Michael Jackson:

- Vet ikke hvor testamentet er

Michael Jacksons tidligere manager ønsker å be president Donald Trump om hjelp.

FORSVUNNET: Over ti år etter Michael Jacksons død, er fortsatt testamentet hans sporløst borte. Her sørger søstrene Janet og La Toya og Jacksons barn Paris og Prince i minneseremonien til popikonet 7. juli 2009. Foto: NTB scanpix
FORSVUNNET: Over ti år etter Michael Jacksons død, er fortsatt testamentet hans sporløst borte. Her sørger søstrene Janet og La Toya og Jacksons barn Paris og Prince i minneseremonien til popikonet 7. juli 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det ti år siden «kongen av pop», Michael Jackson, gikk bort. Han døde i sitt eget hjem den 25. juni 2009 av akutt forgiftning etter å ha tatt et sterkt, reseptbelagt anestesipreparat, Propofol, som søvnhjelp. Han ble 50 år gammel.

Denne uken, torsdag 22. august, holdt Michael Jacksons tidligere manager, Raymone K. Bain, en varslet pressekonferanse der det på forhånd var blitt hintet om en «mystisk kunngjøring» om sangerens arv.

Mange trodde kanskje at popstjernens testamente har blitt funnet etter ti år, men dette er ikke tilfellet - ifølge manageren.

PRESSEKONFERANSE: Michael Jacksons manager, Raymone K. Bain, holdt torsdag en pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Michael Jacksons manager, Raymone K. Bain, holdt torsdag en pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har det ikke, og jeg vet ikke hvor det er, sier Bain på pressekonferansen.

- Jeg har håpet og bedt om at Michael Jacksons testamente, datert 6. oktober 2006, skal bli funnet, avslørt, falle ned fra himmelen. For i dette skisserte han hvordan han ønsket at arven skulle bevares og opprettholdes, legger hun til.

- Et offer siden sin død

Videre tar hun opp de mange anklagene som har kommet mot Michael Jackson de siste årene, blant annet gjennom dokumentaren «Leaving Neverland», og sier at Michael Jackson har blitt et offer.

- Michael Jackson har vært et offer siden sin død, sier hun, og oppfordrer fansen verden over til å ringe strømmetjenesten HBO og si at de ikke vil betale for tjenestene deres så lenge de fortsetter å sende disse «ensidige dokumentarene».

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene fram, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer

Bain ønsker å gi Michael Jackson en ny start, og kunngjør derfor stiftelsen som har fått navnet «The MJ Legacy Foundation», eller «Michael Jacksons minnestiftelse» på norsk. Det er dette som er den «mystiske kunngjøringen».

Hensikten med stiftelsen er at Michael Jacksons minne vil holdes i live. I og med at det ikke finnes noe testamente som styrer popkongens arv, vil stiftelsen finansieres ved hjelp av personlige donasjoner og ulike pengeinnsamlinger.

- Det er på tide å snakke høyere, og det er på tide å snakke ut, hintet Bain i forkant av pressekonferansen, ifølge CNN.

Bain forteller også at Michael Jacksons eldste sønn har planer om å starte opp igjen «Heal The World-stiftelsen», som faren hans grunnla i 1992. Dette er noe den nye stiftelsen har som mål å støtte.

KOLLEGER: Raymone K. Bain representerte Michael Jackson da han levde. Her er de to avbildet sammen i 2005. Foto. NTB Scanpix
KOLLEGER: Raymone K. Bain representerte Michael Jackson da han levde. Her er de to avbildet sammen i 2005. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Vil be Trump om hjelp

På spørsmål fra salen om Bain vil spørre president Donald Trump (73) om hjelp med stiftelsen, svarer hun følgende:

- Interessant at du sier det. Michael Jackson og Donald Trump var veldig nære. Michael så på ham som en nær venn, og sa til meg ved flere anledninger at Donald Trump var en av de få menneskene som aldri snudde ryggen til ham. Jeg hadde elsket å spørre presidenten om hjelp til å finne Michael Jacksons 2006-testamente.

Hun forteller videre at Michael Jackson tenkte høyt om Trump, fordi han var lojal.

Den avdøde popkongens familie er ikke involvert i den nye stiftelsen, men det vil de bli, ifølge manageren. Bain har ikke kontaktet dem ennå, da de ifølge henne har hatt nok med de mange anklagene.

Hun ønsker at denne stiftelsen kan bidra til å lette på byrden familien bærer på. Det første som skal gjøres er å planlegge en hyllest til avdøde Jackson.

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 er det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

LES OGSÅ: Jamie Foxx slår tilbake mot ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer