Deborah James:

- Vet ikke hvor lenge jeg har igjen

Tar et siste farvel med følgerne.

KREFTSYK: Podkaststjernen Deborah James forteller i et nytt innlegg på Instagram at hun ikke vet hvor lenge hun kommer til å leve. Foto: Instagram
KREFTSYK: Podkaststjernen Deborah James forteller i et nytt innlegg på Instagram at hun ikke vet hvor lenge hun kommer til å leve. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Podkaster Deborah James (40) har de seneste årene blitt en kjent skikkelse i Storbritannia, etter at hun tok over BBC-podkasten «You, Me and the Big C».

Podkasten handler om livet med, behandling av og andre temaer relatert til kreft, og ble tidligere ledet av blant andre Rachel Bland. Hun døde i 2018, etter at hun hadde blitt diagnostisert med brystkreft med spredning til lymfeknutene.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Bare dager før Bland gikk bort, toppet podkasten listene i Storbritannia, ifølge Birmingham Mail.

Nå har også den nåværende programlederen blitt overført til hospice, uten å vite hvor lenge hun har igjen å leve, ifølge Sky News.

«Vi har prøvd alt»

Det var i 2016 at James ble diagnostisert med tarmkreft. Siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine - i skrivende stund - 445 000 Instagram-følgere.

14.desember i fjor markerte fem år siden hun fikk diagnosen. Den gang skrev hun: «Jeg er helt klar over at jeg ikke burde vært i live til å skrive dette», på Instagram.

Mandag denne uken delte hun imidlertid en ny oppdatering, hvor hun tar et siste farvel med følgerne.

«Meldingen jeg aldri ønsket å skrive. Vi har prøvd alt, men kroppen min spiller ikke på lag», skriver hun.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

«Hjerteskjærende»

Videre kommer det frem at hun nå vil bli flyttet til hospice, etter at legene har besluttet at hun ikke skal få mer kreftbehandling. Hun forsikrer også om at hun har hele familien rundt seg, og fokuset nå er på at hun ikke skal ha smerter.

«Ingen vet hvor lenge har igjen (å leve red.anm.), men jeg kan ikke gå, jeg sover mesteparten av dagen og de fleste tingene jeg tok for gitt er bare ønsketenking nå», skriver hun videre.

40-åringen påpeker også at selv ikke et magisk nytt gjennombrudd innen behandling ville gjort en forskjell på stadiet hun er på.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

«Ingen kan si at de seneste seks månedene har vært snille. Det er hjerteskjærende å gå gjennom, men jeg er omringet av så mye kjærlighet at hvis noe får meg gjennom dette, så er det det».

Kjendiskokk Gordon Ramsay er blant følgerne som har trykket «liker» på innlegget.

Hun oppfordrer også følgerne sine til å donere penger til organisasjoner som hjelper kreftpasienter. Det første døgnet etter at innlegget ble publisert, har det kommet inn over én million dollar til tarmkreftforskning, skriver People.

LES OGSÅ: - Tenkte: «Han dør jo ikke nå»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer