SKIFTET JOBB: Helene Rask fjernet silikoninnleggene og skiftet jobb da hun innså hva slags rollemodell hun var. Foto: Anders Myhren, Seher.no
SKIFTET JOBB: Helene Rask fjernet silikoninnleggene og skiftet jobb da hun innså hva slags rollemodell hun var. Foto: Anders Myhren, Seher.noVis mer

- Vet ikke om jeg skal le eller gråte

Helene Rask tar på seg litt av skylda for at glamourmodell-fenomenet kom til Norge.

SEHER.NO: I mars fortalte den tidligere glamourmodellen Helene Rask (29) til Seher.no at hun totalt har brukt over 100.000 kroner på puppene sine.

Hun var i flere år en kjent lettkledd modell i Norge, men de siste månedene har 29-åringen holdt seg mer borte fra rampelyset.

Nå innrømmer Rask til Dagladet Fredag at hun tar æren for å introduserte begrepet "glamourmodel" i Norge.

- Jeg ble veldig lei meg da jeg ble kalt "nakenmodell", et veldig skittent ord. Så jeg laget Norges første nettside av denne typen, skrev jeg "Helene Rask - Norwegian glamour model", sier hun til avisen.

Rask startet som lettkledd modell i 1998, og på den tiden var hun blant de aller første.

- Så jeg må nok ta på meg litt av skylda for at fenomenet kom til Norge. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Den gangen var jeg ei lita jente med et stort eskponeringsbehov som var veldig fascinert av serier som hadde fokus på kropp og pupper, som for eksempel "Baywatch". Jeg ville se og bli sett, forteller hun til Dagbladet Fredag.

Rask mener glamourmodellbølgen nå er over for en stund, og 29-åringen har selv fjernet silikoninnleggene og skiftet jobb. Vendepunktet var da hun innså hva skalgs forbilde hun var for unge jenter.

- Én mail gikk veldig inn på meg. Det var ei jente på 13 som ville bruke konfirmasjonspengene på silikon fordi hun ville "bli som meg". Da rant begeret over, forteller Rask, som i dag jobber som markedssjef på treningssenteret Gold's Gym.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - De ble blå i leppene