Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie:

- Vi ble sjelevenner på ett døgn

TV-aksjonens frontkvinner er gode kolleger, men først og fremst nære venninner.

NÆRE VENNINNER: Haddy Njie og Ingrid Gjessing Linhave har kun gode ord å si om hverandre og deres vennskap. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
NÆRE VENNINNER: Haddy Njie og Ingrid Gjessing Linhave har kun gode ord å si om hverandre og deres vennskap. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Ingrid Gjessing Linhave (41) og Haddy Njie (39) skal lede TV-aksjonen 2018, som i år går til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Alt ligger til rette for superkjemi i studio, for NRK-profilene kjenner hverandre bedre enn de fleste. Her forteller de åpent og ærlig om hva som gjorde at de falt pladask for hverandre.

SNAKKER OM VENNSKAPET: Det er i ukens Se og Hør at Haddy og Ingrid forteller om sitt unike vennskap. Foto: Faksimile fra Se og Hør
SNAKKER OM VENNSKAPET: Det er i ukens Se og Hør at Haddy og Ingrid forteller om sitt unike vennskap. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Tømte seg

- Vi ble kjent med hverandre under promo-opptak til «Kvelden før kvelden» i 2016. På den første ordentlige jobbdagen ble vi sittende oppe i en slede i vinterværet for å spille inn en vignett.

- Vi satt der time etter time, men i stedet for å snakke om hverdagslige ting, gikk vi rett inn på hjertesakene, som oppvekst og slike ting. Vi tømte alt. Og jeg tenkte at jeg aldri, aldri hadde sett for meg at jeg skulle få deg som sjelevenn - på ett døgn! innrømmer Ingrid og kikker bort på Haddy.

Tårevått comeback

Njie glemmer aldri første arbeidsdag etter at hun hadde født datteren Maria i mars 2016. En desemberdag kom en temmelig medtatt TV-stjerne inn i NRK-lokalene - for første gang uten sin elskede lille skatt i umiddelbar nærhet.

- Jeg var så frynsete og hormonell. Jeg gråt, og tenkte at jeg skal gråte slik hver morgen. Jeg skal sitte her på kontoret hver dag. Jeg så jo først på Ingrid som en glad og sånn litt artig type, sier Haddy, og fortsetter:

- Jeg kom til henne og sa: «Sorry, jeg er så frynsete, jeg har bare grått i hele dag. Jeg skjønner ikke hvordan dette skal gå». Da var jeg så imponert over Ingrid som bare sa rett ut: «Jeg gråt de tre første ukene på jobb, jeg!».

Saken fortsetter nedenfor.

ÆRLIG VENNSKAP: Det er ikke alle som kan skryte på seg å være sjelevenner og kolleger, men det kan derimot Haddy og Ingrid. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
ÆRLIG VENNSKAP: Det er ikke alle som kan skryte på seg å være sjelevenner og kolleger, men det kan derimot Haddy og Ingrid. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

- Kjenner hver celle

Siden starten i 2016 har de markante NRK-programlederne utviklet et sterkt og nært vennskap.

- Vi er så ekstremt ærlige med hverandre. Og så er vi utrolig snille med hverandre, føler jeg. Og så forstår vi alt ved den andre. Haddy kjenner hver celle i min kropp. Det er en utrolig deilig følelse at vi kan lene oss mot hverandre på den måten, roser Ingrid.

- Når vi jobber sammen, så føler jeg at vi får god selvtillit av hverandre. Jeg fikser livet mitt greit, fordi jeg går ved siden av deg, svarer Haddy.

Unge stjerner

Begge startet TV-karrierene sine tidlig - i Barne-TV-suksessen «Midt i smørøyet» rundt 1990.

- Jeg husker at jeg stammet mye, så det hendte jeg fikk brev fra andre som stammet - de syntes det var flott at jeg var på TV. Det var kanskje det jeg var stoltest over, selv om jeg syntes det var vanskelig da jeg sto fast i studio, minnes Haddy.

Se dette innlegget på Instagram

#påskefryd #1989

Et innlegg delt av Haddy Njie (@barehaddy)

For Ingrid var drømmen å få lov å være på TV.

- Det var den store jentedrømmen. Jeg gikk forbi tusen ganger da filmen «Frida med hjertet i hånden» ble spilt inn i nabolaget og håpet at en hårtust skulle synes i kamera. Å bli plukket ut til å være med i «Midt i smørøyet» var megastort, sier hun til NRK.

Lykkelig storfamilie

Mange vintrer og vårer er gått siden den gang. I dag er de vel etablerte på hver sin kant. Haddy er samboer med Ap-veteranen Trond Giske (51), som hun har datteren Maria (2 1/2) med.

I tillegg er hun bonusmamma for Tronds datter Una (15).

Ingrid er gift med Jakob Linhave (44), og sammen har de døtrene Iben (13) og Mynte (10). Damene regner alle for å være en del av en lykkelig storfamilie.

STOLT PAPPA: Trond Giske på rød løper med sin eldste datter Una i august 2016. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
STOLT PAPPA: Trond Giske på rød løper med sin eldste datter Una i august 2016. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Julepyntet i smug

De er ikke redde for å dele historier innenfra husets fire vegger heller.

- Jeg husker det første Haddy sa om Trond. Det var i den desember-måneden vi skulle begynne å jobbe sammen. Hun ammet og var drittrøtt, og så våknet hun opp midt på natten av at noen romsterte i stua. Det var Trond som pyntet til jul i smug! Haddy hadde oppfordret til minimal pynting i den litt trange leiligheten, men Trond hadde insistert på det motsatte. Da Haddy våknet, hadde han klart å presse inn mange nisser mellom tannbørstene på badet, forteller tobarnsmoren - og bryter ut i latter.

- Da tenkte jeg bare: «That's my man!». Jeg er jo så gæren etter jul selv. Det første jeg gjør når jula er over, er å gå og handle gaver til neste jul. Så Trond, ja, han er min type, slår Ingrid fast.

Sjarmert av Haddys datter

Etter knallsuksessen med «Les Misérables», der Haddy spilte rollen som Fantine høsten 2017 og våren 2018, tok hun fri for å være mamma på heltid.

- Helt fri blir det jo aldri i min verden, men jeg fikk iallfall mer fri enn jeg pleier å ha. Det var kjempefint. Vi var i London i en måned, og vi har kost oss og vært mye sammen, sier multitalentet, som er både programleder, artist og forfatter.

HAR DET FINT SAMMEN: Ingrid og Haddy stortrives i hverandres selskap. Her fotografert sammen i forbindelse med TV-aksjonen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
HAR DET FINT SAMMEN: Ingrid og Haddy stortrives i hverandres selskap. Her fotografert sammen i forbindelse med TV-aksjonen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Er det artig å følge utviklingen til lille Maria?

- Å ja, svarer Haddy, før Ingrid bryter inn og ber tynt om å få fortelle om det lille sjarmtrollet:

- Maria er så morsom! Hun er en liten røver som er blitt oberst i familien. Hun tvinner foreldrene rundt lillefingeren. De oppdrar som bare juling, det er bare det at hun går av med seieren hele tiden, for hun har så utrolig god humor. Hadde det vært et sted à la «Latter» for to og et halvt-åringer, så hadde hun vært stjerne.

Klar melding

Haddy Njie legger ikke skjul på at fascinasjonen også går andre veien.

- Maria var syk en dag og ble med meg på jobben - til Ingrid. Senere i helgen var jeg sammen med venner som Maria nok ikke syntes var så kule. Hun ga iallfall klar melding til dem: «Ingrid ville gjort det og det». Det er stadig artige runder som jeg må fortelle Ingrid om, fremholder ettbarnsmoren smilende.

- Maria er en luring, og så utrolig verbal. Hun tenker i mange lag. Mine barn var sånn, og Maria er sånn. Det er nok noe vi har som har gått i arv til døtrene våre, tilkjennegir Ingrid.

- Jeg kunne egentlig gjort hva som helst med Ingrid - om det så var å brette servietter, sier Haddy.

- Vi har det så bra sammen, så det er bare luksus når arbeidsoppgavene er så bra som nå, påpeker Ingrid, klar for TV-maraton for en organisasjon de begge setter svært høyt.

PROGRAMLEDERE: Haddy Njie og Ingrid Gjessing Linhave har tidligere vært programledere sammen for «Kvelden før kvelden» på NRK. Foto: Ole Kaland/ NRK
PROGRAMLEDERE: Haddy Njie og Ingrid Gjessing Linhave har tidligere vært programledere sammen for «Kvelden før kvelden» på NRK. Foto: Ole Kaland/ NRK Vis mer

Haddy Njie og Ingrid Gjessing Linhave leder TV-aksjonen til inntekt for Kirkens Bymisjon sammen med Benedicte Bendiksen og Leo Ajkic på NRK1 førstkommende søndag.

LES OGSÅ: - Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte