- Vi ble helt sjokkert da vi fikk sensuren

Filmskaperne sparte ikke på kruttet når de skulle lage film om det vanskelige sexlivet.

U«BLUE»FERDIG: Michell Williams er ikke sjenert i hovedrollen i den omdiskuterte filmen «Blue Valentine». Foto: Stella Pictures
U«BLUE»FERDIG: Michell Williams er ikke sjenert i hovedrollen i den omdiskuterte filmen «Blue Valentine». Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: En oralsexscene gjorde at filmen «Blue Valentine» - med avdøde Heath Ledgers eks-kjæreste Michelle Williams (30) og Ryan Gosling (30) i hovedrollene - ble stoppet i det amerikanske sensursystemet, som ga den 18 års aldersgrense.

Det nektet regissør Derek Cianfrance å godta, og anket avgjørelsen. Det gjorde at filmen ble nesten ett år forsinket, og først fikk premiere på lerretet i USA rett før jul i fjor - med 15 års aldersgrense.

Filmen tematiserer hvor vanskelig det er å tvinge lidenskap inn i et forhold bare ved å leve på gamle pasjon, og er uvant - i Hollywood-sammenheng - grafisk i de seksuelle fremstillingene.

- Vi ble helt sjokkert da vi fikk sensuren. Det beste som har kommet ut av det er at vi har fått sterk støtte fra publikum og presse, sa regissør Derek Cianfrance til Side2 nylig.

Han mener filmen bare viser det som det er.

- Denne filmen er rett og slett ærlig, den er intim og den er personlig. Vi forsøkte å fortelle om emosjonelle øyeblikk i et pars liv du normalt ikke ser i amerikanske filmer. Jeg tror det er et kompliment til oss som filmskapere at det er den tilbakemeldingen vi har fått fra de som har sett den, sa Cianfrance til den norske nettsiden.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Livredd for naken-skandale