MORSOMME DAMER: Skuespillerne (f.v) Melissa McCarthy, Ellie Kemper, Rose Byrne, Wendi McLendon-Covey, Maya Rudolph og norskættede Kristen Wiig (t.h) spiller de seks hovedrollene i den utradisjonelle kvinnekomedien «Bridesmaids». Wiig mener det har vær Foto: Stella Pictures
MORSOMME DAMER: Skuespillerne (f.v) Melissa McCarthy, Ellie Kemper, Rose Byrne, Wendi McLendon-Covey, Maya Rudolph og norskættede Kristen Wiig (t.h) spiller de seks hovedrollene i den utradisjonelle kvinnekomedien «Bridesmaids». Wiig mener det har vær Foto: Stella Pictures Vis mer

- Vi banner, drikker og går på do

Kristen Wiig ønsket å ta utgangspunkt i at kvinner også er mennesker - noe som viste seg å bli en suksess.

Publisert
SEHER.NO: Den norskættede skuespilleren og manusforfatteren Kristen Wiig (37), som er kinoaktuell med den utradisjonelle romantiske komedien «Bridesmaids», hylles for å endre kvinnesynet i Hollywood. Det skriver VG.

«Bridesmaids», som hadde norgespremiere 8. juli, har nemlig slått svært godt an i USA. Komedien har allerede passert «Sex and the City»-filmen fra 2008 som den best besøkte kvinnelige komedien gjennom tidene i USA.

Og årsaken til suksessen? Sannsynligvis Wiig og medforfatteren Annie Mumolos evne til å fremstille de seks kvinnelige hovedrollefigurene som «virkelige» mennesker.

- «Bridesmaids» er en fysisk komedie om virkelige folk. Kvinner har alltid vært mennesker. Vi banner og drikker - og noen ganger skiter vi, understreker Wiig, som også spiller hovedrollen som brudens forlover, overfor VG.

Den ferske filmen skal ha fått kritikerros for å bevise at kvinner både kan spille og skrive morsomt, men samtidig beholde et slags skråblikk på verden. «Bridesmaids» er også utradisjonell på den måten at klisjéen om at det viktigste er «å sikre seg drømmemannen» punkteres.

Filmens produsent Judd Apatow, som står bak andre suksesskomedier som «Knocked Up» og «Dumpet av Sarah Marshall», er åpenbart godt fornøyd med innsatsen til manusforfatterne Wiig og Mumolo.

- Problemet med mange kvinnefilmer er at de er overskrevet. Du kan nesten se manuset på lerretet. Karakterene sier unaturlige ting, mens «Bridesmaids» alltid er ærlig i replikkene som kommer ut, forteller han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her går det nesten galt  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer