Jenny Skavlan:

- Vet ikke om det tåler dagens lys

Skal inspirere til gjenbruk med nytt prosjekt.

GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenny Skavlan (35) er godt kjent for sitt brennende engasjement for gjenbruk. På Instagram deler hun stadig snutter der hun syr om gardiner til kjoler, duker til bluser, eller gir et splitter nytt design til en gammel Fretex-kjole.

Sammen med Mari Nordén, Ingrid Vik Lysne og Ingrid Bergtun startet hun selskapet Fæbrik for to år siden, med mål om å inspirere til gjenbruk.

I hverdagen har det derimot blitt lite tid til å snakke om hva de synes om innsatsen til hverandre og hva som skjer på hjemmebane.

De samtalene skal nå tas opp i den nye podkasten «fÆb», forteller Jenny Skavlan til Se og Hør.

VANT IGJEN: Jenny Skavlan vinner prisen for årets mote igjen. Vis mer

- Ganske mørk humor

Med podkasten håper 35-åringen å blant annet underholde følgerne som bruker tid på å sy Fæbrik-inspirerte plagg. I tillegg håper hun på å inspirere andre til å satse på drømmen sin, og dele tips om hva det krever for å drive et selskap.

- Det er jo et fåtall kvinnelige gründere, og det meste av kapitalen som investeres i oppstartsselskaper går til selskaper med mannlige eiere. Så vi er jo et lite unntak der, så jeg tenker at det er en viktig side av det.

Med podkasten frykter syentusiastene at deres image som prektige kan få seg en smell. Gjengen går helhjertet inn i syprosjekter, og er strenge med seg selv med klima i bakhodet.

Hun tror derfor flere kan bli overrasket over sjargongen i gruppen.

- Vi slurver jo vi også, og er kanskje ikke så prektige og ordentlige som vi kan virke som. Og det handler ikke bare om miljø og klær og sånne ting, men vi høres nok litt mer ut som en stereotypisk hockey-garderobe enn klassisk systue.

FULL: I denne ukens episode av «Kåss til Kvelds» er Jenny Skavlan blant gjestene. Der forteller hun om en gang hun drakk litt for mange glass vin før en audition til filmen «Max Manus». Video: NRK Vis mer

Hun utdyper:

- Vi har nok en ganske brå tone oss i mellom, og vi har ganske mye mørk humor. Det er mange ting som vi holder på med der vi tenker sånn: «Det vet jeg ikke om tåler dagens lys», og så får vi se hvor mye lys det får, sier Skavlan, og understreker at jenter ikke må være redde for å ta plass, eller prøve å være morsomme.

FÆBRIK: Jenny, Ingrid, Ingrid og Mari møtte Se og Hør i egensydde dresser i anledning foredrag på HunInvesterer. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FÆBRIK: Jenny, Ingrid, Ingrid og Mari møtte Se og Hør i egensydde dresser i anledning foredrag på HunInvesterer. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

«Bridgerton» og rødvin

I teaser-episoden diskuteres blant annet graviditetskroppen og herpes. Åpenheten i gjengen gjør Skavlan stolt.

- De er så åpne, smarte og morsomme. Så jeg blir litt nyforelsket i kollegane mine av dette. Så det kan jo være en slags sånn «date night» sånn som par har for å holde forholdet levende. Det er jo litt som et kjærlighetsforhold å jobbe så tett sammen.

Også Skavlan avslører ukjente sider av seg selv. Blant annet forteller hun at hun føler seg meningsløs hvis hun ikke gjør noe av funksjon.

- Jeg tror det er en liten avhengighet i det, at man får belønninger. Jeg har jo et yrke som er drevet av mye respons og anerkjennelse. At du får likes, kommentarer, i hvert fall når man legger ut noe eller når man er på tv og sånne ting, sier hun, og legger til:

GJENBRUK: Jenny Skavlan hadde oppfordret kjendisene som skulle på P3 Gull til å kle seg miljøvennlig. Det var ikke alle som fulgte det rådet. Video: Rød Løper Vis mer

- Når man ikke har gjort noe som skaper en eller annen form for respons, så har man liksom ikke jobbet. Det er en veldig rar ting, som ikke er sant. Man kan ikke legge sånne forventninger til seg selv eller legge lykken sin i hendene på så overfladiske ting. Så det må man ha et bevisst forhold til, for det er lett å la seg rive med.

Når hun først tar fri, føler hun seg rampete. Likevel takker hun ikke nei til alenetid dersom det lar seg gjøre.

- Da ser jeg på «Bridgerton», bader og drikker rødvin. Jeg er veldig glad i å være alene. Etter at jeg fikk barn kunne jeg nesten savne meg selv litt, for jeg har alltid hatt det hyggelig i eget selskap. Så jeg nyter all tid jeg kan få for meg selv, jeg er ganske ålreit å henge med.

I tiden fremover er det imidlertid podkast som preger Skavlans timeplan. .

- Når man hører om de som har femårsjubileum eller slipper sin episode nummer 500, så er det rart å tenke «hvor er vi da? Hva har vi delt da? Hvor intimt føles det?». Foreløpig har vi det bare veldig gøy, så ser vi hvor det bærer.

LES OGSÅ: Avslører reality-«nei»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer