål som "hva gjør kvinner verdig?", og "hva er den viktigste rollen?".

- Selve programmet handler om kvinners rolle i samfunnet. Jeg er selv mor, datter, kjæreste, yrkesaktig og det er mange roller man skal leve opp til. Spørsmålet vi tar for oss er hva er den viktigste rollen for kvinner? Noen vil si yrket, noen vil si å være datter, mens andre vil si å være mor. Vi har mange ulike roller, men hva er det som gjør en kvinne verdig? Det er sant at kvinner og menn har forskjellige kjønnsorganer, men det gjelder også for resten av oss, sier Øien.

LES OGSÅ: - Skeptisk til ny ekteskapslov

Se Monica Øiens intervju med Wenche Foss nedenfor: