Bernt Hulsker:

VGTV avslutter samarbeidet

- Har vært opptatt av å gjøre dette på en god og ryddig måte.

AVSLUTTER SAMARBEID: VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker. Foto: Eivind Senneset, TV 2
AVSLUTTER SAMARBEID: VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker. Foto: Eivind Senneset, TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker. Det bekrefter Thomas Manus Hønningstad, administrerende direktør i VGTV, til VG.

- Siden hendelsene på Syng i starten av mars har vi håndtert saken internt. I en slik sak er det mange hensyn som skal tas, og vi har vært opptatt av å gjøre dette på en god og ryddig måte, sier VGTV-direktøren.

VG meldte om saken først.

Hulsker er under politietterforskning etter at han skal ha kommet med hatefulle ytringer mot en dørvakt under en jobbfest.

I mars ble det kjent at Bernt Hulsker uteble fra VGTV-podkasten «Enkel servering» på ubestemt tid, fordi han var syk.

Zzzzz: Bernt Hulsker holdt de andre kompanirekruttene våkne om nettene med snorkingen sin - da tok produksjonen grep. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Samarbeidet avsluttes med umiddelbar virkning.

- Bernt har i mange år vært en sentral og viktig profil for VGTV både på TV og i podkast, men nå er vi sammen kommet til at det beste for alle parter er at vi går hver til vårt, sier Hønningstad.

- Understreker alvoret

På spørsmål om VGTV avslutter arbeidsforholdet på grunn av at Hulsker er politianmeldt, svarer Hønningstad:

- Nei. Det er en totalvurdering av det som har kommet frem gjennom vår interne vurdering, som gjør at vi sammen har kommet til at det beste for alle parter er at vi avslutter samarbeidet.

TREKKER SEG: Her trekker Bernt Hulsker seg fra «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Han understreker imidlertid at det Hulsker er anklaget for er uakseptable handlinger som ikke er forenlige med å være tilknyttet VGTV:

- Politianmeldelsen understeker selvfølgelig alvoret i det han er anklaget for, sier Hønningstad.

Hulsker har tidligere vært med i flere program på VGTV, blant annet «Av med Maska», «Enkel Servering» og «Ikke lov å le på hytta».

Fjernet fra Max Social

Mandag ble det kjent at managerselskapet Max Social, som er heleid av VGTV AS, fjernet han fra sine nettsider. Hulskers tidligere manager, Vilde Kristine Darvik, bekreftet til Dagbladet at Hulsker ikke lenger er en del av Max Social.

- Det stemmer at vi ikke lenger har en avtale med Bernt, men dette er helt udramatisk. Vi har en god relasjon, og ønsker Bernt alt godt framover, skrev Darvik i en sms til avisen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under en «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

Politiet har bekreftet overfor Dagbladet at de etterforsker saken, og Hulsker har fortsatt status som mistenkt i saken. Dagbladet var mandag i kontakt med politiadvokat Marianne Aune, som sier følgende:

- Det er ingenting nytt og vil ikke skje noe nytt og vil ikke skje noe nytt jeg kan uttale meg om denne uken, sa Aune til Dagbladet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Bernt Hulsker, men har ikke lykkes i å få svar.

- Hadde tatt det samme valget

Dagbladet har vært kontakt med tidligere kollega av Hulsker, Morten Ramm. Til Dagbladet sier Ramm:

- Det er en sak for ledelsen, ikke for meg, men hadde jeg sittet i ledelsen, så hadde jeg nok endt med å ta det samme valget, sier Ramm.

LES OGSÅ: Dette er påstandene mot Hulsker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer