Carrie Fisher og Billie Lourd

- Vet fortsatt ikke hva som er rett å gjøre

Det er nå to år siden Carrie Fisher døde.

SORG: Det har nå gått to år siden «Star Wars»-stjernen Carrie Fisher døde. Nå kommer hennes datter med en rørende hyllest til moren. Foto: NTB scanpix
SORG: Det har nå gått to år siden «Star Wars»-stjernen Carrie Fisher døde. Nå kommer hennes datter med en rørende hyllest til moren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 27. desember 2016 døde den kjente «Star Wars»-skuespilleren Carrie Fisher (60). Dette var bare noen dager etter at hun lillejulaften fikk hjerteinfarkt på et fly på vei fra London til Los Angeles, 15 minutter før landing. 60-åringen ble lagt inn på intensivavdeling ved et sykehus i Los Angeles, der hun døde fire dager senere.

I fjor sommer ble det kjent at det var søvnapné i kombinasjon med flere andre faktorer som til slutt krevde livet hennes. Det ble også funnet heroin, kokain og andre rusmidler i systemet hennes ved obduksjon. Dagen etter at Fisher sovnet inn ble hennes like berømte mor, filmveteranen Debbie Reynolds (84), rammet av et slag - og sovnet stille inn på sykehus.

MISTET BEGGE: Billie Lourd er datter av Carrie Fisher, og barnebarn av Debbie Reynolds. Nå er det to år siden hun mistet begge to, og i den anledning har hun kommet med en spesiell hilsen til sin avdøde mor. Her er trioen på rød løper i 2015. Foto: NTB scanpix
MISTET BEGGE: Billie Lourd er datter av Carrie Fisher, og barnebarn av Debbie Reynolds. Nå er det to år siden hun mistet begge to, og i den anledning har hun kommet med en spesiell hilsen til sin avdøde mor. Her er trioen på rød løper i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv etter sin død fortsetter Carrie Fisher å skape overskrifter - om det så angår rettigheter, arv eller familien. Hun er på ingen måte glemt, spesielt ikke av familien. I dag er det to år siden Carrie Fisher døde, og i den anledning kommer datteren med en spesiell hilsen til sin mor.

DØDSFALL: Kun dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som Singin in the rain. Video: NTB Scanpix Vis mer

Spesiell hyllest

Det er CNN som først omtaler saken. I 1992 fikk Fisher og Bryan Lourd datteren Billie Lourd (26), som nå sitter igjen uten verken moren eller bestemoren sin. Hun har sjelden pratet om familietragedien, og det har gjennom de siste årene vært tydelig at det hele har påvirket henne sterkt.

Derfor er det mange som nå lar seg røre av hennes åpne og følsomme hyllest av moren på Instagram. 26-åringen, som for øvrig har blitt verdenskjendis som følge av flere store roller de siste årene, la nemlig ut en video og en tekst på bildedelingstjenesten. Der går hun personlig til verks:

«Det er nå to år siden mammas død, og jeg vet fortsatt ikke hva som er den rette tingen å gjøre på en dødsårsdag. (Jeg er sikker på at dere føler det samme om deres elskede). Jeg bestemte meg derfor for å gjøre noe som er litt sårbart for meg, men også noe som vi begge elsket å gjøre sammen - å synge», skriver 26-åringen åpenhjertig til sine 1,1 millioner følgere.

I videoen sitter hun foran sin mors gamle piano, og synger en av morens favorittlåter - «These Days». Billie forklarer videre at hun de siste årene har innsett at det eneste som fungerer lindrende på sorgen, er å gjøre ting hun selv liker. Det betyr at hun blant annet har kanalisert sorgen sin inn i arbeid, slik at hun, som det synges i låten hun fremfører, kan «keep moving on».

«Som mamma en gang sa: Ta ditt knuste hjerte og gjør det til kunst», avslutter hun innlegget på Instagram.

TRE GENERASJONER: Skuespiller Billie Lourd var i dyp sorg etter å ha mistet både bestemoren (Debbie Reynolds) og moren (Carrie Fisher) i romjulen 2016. Her er de sammen på rød løper i 2011. Foto: Byron Purvis / AdMedia / NTB scanpix
TRE GENERASJONER: Skuespiller Billie Lourd var i dyp sorg etter å ha mistet både bestemoren (Debbie Reynolds) og moren (Carrie Fisher) i romjulen 2016. Her er de sammen på rød løper i 2011. Foto: Byron Purvis / AdMedia / NTB scanpix Vis mer

Videoen har fått enorm oppmerksomhet, og i kommentarfeltet er det mange som kommer med hilsener til stjernen. Etter å ha mistet både sin mor og bestemor julen 2016, tok det nesten to uker før Lourd for første gang uttalte seg om sorgen. Det ble også gjort på Instagram:

- Støttene og bønnene jeg har mottatt den siste uka har gitt meg styrke i en tid der jeg ikke trodde det var mulig. Jeg klarer ikke finne ord for å uttrykke hvor mye jeg kommer til å savne min Abadama og min eneste Momby. Kjærligheten og støtten betyr alt for meg, skrev hun, sammen med et bilde av seg selv og de to avdøde damene.

Får alt

I sommer fikk People tilgang på rettsdokumentene som forteller om hvordan eiendelene og åndsverket rundt Fisher skal fordeles etter døden. Det var, ikke overraskende, Billie Lourd som skulle arve nesten alt.

Hun tok over flere bankkontoer, en Tesla fra 2016 og flere lønnsomme forsikringer og utbetalinger. Andre ting som smykker og kunst gikk også til Lourd. Hun var skuespillerens eneste datter, og resultatet av en treårig romanse med talentspeideren Bryan Lourd.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

Kjendisdatteren fikk i tillegg rettighetene til morens offentlige image, samt at hun overtok alt knyttet til Fishers åndsverk. Dette gjaldt også inntekter som kommer fra hennes bøker og andre varemerker på markedet.

Eiendommen som Fisher delte med moren Debbie Reynolds, som døde like etter dattera, blir også gitt til datteren. Huset har nylig vært ute til salgs, men en takst på 150 millioner kroner.

Arveoppgjøret gikk derimot ikke helt knirkefritt for seg, om vi skal tro dokumentene People siterer. Ikke alle Fishers eiendeler ble inkorporert i testamentet før hun døde. For å unngå at en såkalt tilysningssak ble opprettet, argumenterte Fishers advokater for at eiendelene som ikke ble skrevet opp tydelig skulle til Lourd.

Tre generasjoner med Reynolds, Fisher og Lourd har satt sitt preg på verden. Reynolds hadde en lang fartstid i Hollywood, og ble for alvor kjent gjennom en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene.

Vis mer Vis mer Vis mer

Datteren var mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Billie Lourd har fulgt i familiemedlemmenes fotspor, og er kjent fra tv-serier som «Scream Queens» og den syvende «Star Wars»-filmen. Hun har også spilt i flere av sesongene til «American Horror Story», og hadde en slags hovedrolle i den siste som nylig ble sendt i USA.

LES OGSÅ: Tok med seg kjæresten på eksens julefest

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer