Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

- Vet ikke om det er flaut eller trist

Stjernen tok et utradisjonelt valg under en konsert.

RØLPENS FAR: Stian Thorbjørnsen er kjent for god stemning, party og sin store kjærlighet for øl. Foto: Espen Solli / TV 2
RØLPENS FAR: Stian Thorbjørnsen er kjent for god stemning, party og sin store kjærlighet for øl. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

For mange er Stian «Staysman» Thorbjørnsen (40) rølpens konge, og konsertene hans oser av partystemning og øl.

Derfor overrasket stjernen trolig mange da han valgte å opptre fullstendig edru på Spydeberg Rockfestival i mai, som ble hans aller første konsert uten en dråpe alkohol i blodet.

GIR UT SOMMERLÅT: Petter Pilgaard trodde at mange kjendiser skulle være med i musikkvideoen til Staysman. Slik ble det ikke. Video: Kine Falch Vis mer

Vann i ølboksen

Under et intervju med «P3-Morgen» tidligere denne måneden, forklarte «En godt stekt pizza»-sangeren hvorfor han valgte å ta det utradisjonelle valget.

- Jeg måtte få svar på, for meg meg selv, om jeg kunne spille en konsert uten å røre noen ting (alkohol. journ, anm.), forklarte han den gang til programleder Adelina Ibishi (30).

- Det skal sies, vet ikke om det er flaut eller trist: Jeg hadde en øl på scenen, men i ølboksen var det vann.

NERVEPIRRENDE: Stian Thorbjørnsen hadde aldri trodd han skulle få være med i programmet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Når Se og Hør møter artisten på NRKs høstlansering denne uken, der han er aktuell med den nye TV-serien «Forbannelsen», innrømmer artisten at han ikke merket savnet etter alkohol under «edrukonserten».

- Jeg savna det ikke i det hele tatt! Det var rus nok å stå på scenen. Det er det som er deilig, du får det kicket likevel.

- Ga det mersmak?

- Det kan det fort gjøre. Jeg har blitt 40 år, det er ikke bare-bare å ta seg en hard kule. Jeg er ikke 38 år lenger, sier han spøkefullt.

DETALJ: Reality Awards møtte Olli Wermskog som kunne dele en spesiell detalj fra «Kongen befaler». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

40-åringen understreker likevel at man ikke skal ha forventninger til at han fra nå av inntar scenen edru på hver konsert.

- Det ender opp med at når jeg er ute og går turer så blir jeg Helsedirektoratets ansikt utad, jeg orker ikke blir avholdsforeningens ansikt utad. Jeg er ikke avholds ennå!

- Da er du gæren!

«Staysman» overrasket også fansen i januar, da han valgte å utføre en «hvit måned», altså en hel måned uten å drikke alkohol.

- Jeg har jo juksa litt da, for jeg har hatt kidsa nesten hele januar. Jeg drikker jo ikke med ungene mine. Jeg hadde én dag uten kids, da hadde det gått fjorten dager, og da merka jeg på suget med én gang. Da har jeg ikke dem å fokusere på, innrømmet Thorbjørnsen lattermildt til Se og Hør den gang.

FØRSTE NATT: I «Vendela + Petter gifter seg» forteller Vendela Kirsebom om den første natten hun tilbrakte med forlovede Petter Pilgaard. Reporter: Katrine Bjelke. Video: TV 2/Nora Skavhaug Vis mer

For å dempe abstinensene, så 40-åringen seg nødt til å finne glede i noe annet: Shopping.

Stjernen delte at hjemmet hans snart kunne blitt forvekslet med leiligheten til influenser-tvillingene Vita og Wanda (29), etter å gå gått bananas i interiørbutikkene i Fredrikstad.

- Jeg kjøpte stearlinlys til tusen spenn. Da er du gæren!

LES OGSÅ: Gifter seg på krykker

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer