Marcus Kleveland:

- Vi blir satt litt i skyggen

Marcus Kleveland leverte et forrykende 2021. Likevel var ikke navnet hans å finne blant de nominerte til Idrettsgallaen.

IKKE NOMINERT: Marcus Kleveland var ikke nominert til noen priser ved årets Idrettsgalla. Foto: Geir Olsen / NTB
IKKE NOMINERT: Marcus Kleveland var ikke nominert til noen priser ved årets Idrettsgalla. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Få norske idrettsutøvere kan vise til et like sterkt år som Marcus Kleveland (22). Snowboarderen håvet inn medaljer og seirer i året som var.

Han kan blant annet vise til både VM-gull og bronse og flere verdenscupseirer. Seieren i verdenscupavslutningen i Silvaplana i mars gjorde at han kunne krone det hele med sammenlagtseier i tillegg.

Flere X Games-medaljer har det også blitt på Kleveland i kalenderåret 2021.

Under årets Idrettsgalla var det likevel ikke plass til gudbrandsdølen.

- Veldig rart

Sportssjef i Brettforbundet, Per Iver Grimsrud, mener Kleveland blir snytt for en nominasjon.

- Jeg mener at med de prestasjonene og resultatene han leverte i forsesongen så burde han vært på lista med alle andre, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg synes det er veldig rart at Marcus ikke er der.

SPORTSNYHETENE: Marcus Kleveland vant X-Games i Aspen. Bilder fra X-Games. Vis mer

Han stiller seg spørrende til hva som må til, og trekker frem Klevelands prestasjoner.

- Jeg lurer litt på hvor mye må han vinne? Han er verdensmester, tatt to medaljer i VM og i tillegg vinner han verdenscupen sammenlagt. Jeg synes det taler for seg selv.

Grimsrud hyller de nominerte utøverne, og er klar på at han ikke synes noen burde kastes ut for å lage plass til Kleveland. Likevel mener han det sender en lei beskjed til snowboard-sporten.

- Å vinne årets utøver, det blir vanskelig med de prestasjonene som har vært i Idretts-Norge i år, men det å bli nominert har ekstremt mye å si. Ikke bare for personen, men også sporten. Vi blir satt litt i skyggen, avslutter han.

- Kjenner litt på det

Selv sier Kleveland at han kjenner på skuffelsen, men at han for det meste bare er fornøyd med egen innsats.

MEDALJEFANGER: Marcus Kleveland har dratt hjem drøssevis av medaljer i 2021. Her fra en X Games-konkurranse på Fornebu i 2018 der han tok sølv. Foto: Fredrik Hagen / NTB.
MEDALJEFANGER: Marcus Kleveland har dratt hjem drøssevis av medaljer i 2021. Her fra en X Games-konkurranse på Fornebu i 2018 der han tok sølv. Foto: Fredrik Hagen / NTB. Vis mer

- Jeg kjenner litt på det, men for meg selv så var jeg egentlig bare fornøyd med at fjoråret gikk som det gikk. I hvert fall etter en lang skade og alt mulig rart. Det var vel helt utenkelig at alt det ville skje i fjor, sier han til Dagbladet.

Likevel legger han ikke skjul på at det hadde vært gøy å bli nominert.

- Det hadde vært morsomt, og det ville vært en fin bonus.

På Instagram har flere reagert på at Kleveland ikke er anerkjent, og han har selv delt mange av meldingene.

Hva skjer hvis snowboard-kjører Marcus Kleveland tar på seg skia? Og freeski-kjører Birk Ruud tester snowboard? Resultatet får stjernene til å måpe. Video: Birk Kleveland / Rød Løper, Dagbladet Vis mer

- Jeg setter veldig pris på at folk ser det og synes at jeg burde vært nominert, det gjør jeg. Det er bevis for meg selv at jeg har gjort noe som er bra nok, sier han.

Jobber mot OL

OL i Beijing nærmer seg med stormskritt, og Kleveland er blant de som reiser ned for å representere Norge. I 2018 måtte han ta til takke med 6. plass i finalen i Slopestyle. I Big Air gikk det verre, og 22-åringen klarte ikke å ta seg videre til finalen.

I 2022 er det tid for revansje, og for Dombås-mannen er det medalje som gjelder.

TOMHENDT HJEM: I OL 2018 ble det ikke medaljer på Marcus Kleveland. Her fra slopestyle-finalen. Foto: Issei Kato / Reuters / NTB.
TOMHENDT HJEM: I OL 2018 ble det ikke medaljer på Marcus Kleveland. Her fra slopestyle-finalen. Foto: Issei Kato / Reuters / NTB. Vis mer

- Det er målet. Å reise fra OL med minst en medalje. Det hadde vært kjempekult.

Mons Røisland er også tatt ut til OL-troppen til Norge. Nylig tok han sølv i X-Games i Calgary.

LES OGSÅ: Formel 1-stjernen bekrefter ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer