Richard Hammond i innbruddsdrama:

- Vi ble gasset i søvne

«Top Gear»-stjernen og familien ble robbet mens de sov.

RANET MENS DE SOV: «Top Gear»-profil Richard Hammond og kona Mindy var på ferie i Frankrike da frekke tyver brøt seg inn midt på natten. Da paret og de andre i huset våknet, var verdisakene søkk borte. Foto: NTB scanpix
RANET MENS DE SOV: «Top Gear»-profil Richard Hammond og kona Mindy var på ferie i Frankrike da frekke tyver brøt seg inn midt på natten. Da paret og de andre i huset våknet, var verdisakene søkk borte. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Top Gear»-profil Richard Hammond (48) har i løpet av karrieren gjort flere halsbrekkende bilstunt, og selv om de aller fleste går bra, har Hammond også vært gjennom en rekke alvorlige motor-relaterte ulykker.

Selv om det ikke akkurat har bedret hans fysiske helse, har det sørget for at han har blitt en av de mest populære profilene fra det britiske bilprogrammet. Hammond figurerer ofte i tabloidene og tjener fett, men det finnes også en bakside av medaljen.

Ved å hele tiden være i søkelyset, kan man enkelt bli offer for lumske planer. Bilentusiastens kone Mindy Hammond (53) forteller i et nytt intervju at familien nylig opplevde sitt store mareritt, da de i sommer ble ranet midt på natten i Saint Tropez.

RICHARD HAMMOND OG KONA: Det britiske stjerneparet har vært gift siden 2002 og har to døtre sammen. Her avbildet under The Royal Ascot i 2011. Foto: NTB scanpix
RICHARD HAMMOND OG KONA: Det britiske stjerneparet har vært gift siden 2002 og har to døtre sammen. Her avbildet under The Royal Ascot i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Robbet for smykker og klokker

Det er til Sunday Express at tv-profilens kone forteller om den skremmende hendelsen. De var på ferie sammen med sin datter Willow (15) og en gruppe med venner da de en morgen våknet til at flere av eiendelene deres var søkk borte.

De var totalt 15 mennesker i villaen, og alle våknet uten lommebøker, kontanter og luksusgjenstander som klokker og smykker.

Alt dette hadde angivelig funnet sted mens de sov, noe som fikk Mindy Hammond til å mistenke at det kanskje var brukt gass til å bedøve dem.

- Jeg er ganske overbevist om at vi må ha blitt gasset eller noe, fordi de var i alle soverommene våre - og gikk gjennom hva de ville, i hvert rom, mens de åpnet og lukket skuffer, lette gjennom vesker og liknende, hevder hun overfor den britiske tabloidavisen.

Hørte ranerne

Ifølge avisen har bedøvende gass tidligere blitt brukt i andre ran i området, og det er mistenkt at blant andre Formel 1-stjernen Jenson Button i 2015 skal ha blitt utsatt for en slik gass da han ble ranet i Saint Tropez, ifølge The Telegraph.

- Man må ha en viss selvtillit for å gjøre noe sånt, og man er sikkert veldig fornøyd med at folk ikke kommer til å våkne, sier hun.

De 15 ferierende britene var i full forvirring da de våknet dagen derpå. 53-åringen ble bekymret for noe hun hadde hørt like før hun la seg. En av dørene nede skal ha lukket seg, og hun gikk ned for å undersøke.

Der skal hun ha hørt mannlige stemmer på andre siden av døren, men hun tenkte angivelig at dette bare var andre turister som hadde gått feil.

Overvåkningsvideoer fra stedet viser derimot at dette var ranerne, og at de kvelden før altså bare var en dør unna å møte sine planlagte ofre.

- Blodet mitt blir kaldt av å tenke på det. Jeg kunne enkelt ha gått rett inn i ranet, og det hadde vært ubehagelig, forklarer hun.

Heldigvis for de ferierende britene ble tyvene fakket av politiet etter nærmere 48 timer, som følge av videobevisene fra åstedet. I tillegg skal de også ha vært mistenkt for et annet ran i samme område.

Politiet har verken bekreftet eller avkreftet at det ble brukt gass i innbruddet. Enkelte i det franske politiet har skyldt på høyt alkoholkonsum i liknende saker, mens andre hevder at gass er utbredt. Uansett løste det hele seg for Hammond-familien denne gangen.

«TOP GEAR»-STJERNER: I en årrekke underholdt Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson bilentusiaster - og andre - i «Top Gear». Her med figuren «The Stig» (bak). Foto: Tim Ireland/ Pa/ NTB scanpix
«TOP GEAR»-STJERNER: I en årrekke underholdt Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson bilentusiaster - og andre - i «Top Gear». Her med figuren «The Stig» (bak). Foto: Tim Ireland/ Pa/ NTB scanpix Vis mer

Ulykkesfugl

Enkelte ganger har det faktisk gått riktig så galt for «Top Gear»-stjernen.

I 2006 holdt Hammond på å dø da han kolliderte etter å ha kjørt nesten 482 kilometer i timen i en jetdrevet bil under innspilling av «Top Gear». I mars 2017 ble han slått bevisstløs etter en ulykke på motorsykkel i Mosambik, og den påfølgende sommeren var han i en alvorlig bilulykke under innspillingen av «The Grand Tour».

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits, 10 juni. Dette videoklippet viser ulykken. Det var under innspillingen av The Grand Tour, sesong 2 at Hammond deltok i et bilrace. I den ene svingen suser han utfor veibanen. Årsaken er foreløpig ukjent. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / Scanpix Vis mer

Det kan virke som at 48-åringen har ni liv, men det viser seg at alle ulykkene har hatt sin pris. Ifølge «Top Gear»-kollega Jeremy Clarkson (58), sliter Hammond blant annet med alvorlige hukommelsesproblemer.

Overfor Sunday Mirror har Clarkson forklart at hukommelsesproblemene ikke er Hammonds egen skyld, men at de skyldes kollegaens dårlige kjøreevner.

- Vel, det er ikke hans feil, det er fordi han ikke kan kjøre og endte opp ned og skadet hjernen sin, vitset han til avisen, og la til:

- Han har ingen hukommelseskapasitet. Noe av det skyldes at han ikke er interessert i noen ting, og noe kommer som følge av at han har en hjerneskade.

En av hodeskadene kom som følge av den ovennevnte ulykken i 2006. Hammond var da i ferd med å sette ny britisk fartsrekord med høyhastighetsbil med jetmotor. Som følge av ulykken lå han i koma i to uker, ifølge Sky News. Han kom imidlertid tilbake til programmet «Top Gear» i 2007.

- Skumleste krasjet noensinne

Ulykken i fjor sommer så også ut til å være svært alvorlig. Da ble Hammond hentet av luftambulanse på ulykkesstedet i Sveits. Han kjørte en elektrisk luksusbil fra produsenten Rimac da han skal ha sporet av veien og kjørt ut på en grønn plen, under sin deltakelse i bilracet Bergrennen Hemberg i St. Gallen-området.

Ulykken endte i et inferno. Bilen ble totalskadd, men Hammond kom seg ut like før flammene tok overhånd. Han ble fløyet til sykehus, der det ble konstatert at alt han hadde pådratt seg var et beinbrudd.

Kort tid etter ulykken skrev kollega Clarkson følgende på Twitter:

- Det var det største og skumleste krasjet jeg har sett noensinne, men heldigvis virker det som om det går bra med Richard, skrev han.

Etter at Jeremy Clarkson havnet i bråk med BBC og fikk sparken fra «Top Gear», bestemte også Hammond og James May seg for å forlate det populære tv-programmet. Sammen startet de det nye bilkonseptet «The Grand Tour».

LES OGSÅ: Khloé går til angrep på fansen