STO FREM: Terje Strømdahl fikk mye oppmerksomhet da han sto fram som homofil i etterkant av «Portveien 2».  Foto: SCANPIX
STO FREM: Terje Strømdahl fikk mye oppmerksomhet da han sto fram som homofil i etterkant av «Portveien 2». Foto: SCANPIXVis mer

- Vet jeg har holdt mennesker i live

Terje Strømdahl forteller hvordan det var å komme ut av skapet, og hva han tror det har betydd for andre.

SEHER.NO: Terje Strømdahl (57) ble et kjent ansikt, da han på 80-tallet tok over barne tv-rollen til Jarl Goli i suksess-serien «Portveien 2» med Eli Rygg.

De siste årene har 57-åringen vært å se i en rekke teaterforestillinger, samt i mindre roller i tv-serier og filmer som «Honningsfellen», «Ulvenatten» og «De Usynlige». 

I disse dager holder både han og tidligere barne-tv kollega Goli på med innspillingen av NRKs nye storsatsing - spenningsserien «Taxi», hvor Strømdahl spiller en tungvekter innen advokatbransjen
, skriver Dagbladet.

Men selv om han har vært å se i en del forskjellige roller de siste årene, er det nok «Portveien 2» Strømdahl fortsatt er mest kjent for.

I tillegg til at han i etterkant av tv-suksessen valgte å stå frem som homofil.

Ifølge 57-åringen kostet det ham overraskende lite å komme ut av skapet.

- Jeg var bare veldig lykkelig. I ettertid har veldig mange fortalt meg at de husker meg fra den tida. Jeg vet at jeg har bidratt til å holde en del mennesker i live ved å stå fram, sier han til Dagbladet.

Strømdahl innrømmer også at det å stå frem markerte et stort vendepunkt for ham.

- Det var et stort vendepunkt i forhold til hvem jeg er. Det viktigste her i livet er at du aldri må forholde deg til forventninger, aller minst de som kommer fra deg selv. Da mister du de sidene ved deg som er ukonvensjonelle og impulsene kan oppfattes som annerledes, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Skrev faren et brev