<strong>SJØMANN:</strong> Den tidligere toppalpinisten Lasse Kjus elsker livet på bøljan blå. Sist uke stilte han opp på Kystverkets «Merk skjæret»-kampanje. Foto: Espen Solli, Se og Hør
SJØMANN: Den tidligere toppalpinisten Lasse Kjus elsker livet på bøljan blå. Sist uke stilte han opp på Kystverkets «Merk skjæret»-kampanje. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

- Vi ble spiddet av båter på begge sider

Lasse Kjus har opplevd dramatikk på havet. Nå vil han gjøre fjorden trygg.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere alpintstjernen Lasse Kjus (44) var nylig med Kystverket på jobb i Oslofjorden.

Han tok del i «Merk skjæret»-kampanjen sammen med Gjensidigestiftelsen og Kystverket, for å gjøre folk oppmerksomme på farer på sjøen.

– Når man blir spurt, må man jo stille. For oss som ferdes mye på sjøen er det arbeidet de gjør veldig viktig. Vi er ganske hjelpeløse uten denne merkingen, sier han til Se og Hør.

Kjus har tidligere reddet andre, og selv kjent på dødsangsten til sjøs.

– Første gang jeg seilte i en regatta ble vi spiddet av båter på begge sider. Det er noe av det farligste du kan oppleve, forteller Kjus.

HVEM KAN SLÅ AAMODT OG KJUS? I fem år har kompisene og OL-heltene Kjetil André Aamodt (43) og Lasse utfordret kjendiser til kappestrid på TVNorge. Foto: Se og Hør
HVEM KAN SLÅ AAMODT OG KJUS? I fem år har kompisene og OL-heltene Kjetil André Aamodt (43) og Lasse utfordret kjendiser til kappestrid på TVNorge. Foto: Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

– Det kom en fra hver side så jeg stilte meg midt i båten for ikke å bli truffet, forklarer Lasse.

<strong>LES MER :</strong> I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Lasse Kjus. Foto: Se og Hør
LES MER : I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Lasse Kjus. Foto: Se og Hør Vis mer


Kjus har de siste årene gjort seg bemerket på TV-skjermen med programmene «Aamodt og Kjus på bortebane» og «Hvem kan slå Aamodt og Kjus».

Under den siste runden med innspillinger, avslørte TVNorge-duoen at begge hadde skadet seg.

- Vi sliter. Vi er blitt gamle og har blitt skadet. Vi har fått plantar fascitt, som er en betennelse under fotsålene. Hvis man får det, er man enten langdistanseløper eller 40 år og overvektig.

- Da vi landet etter program fire, klarte ingen å gå, så vi måtte bruke bagasjetrallene som skateboard for å komme til teminalen. Det er tungt, sa Aamodt til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Begge skadet under TV-innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer