Petter Stordalen:

- Vi ble enige, det var over

Petter Stordalen åpner seg om bruddet med Gunhild i ny bok.

SKILT: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen var gift i ni år. I sin nye bok åpner han seg om bruddet med ekskona. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SKILT: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen var gift i ni år. I sin nye bok åpner han seg om bruddet med ekskona. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt over to år siden kom bruddnyheten som overrasket «alle». Etter 14 år sammen, og ni år som ektefeller, kunngjorde Petter (59) og Gunhild Stordalen (42) at de hadde gått hver til sitt.

- Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt framover også, sa Petter i en felles uttalelse da bruddet ble kjent.

Siden da har de klart å bevare det gode vennskapet, og ikke minst samarbeidet. Gunhild har blant annet uttalt at eksmannen er hennes store kjærlighet og at for hennes del er det «Petter eller ingen». Hun har også valgt å beholde hotellkongens etternavn.

Nå er imidlertid Petter aktuell med sin tredje bok, «Apollo-metoden». Der skriver han om da pandemien inntok landet for snart to år siden, og om hans erfaringer med å takle krisen som skulle vise seg å gå hardt utover hotellbransjen. I tillegg åpner han seg om sjokkbruddet med ekskona.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen var blant gjestene på «Senkveld», og der åpnet han seg om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

«Vi ble enige»

De hadde en plan. Allerede i begynnelsen av forholdet bestemte Petter og Gunhild seg for å gjøre alt sammen, framkommer det i boka.

«Jeg holdt vesken hennes når hun møtte FN-topper på Manhattan, og hun sto ved min side når jeg åpnet hoteller i Norden. Vi kom på fester sammen og gikk hjem sammen. Det var avtalen. Men en dag var det ikke sånn lenger,» forteller Petter ærlig.

Begge to var travle mennesker. Han med selskapet sitt, hun med å redde verden. Plutselig ble tiden for knapp. På et tidspunkt foregikk kommunikasjonen mellom dem gjennom deres personlige assistenter, heter det i boken.

«En dag satt vi ved kjøkkenbordet hjemme og ville bort derfra begge to: Hun ville redde verden fra New York, London eller Brüssel, mens jeg følte jeg burde vært på et hotellmøte i Göteborg. Vi ble enige, det var over. En morgen pakket hun sakene sine og flyttet ut».

Gunhild på sin side har også uttalt at lite tid skulle vise seg å ta knekken på forholdet. Kort tid etter bruddet uttalte hun følgende til NRK:

- Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Alvorlig syk

Fem år tidligere hadde paret mottatt en tung beskjed. Gunhild ble i 2014 diagnostisert med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose, noe som førte til at ekteparets liv ble snudd på hodet.

I flere år kjempet de begge en intens kamp mot sykdommen. Petter ville uansett ikke gjort noe annerledes.

«Hadde jeg visst den dagen jeg møtte henne at alt som skjedde skulle skje, ville jeg gjort det samme om igjen», understreker han i boken.

Gunhild delte i fjor sommer et innlegg på Instagram hvor hun kunne fortelle at hun følte seg bedre enn noen gang.

«Fem år etter min siste beinmargstransplantasjon, i en alder av 42 år, føler jeg meg bedre, sterkere og friskere enn noen gang. Jeg går ikke på noen medisiner», skrev hun under en serie med bilder av seg selv fra da hun var syk, samt hva hun selv mener har vært viktig for at hun ble bedre.

LES OGSÅ: - Kjøpte uten å vite at vi kjøpte den

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer