Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland:

- Vet ikke om det blir gledestårer

Hvis Martin Johnsrud Sundby vinner i dag, vet ikke kona Marieke helt hva hun gjør.

SLITEN: Martin Johnsrud Sunbys kone Marieke Heggerud innrømmer at hun ønsker at ektemannen snart begynner å tenke på å legge opp. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SLITEN: Martin Johnsrud Sunbys kone Marieke Heggerud innrømmer at hun ønsker at ektemannen snart begynner å tenke på å legge opp. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det duket for 15 km fristil intervallstart i Oberstdorf, Tyskland der langrennsløper Martin Johnsrud Sundby (36) står på startstreken, sugen etter gull.

Dessverre kommer kanskje gleden med en liten bismak hvis langrennsløperen vinner løpet. Kona Marieke Heggeland (36) ønsker nemlig at langrennsløperen skal legge opp.

Ønsker ektemannen hjem

Tirsdag morgen gjestet Marieke og broren Sondre Sundby «God Morgen Norge», der 36-åringen innrømmet at hun er klar for at ektemannen snart legger skiene på hylla.

- Ja. Det går ikke an å holde på så veldig lenge, men når det blir vet jeg ikke. Men jeg har litt på følelsen at det snart vil skje, og om det blir om ett år eller to vet jeg ikke, den diskusjonen må vi ta etter VM, sier Heggeland.

Klipp fra TVNorge-serien "I hodet på Tufte" der Olaf Tufte besøker Marin Johnsrud Sundby som snakker om hvordan det er å være borte fra familien i lengre perioder. Vis mer

Gjennom flere år som toppidrettsutøver har familien måttet samarbeide for at logistikken skal gå opp, og Johnsrud har denne sesongen måttet ta krevende grep med både vond rygg, og trening med coronarestriksjoner, for å forberede seg til ski-VM.

- Martin er jo veldig sånn at hvis det går bra så blir han veldig optimistisk og får lyst til å fortsette, men hvis det går den andre veien så kan han ofte tenke: «Hvorfor gidder jeg det her». Så det er veldig mye svingninger, legger kona hans til på «God morgen Norge».

- Men hvis han vinner vil han jo fortsette, spør programleder Peter Bubresko (45).

- Shit, ler Heggeland.

PÅ PLASS: Sundby på plass i Oberstdorf, Tyskland, klar for onsdagens løp. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ PLASS: Sundby på plass i Oberstdorf, Tyskland, klar for onsdagens løp. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Broren Sondre, som siden 2012 har fungert som fysisk trener for Sundby, ønsker på sin side ikke å diskutere langrennsløperens avgang.

- Det er ikke mulig å lade opp til VM og samtidig snakke om å legge opp, det funker ikke, sier broren.

Martin Johnsrud Sundby, som vant 15 km-distansen i Seefeld-VM i 2019, ble automatisk kvalifisert til å være med i årets VM. Det passet bra, ettersom han ble vraket fra landslaget i fjor da de ble nødt til å kutte ned på antall eliteløpere, på grunn av den pågående pandemien.

Dagens løp er altså Sundbys eneste sjanse som tittelforsvarer, noe broren mener han vil takle godt.

Selv håper Heggeland at langrennsløperen snart vil komme permanent hjem. Så om det blir gledestårer etter dagens renn hvis gullet blir sikret, er nok foreløpig litt usikkert.

TRYNER: Det skal hvert fall ikke stå på innsatsen til MGP-klare Medina. Det ble mye tryning da Johanna Grønneberg inviterte med seg amerikaneren på hans aller første langrennstur. FOTO: Henriette Eilertsen/Morten Eik. KLIPP: Thea Hope Vis mer

- Kanskje det kommer tårer, men jeg vet ikke om det blir gledestårer eller ikke, sier Marieke på «God morgen Norge».

Skryter av kona

Helt siden paret møttes hos noen venner tilbake i 2005, har Heggeland blitt vant til livet med en idrettsutøver i hus. I et intervju til Dagbladet Magasinet i 2019 fortalte Heggeland om den travle kabalen med familieliv og karrieren til ektemannen.

- Jeg tenker at nå er det han, så får mine behov komme senere. Dessuten står det to andre, nemlig guttene, foran meg i køen, fortalte Marieke den gang.

Ekteparet har jobbet som et lag for å få hverdagen til å gå rundt, og Marieke har ofret mye for ektemannens suksess. Duoen har uansett klart å skape en stor familie, der sønnene Markus, Max og Magnus (9 md) inngår.

JOBBER SAMMEN: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland har ikke lagt skjul på at livet kan være hektisk til tider. Foto: Terje Pedersen/ NTB
JOBBER SAMMEN: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland har ikke lagt skjul på at livet kan være hektisk til tider. Foto: Terje Pedersen/ NTB Vis mer

- Det er få som takler et sånt liv så godt som Marieke. Nå må hun bare glede seg til sesongen er over, sa skistjernen til Dagbladet Magasinet.

Langrennsløperen har også vært tydelig på hvor viktig kona er når det gjelder hverdagslivet med små barn, som kanskje kan være litt ekstra utfordrende når man også skal fokusere på å vinne edle medaljer.

- Det kan være krevende enkelte dager, mer krevende enn det som er ideelt når man er toppidrettsutøver. Men jeg har jo en veldig flott kone som skjønner hva det innebærer å være skiløper, og det er hun som tar den tøffeste tørnen. Det beundrer jeg henne veldig for, har Sundby sagt om kona til Se og Hør.

LES OGSÅ: Røper stor nyhet: - Voksenpoeng

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer