- Vi blir dårlig behandlet

P4-programleder Lise Askvik mener brystkreftopererte må vente for lenge på ny pupp.

LANG VENTETID: Lise Askvik mener at kreftpasienter burde slippe å vente i flere år for å få brystprotese.  Foto: Lina Hekkli/Seher.no
LANG VENTETID: Lise Askvik mener at kreftpasienter burde slippe å vente i flere år for å få brystprotese. Foto: Lina Hekkli/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video nederst i saken. 
SEHER.NO: For ikke lenge siden fikk P4-programleder Lise Askvik (42) beskjed om at hun at hun har brystkreft. I begynnelsen av oktober fjernet hun det ene brystet. Nå tar hun et oppgjør med norske politikere.

- Jeg er ganske forbannet på politikerne. Også er jeg en megge, så nå er jeg ei forbanna megge. Politikerne har mye å svare for, sier Lise til Seher.no.

Den siste tiden har vært tøff for programlederen.

- Det er et stort tap å miste den delen av kroppen som skal være den fiffigste. Først puppen og så håret.

Etter at Askvik sto frem i pressen og fortalte om sykdommen, har hun fått mange tilbakemeldinger fra andre i samme situasjon.

- Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Mange brystkreftopererte synes det er bra at noen taler deres sak.

Sammen med P4-kollega Astrid Gunnestad (73) leder Askvik programmet «Oss megger i mellom». Kvinnene har også laget Facebook-gruppen «Vi venter fandenmeg ikke på ny pupp etter kreft». Målet er altså kortere ventetid på en ny, rekonstruert pupp.

- Jeg har et håp om at det kan bli pupp til folket. Og hvis jeg får til det er jeg strålende fornøyd.

42-åringen forteller at hun får mange tilbakemeldinger fra folk som har ventet i opptil ni år på et nytt bryst.

- Folk som har ventet 7,8,9 år de river seg i håret som har vokst ut igjen etter cellegiften. De er fortvilet fordi klærne passer ikke, de har vondt i ryggen, de må ha ny garderobe. Mange orker ikke å gå på jobb eller har slått opp med mannen sin fordi de føler seg veldig stygge, forteller Lise.

Onsdag kveld var hun og ektemannen på utestedet Latter for å få med seg premieren på «Humorgalla» med Espen Eckbo og Thomas Giertsen. Den rappkjefta 42-åringen forteller at det for henne har vært helt naturlig å være åpen om kreftoperasjonen.

- Jeg trodde det det rammet alle andre, og det trodde jeg i 42 år. Så plutselig var det min tur. Det falt seg naturlig at jeg begynte å snakke om det, det er ingen ting å skamme seg over.

Her kan du sjekke ut sjefsmeggas puppe-aksjon på nettet (ekstern lenke).
 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: P4-programlederen operert for brystkreft  
Se video her.


[obj:media:10265]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer