Jenny Skavlan:

- Vet ikke om det tåler dagens lys

Skal inspirere til gjenbruk med nytt prosjekt.

GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenny Skavlan (35) er godt kjent for sitt brennende engasjement for gjenbruk. På Instagram deler hun stadig snutter der hun syr om gardiner til kjoler, duker til bluser, eller gir et splitter nytt design til en gammel Fretex-kjole.

Sammen med Mari Nordén, Ingrid Vik Lysne og Ingrid Bergtun startet hun selskapet Fæbrik for to år siden, med mål om å inspirere til gjenbruk.

I hverdagen har det derimot blitt lite tid til å snakke om hva de synes om innsatsen til hverandre og hva som skjer på hjemmebane.

De samtalene skal nå tas opp i den nye podkasten «fÆb», forteller Jenny Skavlan til Se og Hør.

- Ganske mørk humor

Med podkasten håper 35-åringen å blant annet underholde følgerne som bruker tid på å sy Fæbrik-inspirerte plagg. I tillegg håper hun på å inspirere andre til å satse på drømmen sin, og dele tips om hva det krever for å drive et selskap.

- Det er jo et fåtall kvinnelige gründere, og det meste av kapitalen som investeres i oppstartsselskaper går til selskaper med mannlige eiere. Så vi er jo et lite unntak der, så jeg tenker at det er en viktig side av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer