Durek Verrett:

- Vet ikke hvorfor folk sier det

Sjaman Durek Verrett åpner seg om bryllupsryktene.

GIFTEMÅL: Prinsesse Märtha og Durek Verrett har angivelig ingen planer om å gifte seg i nær fremtid. Foto: Lise Åserud / NTB
GIFTEMÅL: Prinsesse Märtha og Durek Verrett har angivelig ingen planer om å gifte seg i nær fremtid. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47) fant kjærligheten med vår egen prinsesse Märtha Louise (50) for tre og et halvt år siden. Duoen delte gladnyheten på hver sin Instagram-profil, og det tok ikke lang tid før de første forlovelsesryktene begynte å svirre.

Se og Hør har tidligere omtalt at det var klart for sjokkbryllup for paret etter en kommentar fra Verrett på det sosiale mediet TikTok. Les hele saken her.

På TikTok fikk Verrett spørsmål fra en TikTok-bruker som lurte på når kong Harald (85) kommer til å sende ut pressemelding om at det blir bryllup. På dette svarte Verrett: «Soon this year, brother», som på norsk betyr «Snart, i løpet av dette året, bror».

VIL IKKE: I en episode av serien «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Har ikke engang fridd

Nå sier han imidlertid til danske Billed Bladet at han ikke forstår hvorfor folk tror paret skal gi hverandre sitt «ja» i år.

- Jeg har ikke engang fridd til henne ennå. Så jeg vet ikke hvorfor folk sier det. Det er merkelig, forteller Verrett til Biledbladet .

Verrett stiller seg helt uforstående til hvorfor folk tror paret er klare for et bryllup nå, ifølge den danske avisen.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i fremtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

– Jeg vet ikke hvorfor de sier det. For det vil ta meg langt mer tid å være klar til å skape et ekteskap. Jeg vil ikke forhaste meg med et bryllup. Det er en veldig hellig seremoni for meg, og det samme gjelder øyeblikket når jeg frir. Det må være perfekt. Det er sånn jeg er, sier han til det danske mediet.

Se og Hør har vært i kontakt med Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som opplyser om at Märtha Louise ikke ønsker å kommentere saken.

Skapet fullt av kjoler

Videre i intervjuet forteller Verrett at han brukte mye tid på å bli kjent med Märtha Louise og barna hennes før de innledet er forhold. Han forklarer at han ønsket å være helt sikker på at forholdet skulle vare evig.

SJOKK: I en episode av «Sofa» fikk seerne sjokk da de så den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett. Video: TV 2 Vis mer

Verrett påpeker at faren hans vokste opp på 1920-tallet, og at han har arvet mange av farens verdier når det kommer til både bryllup og frieri. For å illustrere at han er en gentleman røper Verrett at han ofte inviterer kjæresten med ut, samt kjøper gaver til henne.

- Hun har et skap fullt av kjoler, fordi jeg kan størrelsen hennes. Og jeg kjøper smykker til henne, synger countrysanger om kjærlighet til henne, skriver dikt til henne og kjøper og fyller opp huset med blomster til henne når hun er her. Jeg er gammeldags og vil aldri forhaste noe.

Fikk kongelig ja

I et stort og eksklusivt intervju med det amerikanske magasinet Vanity Fair høsten 2020 fortalte Verrett at han hadde fått kongeparets velsignelse til å gifte seg med prinsessen.

- Durek spurte kongen og dronningen om deres velsignelse. Han forteller at de sa ja, etter at de hadde spurt ham litt ut om hans karriereutsikter, skrev Vanity Fair-journalisten Emily Jane Fox.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Da Se og Hør spurte kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe, om dette stemte, opplyste hun om følgende:

- Kongeparet bestemmer ikke hvem prinsesse Märtha Louise skal gifte seg med. Det er prinsessens eget valg.

FIKK KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise åpner opp om kritikkstormen som møtte henne etter åpningen av «engelskolen» i 2007. Video: Bertrands Univers / Radio Norge. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Videre i intervjuet kom det frem at forlovelsesringen for lengst gjort var klar. Verrett har selv designet ringen, som skal gi assosiasjoner til både prinsessens land og familie - og skal virkelig være en prinsesse verdig.

Men foreløpig ligger den trygt og godt gjemt hos Verrett. Det perfekte tidspunktet for frieri har ifølge han selv ikke vært lett å finne.

LES OGSÅ: Se hvem Märtha lånte kjole hos

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer