FORLATT: Skuespiller Michael Nyqvist levde sitt første år på barnehjem før han kom til sine adoptivforeldre. Han har møtt moren bare en gang. Foto: Stella Pictures
FORLATT: Skuespiller Michael Nyqvist levde sitt første år på barnehjem før han kom til sine adoptivforeldre. Han har møtt moren bare en gang. Foto: Stella PicturesVis mer

- Vet ikke om min mor lever

Skuespilleren har møtt sin mor bare én gang.

SEHER.NO: - Hun kan nesten ikke unngå å se meg, men jeg vet ikke hva hun tenker. Jeg vet ikke engang om hun lever.

Den svenske skuespilleren Michael Nyqvist (48) forteller til Dagbladets Magasinet om sin oppvekst som adoptivbarn.

Han var fem år gammel da adoptivforeldrene innviet ham i hemmeligheten om at de ikke var hans virkelige foreldre, men at det hadde hentet ham fra et barnehjem.

- Jeg fikk ikke fortelle det til noen og gikk konstant med klump i magen. I mange år. Det var angsfylt, forteller han til Magasinet.

Da skuespilleren fikk sitt første barn som 30-åring ble han oppsatt på å finne sin egen mor, og etter en kamp mot de svenske myndighetene kom han i kontakt med henne.

Hun ville i utgangspunktet ikke møte ham, men lot seg overtale. Det ble med et kort møte på en kafé - hvor hun fortalte at hun var blitt forlatt av hans italienske far.

- Hun sa jeg lignet pappa. Og så hørte jeg aldri mer fra henne. Av og til tenker jeg på det yrket jeg har valgt, at jeg stadig popper ut av tv-skjermen, på kinolerretet. Det blir litt sånn: "Her er jeg. Her er jeg!"

Michael er snart aktuell i Norge med filmatiseringen Stieg Larsson-krimen "Menn som hater kvinner". Filmen har premiere 13. mars.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Det var vanskelig