Paal Nygård fra «Farmen»

- Vi ble overrumplet av jentenes lumske plan

Paal Nygård tapte i øksekast mot Nikolai Aspen, og måtte dermed forlate gården.

TRIST AVSKJED: Nikolai Aspen fant tvekampen, som betydde at Paal Nygårds opphold på «Farmen»-gården var over. Han er i dag stolt over egen innsats, og hadde aldri trodd at han skulle komme så langt. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRIST AVSKJED: Nikolai Aspen fant tvekampen, som betydde at Paal Nygårds opphold på «Farmen»-gården var over. Han er i dag stolt over egen innsats, og hadde aldri trodd at han skulle komme så langt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det er faen meg kjipt. Jeg visste det kom til å bli en tøff kamp, men jeg trodde jeg skulle fikse det, sier Paal Nygård (27) til Se og Hør.

Etter en intens tvekamp mot tromsøværing Nikolai Aspen i kveldens episode av «Farmen», ble det etter hvert klart at det var Nygård som måtte forlate tv-gården. Tvekampen de valgte seg var øksekast, noe de hadde bestemt seg for på forhånd.

NEDERLAGET: Paal Nygård måtte forlate «Farmen» i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
NEDERLAGET: Paal Nygård måtte forlate «Farmen» i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hvordan det skulle gå kunne ingen vite, før Nygård bommet på det skjebnesvangre og siste kastet - som kunne sørget for at han enten vant eller måtte returnere til 2018.

- Jeg var dritnervøs. Jeg siktet og målte opp, men må ha fokusert på andre ting. I det jeg slapp øksa, merket jeg at dette ikke kom til å gå bra. Jeg kjente på mye rare følelser der og da, sier han.

- Måtte splittes

Begge hadde øvd seg på å kaste øks inne på gården, selv om Nygård innrømmer at han visste at kameraten var bedre enn ham.

- Nikolai sa han var god i øksekast, og at han hadde i forkant av innspillingen gått til innkjøp av kasteøks for å øve seg. Som en fleip sa jeg da at vi skulle velge det som tvekamp. Han hadde marginene på sin side denne gangen, og det var selvfølgelig utrolig dumt at jeg bommet, sier han, og fortsetter:

- Uansett var det en situasjon der begge resultatene var et tap. Han ble en utrolig viktig person for meg under oppholdet, der vi delte seng og gjorde egentlig alt sammen. Man knytter jo tette bånd, og en av oss måtte jo hjem. Vi måtte splittes på et tidspunkt uansett, sier han.

GODE VENNER: Nikolai Aspen og Paal Nygård fikk god kontakt inne på gården. Sistnevnte legger ikke skjul på at det var leit at de måtte splittes. Foto: Alex Iversen / TV 2
GODE VENNER: Nikolai Aspen og Paal Nygård fikk god kontakt inne på gården. Sistnevnte legger ikke skjul på at det var leit at de måtte splittes. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han ga sin motstander en god klem etter at kampen var over, før han reiste i retning «Torpet». Hvordan det går for Nygårds del der inne, kan vi ikke avsløre riktig ennå. Faktum er i hvert fall at det bare er to menn igjen inne på gården nå etter østfoldingens exit, og de foregående ukene er det bare menn som har blitt sendt hjem.

- Overrumplet

Først etter å ha sett enkelte av episodene på tv nå, innså Nygård hvorfor det var slik.

- Jeg visste ikke at det var allianser på gang. Jeg så rett og slett ingen antydning til det der inne i det hele tatt. Vi gutta sov litt i timen og var mer opptatt av å jobbe enn å ense det som foregikk rundt oss, sier han, og fortsetter:

- Vi ble overrumplet av jentenes lumske plan om å få ut alle mannfolkene.

- OVERRUMPLET: De siste ukene er det bare menn som har blitt sendt ut av gården. Først i ettertid har Nygård skjønt at damene i serien hadde en egen allianse. Foto: Alex Iversen / TV 2
- OVERRUMPLET: De siste ukene er det bare menn som har blitt sendt ut av gården. Først i ettertid har Nygård skjønt at damene i serien hadde en egen allianse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han er likevel stolt av egen prestasjon. Før ham har andre menn forlatt gården, som han selv trodde skulle utkonkurrere ham lett.

- Dette er ordentlige mannfolk som har jakt, fiske og gårdsbruk langt uti fingerspissene. At jeg overlevde lenger enn dem er i seg selv en bragd, forteller han.

Omtalt som «klysekuk»

Kampen for tilværelsen endte i hvert fall for Fredrikstad-mannens del. Han sier det tok tid å komme tilbake til hverdagen.

- Jeg har en arbeidsgiver som var flinke med å tilpasse arbeidsmengden min etterpå, noe som gjorde overgangen sømløs for min del. De tilrettela for at alt skulle være så «smud» som mulig. Livet mitt er jo jobb og trening, så det var hyggelig at de tenkte på meg i den prosessen.

Vel hjemme i 2018 har han også fått smake på kjendistilværelsen. Det har blant annet gått rykter om at han og «Farmen»-deltaker og blogger Andrea Badendyck har blitt et par, noe han har avkreftet. Samtidig har andre spekulert på om han er homofil, på grunn av sin metroseksuelle fremtoning.

I tillegg skrives det masse om ham i sosiale medier, der meningene om ham er delte.

- Jeg er ikke fremmed for oppmerksomhet og har vært klassens klovn siden jeg var liten gutt. Jeg vet at jeg kan ta mye plass, så jeg synes egentlig bare det er gøy. Rykter, hatmeldinger og annet må man bare akseptere. Har man valgt å være en potteplante, må man tåle å stå i vinduet, flirer han.

KLASSENS KLOVN: Nygård er langt fra beskjeden, og trives i rampelyset. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLASSENS KLOVN: Nygård er langt fra beskjeden, og trives i rampelyset. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Heldigvis er det ikke så mange som har vært ufine, men jeg har fått meldinger som har vært på grensa. Folk kaller meg stygge ting basert på hvordan jeg oppfører meg og fremstilles. Det var en som kalte meg «klysekuk», og det er vel det morsomste jeg har fått.

LES OGSÅ: Giftet seg på nytt etter den bitre skilsmissen