Petter Northug:

VG: Skal sone på rusinstitusjon

Ifølge avisen skal den tidligere skistjernen sone om kort tid.

ENDRING I PLANENE: Ifølge VG skal Petter Northug sone fengseldommen sin på Mestringshusenes døgnbehandlingsklinikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ENDRING I PLANENE: Ifølge VG skal Petter Northug sone fengseldommen sin på Mestringshusenes døgnbehandlingsklinikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av desember i fjor ble det kjent at den tidligere skistjernen Petter Northug (35) hadde blitt dømt til syv måneder i fengsel og tap av førerretten for alltid. Northug ble straffet for fire punkter for råkjøring. Han ble også straffet for oppbevaring av narkotika.

I utgangspunktet skulle Northug sone i Trøgstad fengsel på Østlandet, men onsdag melder VG at han heller får sone fengselsdommen på Mestringshusenes døgnbehandlingsklinikk i Telemark.

Innvilget søknad

Avisen skriver videre at de har fått opplyst at Northug har fått innvilget søknaden sin om å få sone på en rusinstitusjon, og at han vil starte soningen om kort tid.

Ifølge VG er det paragraf 12 i straffegjennomføringsloven som gjør at den tidligere langrennsløperen kan gjennomføre soningen på en rusinstitusjon. Denne typen soning er fortsatt en ubetinget fengselsstraff, selv om institusjonen ikke er en del av kriminalomsorgen.

VG opplyser om at de har vært i kontakt med Northugs advokat, Halvard Helle, Mestringshusenes døgnbehandlingsklinikk, enhetsleder Jan Korsvold ved Kriminalomsorgen Innlandet og fengselsleder Helge Valseth ved Trøgstad fengsel. Ingen av dem ønsker å kommentere saken.

Northug ble i fjor sommer målt til 168 kilometer i timen og medga at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det. Mobilbruken var også en del av siktelsen.

PETTERS JUL: Petter Northugs julelåt «Petters Jul» brukte ikke lang tid på å passere én million visninger. Video: Rød Løper/Petter Northug Vis mer

Politiet fant også narkotika i langrennsstjernens hjem. På en pressekonferanse i august i fjor innrømmet Northug at han hadde et alvorlig rusproblem.

- Det er noe som sitter langt inne å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol, narkotika og piller. Jeg har ikke tatt det på alvor og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug foran et samlet pressekorps i august.

- Vondt å ringe pappa

I et intervju med Se og Hør i slutten av desember åpnet Northug seg om den tunge telefonen han måtte ta hjem til pappa John Northug den 14. august, da nyheten først ble kjent.

- Det var vondt å ringe pappa. Jeg beklaget med en gang det jeg hadde gjort. Så ble vi enige om at jeg skulle komme hjem - og det var godt å vite at jeg var velkommen. Mens det stormet som verst, var jeg hjemme på gården en periode. Jeg finner trygghet i familien, sa 35-åringen.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Petter Northug fortalte at han aldri var i tvil om at han ville bli tilgitt av faren. Det bekreftet Northug senior.

- Det var en tøff telefon å få. Jeg hørte på det Petter fortalte, så sa jeg: «Kom hjem nå, gutten min. Du er fortsatt velkommen.» Jeg var aldri i tvil. Du vet, når det gjelder barna dine, gir du aldri opp, sa John Northug.

LES OGSÅ: Om kjærligheten:- Ikke noe jeg stresser med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer