«Demenskoret»:

- Vet hvor vondt det er

«Demenskoret»-programleder og dirigent har selv vært pårørende.

LEDER OG DIRIGENT: Ingrid Gjessing Linhave leder det rørende NRK-programmet. Kim Wigaard er dirigenten. Foto: Else Thorbjørnsen / NRK
LEDER OG DIRIGENT: Ingrid Gjessing Linhave leder det rørende NRK-programmet. Kim Wigaard er dirigenten. Foto: Else Thorbjørnsen / NRK Vis mer
Publisert

For litt over en uke siden hadde NRK-programmet «Demenskoret» premiere. Siden har serien blitt mye omtalt, og har rørt seere til tårer over hele landet.

I programmet får seerne følge 15 personer med demens på veien fra første korøvelse til de etter to måneder synger foran en full sal på Chat Noir i Oslo.

Det er Kim Wigaard (34) som er dirigent i koret, mens Ingrid Gjessing Linhave (45) leder det. Begge har selv opplevd å være pårørende av en med demens.

- Dypt i hjerterota

Til Nettavisen forteller Wigaard at han kjenner seg igjen i meldingene han får fra mennesker som opplever demens i familien.

Hans far fikk diagnosen frontallappdemens i en alder av 64 år, før han gikk bort to år senere.

- Jeg var han som sendte meldinger til andre i samme situasjon for å søke hjelp da min familie og jeg sto i kaoset med pappa. Derfor kjenner jeg det dypt i hjerterota, fordi jeg vet hvor vondt det er som pårørende, sier han til Nettavisen.

Wigaard beskriver videre prosjektet som en drøm. Han har jobbet i underholdningsbransjen i mange år, men samtidig har han jobbet frivillig for demenssaken i lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.